Odwołanie się od wyroku.

Witam, mam pewien problem , mianowicie:
chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać.
Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura.
Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja strata. Zrobiłem ksero tej faktury i chcę odwołać się od tego wyroku.
Jak to logicznie napisać i jak wyglądają koszty aby złożyć taki wniosek?
anonim cytuj
23-01-2024
Dlaczego sąd pominął fakturę?
Koszt apelacji taki sam jak za pozew - o ile nic nie wygrałeś...
Składałeś wniosek o uzasadnienie wyroku?

anonim cytuj
23-01-2024
Mam uzasadnienie.
Widocznie są przeoczył to ogłaszając wyrok.
Wszystkie rzeczy na które miałem rachunki mam przyznane w wyroku oprócz tych mebli, a koszty apelacji meble warte na fakturze 3000 zł mają kilka lat a opłata wynosi 2%,mysle ze po latach są dużo mniej warte. Mi chodzi o ich zwrot może wystarczy napisać, że są warte powiedzmy 500 zł i od tego uiścić opłatę?

anonim cytuj
23-01-2024
No to skoro masz uzasadnienie to powinno tam zostać napisane dlaczego nie przyznał mebli - nic nie ma?

anonim cytuj
23-01-2024
Nic nie ma.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku, a pobieranie emerytury.
Cześć, mam taką zagwozdkę. Tydzień temu zmarł mój Dziadek, miał sporo długów, ale żadnego majątku trwałego, nie miał mieszkania, auta itp. Wysokość jego emerytury jest wyższa niż Babci, więc z tego co słyszałam to Babcia będzie mogła pobierać jego emeryturę. Ale tak się zastanawiam, czy jeśli Babcia odrzuci spadek to dalej będzie mogła pobierać jego emeryturę, czy to się wyklucza?...
Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem?
Witam, Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem, który nie płaci regularnie i ma już dług około 34 tys.? Wiem, że posiada na siebie jedynie auto i nic więcej. Jest zgłoszony u komornika, ale komornik powiedział że ma związane ręce, bo można liczyć jedynie na to aż dłużnik sam będzie wpłacał. Konta dwa zajęte,na których nic się nie pojawia. Wiem, że ma już żonę i nowe dziecko,ale to chyba nie ważne. Czy jeżeli on nie płaci mogę pozwać jego matkę o ...
Odrzucenie spadku
Od męża ojciec zmarł w 2019 roku. 7 grudnia tego roku urodziło mi się dziecko. Czy muszę odrzucać spadek? Napisze że ojciec męża miał długi....
Darowizna i skarga pauliańska.
Witam, znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r. Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ? jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...

Wyszukiwarka