Odwołanie się od wyroku.

Witam, mam pewien problem , mianowicie:
chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać.
Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura.
Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja strata. Zrobiłem ksero tej faktury i chcę odwołać się od tego wyroku.
Jak to logicznie napisać i jak wyglądają koszty aby złożyć taki wniosek?
anonim cytuj
23-01-2024
Dlaczego sąd pominął fakturę?
Koszt apelacji taki sam jak za pozew - o ile nic nie wygrałeś...
Składałeś wniosek o uzasadnienie wyroku?

anonim cytuj
23-01-2024
Mam uzasadnienie.
Widocznie są przeoczył to ogłaszając wyrok.
Wszystkie rzeczy na które miałem rachunki mam przyznane w wyroku oprócz tych mebli, a koszty apelacji meble warte na fakturze 3000 zł mają kilka lat a opłata wynosi 2%,mysle ze po latach są dużo mniej warte. Mi chodzi o ich zwrot może wystarczy napisać, że są warte powiedzmy 500 zł i od tego uiścić opłatę?

anonim cytuj
23-01-2024
No to skoro masz uzasadnienie to powinno tam zostać napisane dlaczego nie przyznał mebli - nic nie ma?

anonim cytuj
23-01-2024
Nic nie ma.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy siostra może domagać się zachowku z pieniędzy które otrzymałam jako darowiznę?
Witam, dostałam pieniążki od taty jako darowiznę, złożyłam pita do us, chcę za te pieniądze kupić mieszkanie w którym będzie mieszkać mój tata. Teraz pytanie, mam siostrę która nie chce kontaktu z ojcem, czy gdyby mój ojciec zmarł ona może domagać się zachowku lub spadku z tych pieniędzy które otrzymałam jako darowiznę i kupiłam mieszkanie? Bardzo proszę o poradę....
201kpk
Tu chodzi o Artykuł 201 kk? wiec to atak na wolność seksualną, jeżeli są dorośli i oboje tego chcą to jakim prawem za to ich karać? Za co? Pierdolenie o ryzyku ciąży i powikłaniach , niby tylko o to chodzi tak? A kto tu mówi o dzieciach, chodzi im tylko o seks, zabezpieczeń jest do wyboru. Niektóre bardziej cywilizowane mają ten punkt zniesiony. Podchodzą do tego neutralnie. Tu w tym cebulostwie wszystko jest karane. ...
Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.
Cześć, W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia. Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...
Kontrola ZUS.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę poręczyć w banku zdolność kredytową. Czy ZUS może się doczepić? Będę wdzięczny za informację....

Wyszukiwarka