Witam, mam pewien problem , mianowicie:
chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać.
Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura.
Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja strata. Zrobiłem ksero tej faktury i chcę odwołać się od tego wyroku.
Jak to logicznie napisać i jak wyglądają koszty aby złożyć taki wniosek?
Dlaczego sąd pominął fakturę?
Koszt apelacji taki sam jak za pozew - o ile nic nie wygrałeś...
Składałeś wniosek o uzasadnienie wyroku?
anonim cytuj
23-01-2024
Mam uzasadnienie.
Widocznie są przeoczył to ogłaszając wyrok.
Wszystkie rzeczy na które miałem rachunki mam przyznane w wyroku oprócz tych mebli, a koszty apelacji meble warte na fakturze 3000 zł mają kilka lat a opłata wynosi 2%,mysle ze po latach są dużo mniej warte. Mi chodzi o ich zwrot może wystarczy napisać, że są warte powiedzmy 500 zł i od tego uiścić opłatę?
anonim cytuj
23-01-2024
No to skoro masz uzasadnienie to powinno tam zostać napisane dlaczego nie przyznał mebli - nic nie ma?
Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku.
Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku.
Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu.
Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku....
Szef nie chce podpisać mi urlopu na 2 tygodnie, twierdzi że nie może ponieważ w tym samym czasie bierze inna osoba urlop boi się że kolejny urlop przerwie ciągłość w pracy gdy w tym samym czasie np. jeszcze ktoś poszedł np. na L4.
Moje pytanie jakich użyć argumentów kiedy mam już opłacone ferie które spędzam z 7 latkiem(tata wychowujący sam dzieci)
Czytałem coś na temat tych nowych urlopów, które weszły w życie czy mogę złożyć wniosek o taki ur...
Witam mam takie pytanie opiekuję się osobą, która nie ma rodziny osoba ta chce mi przepisać swój dom w zamian za tą opiekę.
Jak to najlepiej załatwić?...
Ile mam czasu na dochodzenie zadośćuczynienia za niesłuszne pomówienie przez ochronę ? Od razu nie występowałem bo się obawiałem zemsty pracodawcy jednak teraz zmieniłem pracę i wróciłbym do tego tematu tylko nie wiem czy 4 lata to nie jest za dużo?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: