Odwołanie się od wyroku.

Witam, mam pewien problem , mianowicie:
chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać.
Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura.
Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja strata. Zrobiłem ksero tej faktury i chcę odwołać się od tego wyroku.
Jak to logicznie napisać i jak wyglądają koszty aby złożyć taki wniosek?
anonim cytuj
23-01-2024
Dlaczego sąd pominął fakturę?
Koszt apelacji taki sam jak za pozew - o ile nic nie wygrałeś...
Składałeś wniosek o uzasadnienie wyroku?

anonim cytuj
23-01-2024
Mam uzasadnienie.
Widocznie są przeoczył to ogłaszając wyrok.
Wszystkie rzeczy na które miałem rachunki mam przyznane w wyroku oprócz tych mebli, a koszty apelacji meble warte na fakturze 3000 zł mają kilka lat a opłata wynosi 2%,mysle ze po latach są dużo mniej warte. Mi chodzi o ich zwrot może wystarczy napisać, że są warte powiedzmy 500 zł i od tego uiścić opłatę?

anonim cytuj
23-01-2024
No to skoro masz uzasadnienie to powinno tam zostać napisane dlaczego nie przyznał mebli - nic nie ma?

anonim cytuj
23-01-2024
Nic nie ma.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

montaż monitoringu
Witam Mam dwa pytania Czy mogę bez zgody sąsiadów zamontować monitoring obejmujacy część wspólną spółdzielni mieszkaniowej? (montaż na mojej części nieruchomości) I czy nagranie mogę przekazać Policji w celu wystawienia mandatu za zanieczyszczczanie trawnika? Sąsiad wyprowadza tam psa a moje prośby o zaprzestanie tego "procederu" ma w nosie mimo że tam bawi się moje dziecko. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Ulga na dzieci.
Pomóżcie, bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnego wzoru. Z mężem rozliczamy się osobno i chcemy podzielić po równo ulgę na dzieci. Mamy ich dwoje. Czy zaznaczamy "cały rok" i przy każdym dziecku wpisujemy po 556,02,tak, żeby u mnie i u męża w sumie wyszło te 1112,04 przy jednym dziecku? Czy jakoś inaczej? Rozliczać się wspólnie nie możemy....
ile urlopu należy sie 18-latkowi?
Witam. Chciałabym bym się dowiedzieć jak to jest z urlopem. Otóż: mój brat 18 letni podjął swoją pierwszą pracę. Było to czerwca 2021r czyli tego roku. Dostał normalnie umowę o pracę na 2 lata. W lipcu tego roku wykorzystał 6 dni urlopu. Teraz pytanie. Należy mu się ogólnie 22 dni urlopu. Tylko pytanie ? Skoro umowę ma od czerwca 2021 to od czerwca 2021 do czerwca 2022 przysługuje mu 22 dni urlopu ? Czy od czerwca 2021 do grudnia 2021 przysługuj...
Odebranie dziecka
Witam. Mam pytanie. Czy jest prawdopodobne odebranie dziecka w wieku 16 lat, ze względu na pracę rodziców. Chodzi o to że kurator zrobił wywiad i powiedział że złoży wniosek do sądu o odebranie córki i umieszczenie w jakieś pieczy zastępczej. Z córką nie ma żadnego problem, chodzi do liceum, tylko została tam przyłapana z klientem....

Wyszukiwarka