Sfałszowane CV.

Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji.
anonim cytuj
23-01-2024
Nic Ci nie grozi, ale kłamanie nie ma sensu. Jak coś ściemnisz to to może łatwo wyjść i stracisz w oczach pracodawcy. Jak nie wpiszesz nic przez ten rok to wezmą Cię za nieodpowiedzialnego, że przez rok nie pracowałeś. W oczach rekruterów bardzo ważna jest ciągłość, to zawsze dobrze wygląda, nieważne gdzie pracowałeś. No chyba że zmieniasz pracę co miesiąc, to nie. Jeżeli dobrze to uzasadnisz to możesz po prostu nie wpisywać nic i co najwyżej powiedzieć, że nie pracowałeś bo opiekowałeś się chorą osobą z rodziny czy coś. Tylko co w przypadku rozliczania urlopu?

anonim cytuj
23-01-2024
Nie jest to prawda. Obowiązuje ochrona danych osobowych pracownika i, nawet jeśli jedna firma będzie chciała uzyskać informacje o pracowniku z poprzedniej to bez jego zgody, były pracodawca nie może udostępnić żadnej informacji.

anonim cytuj
23-01-2024
Z punktu widzenia rekrutera - nie ma znaczenia gdzie była wykonywana praca. Najlepiej wpisać szczerze.
Często wychodza takie rzeczy po czasie, to się komuś przypadkiem wygadasz, ktoś usłyszy i nie wpływa to dobrze na ogólną opinię. Na pewno wpisz coś, bo roczna przerwa w pracy na pewno zostanie zauważona i rekruter może o to zapytać.
Ja osobiście dużo bardziej zwracam uwagę na krótkie okresy zatrudnienia, niż na zmianę branży. Zawsze możesz powiedzieć, że chciałeś sprawdzić inne miejsca pracy i jednak praca biurowa dużo bardziej Ci odpowiada i dlatego aplikujesz na takie, a nie inne stanowisko.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od sprzedaży mieszkania.
Dobry wieczór. Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie: 2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania; 2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania. 2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie. Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...
Środki z OFE.
Proszę o pomoc w sprawie, która postaram się krótko opisać bo nie wiem co zrobić. Po śmierci mojej matki jej mąż ( nie mój ojciec ani ojczym) poszedł ze mną do Otwartego Funduszu Emerytalnego po wypłatę środków po zmarłej żonie (był uposażony). W funduszu zdeklarował mój nr konta bankowego do wypłaty świadczenia z moim imieniem i nazwiskiem. Rozmawiał ze mną i powiedział, że to pieniądze są dla mnie. Po jakimś czasie powiedział, że się rozmyśl...
Zawiadomienie do prokuratury.
Dzień Dobry, Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?...
Potencjalna próba przejęcia mieszkania.
Mam trochę nietypowy, ale dość poważny problem. Mam babcię, która ma już 90 lat. Z racji wieku nie funkcjonuje już w pełni sprawnie intelektualnie; ma już pierwsze objawy demencji starczej. I jest mały problem: w bloku, w którym mieszka moja babcia mieszka jedna kobieta, która w ostatnim czasie bardzo zbliżyła się do babci, zaczęła nagle udawać jej wielka przyjaciółkę, wyprowadzać jej pieska na spacer itp. Nie byłoby w tym może nic złego gdyby...

Wyszukiwarka