Odwołanie się od wyroku.

Witam, mam pewien problem , mianowicie:
chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać.
Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura.
Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja strata. Zrobiłem ksero tej faktury i chcę odwołać się od tego wyroku.
Jak to logicznie napisać i jak wyglądają koszty aby złożyć taki wniosek?
anonim cytuj
23-01-2024
Dlaczego sąd pominął fakturę?
Koszt apelacji taki sam jak za pozew - o ile nic nie wygrałeś...
Składałeś wniosek o uzasadnienie wyroku?

anonim cytuj
23-01-2024
Mam uzasadnienie.
Widocznie są przeoczył to ogłaszając wyrok.
Wszystkie rzeczy na które miałem rachunki mam przyznane w wyroku oprócz tych mebli, a koszty apelacji meble warte na fakturze 3000 zł mają kilka lat a opłata wynosi 2%,mysle ze po latach są dużo mniej warte. Mi chodzi o ich zwrot może wystarczy napisać, że są warte powiedzmy 500 zł i od tego uiścić opłatę?

anonim cytuj
23-01-2024
No to skoro masz uzasadnienie to powinno tam zostać napisane dlaczego nie przyznał mebli - nic nie ma?

anonim cytuj
23-01-2024
Nic nie ma.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

gdzie zgłosić groźby karalne ustne
Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak i gdzie zgłosić groźby karalne ustne (posiadam świadków) i czy świadków zabrać ze sobą ...
kolizja - nowe dowody
Brałam udział w kolizji, w której policja stwierdziła moje sprawstwo i zarzuciła mi wykroczenie z art. 86 par. 1 k.w. Nie przyjęłam mandatu. Dzień później pozyskałam nagranie z kamery monitoringu, z którego wynika wina tego drugiego kierowcy. Złożyłam nagranie na Policji i złożyłam wyjaśnienia. Policja stwierdziła, że faktycznie popełnili błąd, ale nic nie może już zrobić i i tak musi skierować sprawę do Sądu, który mnie uniewinni. Co mogę zrobić...
Różnica w spółce zoo miedzy kapitalem zapasowym a kapitalem zakładowym
jaka jest roznica w spolce zoo miedzy kapitalem zapasowym a kapitalem zakladowym? mam objac udzialy w spolce, i czesc pieniedzy ma byc przeznaczona na kapital zakladowy, a czesc na kapital zakladowy...
Zatrzymane prawo jazdy i brak zgłoszenia w urzędzie odblokowania w systemie po odbytej karze. (Kolejne zatrzymanie przez policję)
Dzień dobry. Przy zatrzymaniu przez policję okazało się że nie mam uprawnień do prowadzenia pojazdu. Miałam je zatrzymane półtora roku wcześniej na 3 miesiące. Kare odbyłam (3 miesiące nie wsiadałam za kółko). Nie byłam świadoma że muszę pojechać do urzędu żeby mnie odblokowali w systemie. Prawo jazdy fizycznie miałam (kartę) wiec myślałam że wszystko dzieje się automatycznie. Nie przyszło mi nawet do głowy żeby się upewnić czy mogę już prowadzić...

Wyszukiwarka