Kopiowanie ogłoszeń.

Gazety i portale internetowe publikują ogłoszenia nadsyłane przez ludzi i firmy.
* Kto ma prawo autorskie do tych ogłoszeń?
* Czy można legalnie kopiować ogłoszenia z portali i gazet, aby opublikować je we własnym źródle (portalu lub gazecie)?
Mam na myśli republikację suchej informacji (przepisanie treści).
anonim cytuj
25-01-2024
Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie aby tego dokonać..

anonim cytuj
25-01-2024
Jedynie może być problem z dobrami osobistymi i ochroną danych tych osób z ogłoszeń. Jeśli np. termin ogłoszenia wygasa, albo zainteresowany sam je usuwa to chce, aby zniknęło z miejsca gdzie je dawał i nie życzy sobie umieszczania ich nigdzie indziej.

anonim cytuj
25-01-2024
Wg. mnie możesz kopiować ogłoszenia, pozwala ci na to K.C , który zezwala na działanie w dobrym interesie na rzecz innych tzn. w tym przypadku: Pomagasz osobom w rozprzestrzenieniu się ogłoszeń, które sami nadali - są zainteresowani, by ludzie je zobaczyli i odpowiedzieli na ich anons w możliwie najszerszej formie - ty im w tym dopomagasz, zgodnie z K.C

anonim cytuj
25-01-2024
Witam, przy hurtowym kopiowaniu może się kłaniać ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji...

anonim cytuj
25-01-2024
A jeśli przy każdym ogłoszeniu podam źródło?

anonim cytuj
25-01-2024
To moim zdaniem w niewielkim stopniu zmieniałoby stan faktyczny - najwyżej odpadłby zarzuty naruszania osobistych praw autorskich do ogłoszeń (zakładając, że ogłoszenia posiadałyby ochronę prawno-autorska).

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Cofnięcie darowizny mieszkania.
Mąż przepisał na syna 4 lata temu mieszkanie w darowiźnie na syna z poprzedniego małżeństwa (2020 r.) W 2022 r. wzięliśmy ślub nic o tym przepisaniu nie wiedziałam, aż przypadkiem odnalazłam dokument. Syn przestał się ojcem interesować poblokował telefon, wszystkie kontakty zerwał i mąż jest teraz w kropce, pytanie brzmi czy można to cofnąć? Wspólnych dzieci nie mamy.....
Niekompetencja sędziny
Witam Złożyłam pozew rozwodowy 27.06.2023. Do dzisiaj nic się nie dzieje ze strony sędziny, w pozwie złożyłam o zabezpieczenie alimentów na dzieci i zabezpieczenie opieki nad nimi do rozprawy ponieważ chcę się w spokoju wynieść od męża który ma założoną Niebieską kartę o znecanie się psychiczne nade mną. O tym też poinformowana została sędzina którą prowadzi moją sprawę. Do dzisiaj zero odzewu dalej nie ma zabezpieczenia alimentów, opieki nad ...
pytanie odnośnie najmu lokalu
Witam. Mam pytanie odnośnie najmu lokalu. Sytuacja przedstawia się następująco. Dwie osoby mieszkają razem w jednym mieszkaniu. Jedna z nich decyduje się wyprowadzić i za ostatni miesiąc zapłacić kaucją. Na drugą osobę jest umowa najmu, która wygasła kilka miesięcy wcześniej i ci ludzie mieszkają tam bez umowy. Druga osoba, na którą była ta umowa też postanawia się wyprowadzić, bojąc się o brak zwrotu kaucji . Jednak jest początek miesiąca. Moje ...
Czy można wypowiedzieć umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia?
Mam umowę o pracę. Od września przebywam na L4 bo miałam operację. Mój stan zdrowia na ten moment nie pozwala mi wrócić do tej pracy, bo nie mogę dźwigać. W jaki sposób w trybie natychmiastowym bez konsekwencji można rozwiązać umowę. Nie chce iść do pracy i po badania o zdolność bo to strata czasu....

Wyszukiwarka