Sfałszowane CV.

Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji.
anonim cytuj
23-01-2024
Nic Ci nie grozi, ale kłamanie nie ma sensu. Jak coś ściemnisz to to może łatwo wyjść i stracisz w oczach pracodawcy. Jak nie wpiszesz nic przez ten rok to wezmą Cię za nieodpowiedzialnego, że przez rok nie pracowałeś. W oczach rekruterów bardzo ważna jest ciągłość, to zawsze dobrze wygląda, nieważne gdzie pracowałeś. No chyba że zmieniasz pracę co miesiąc, to nie. Jeżeli dobrze to uzasadnisz to możesz po prostu nie wpisywać nic i co najwyżej powiedzieć, że nie pracowałeś bo opiekowałeś się chorą osobą z rodziny czy coś. Tylko co w przypadku rozliczania urlopu?

anonim cytuj
23-01-2024
Nie jest to prawda. Obowiązuje ochrona danych osobowych pracownika i, nawet jeśli jedna firma będzie chciała uzyskać informacje o pracowniku z poprzedniej to bez jego zgody, były pracodawca nie może udostępnić żadnej informacji.

anonim cytuj
23-01-2024
Z punktu widzenia rekrutera - nie ma znaczenia gdzie była wykonywana praca. Najlepiej wpisać szczerze.
Często wychodza takie rzeczy po czasie, to się komuś przypadkiem wygadasz, ktoś usłyszy i nie wpływa to dobrze na ogólną opinię. Na pewno wpisz coś, bo roczna przerwa w pracy na pewno zostanie zauważona i rekruter może o to zapytać.
Ja osobiście dużo bardziej zwracam uwagę na krótkie okresy zatrudnienia, niż na zmianę branży. Zawsze możesz powiedzieć, że chciałeś sprawdzić inne miejsca pracy i jednak praca biurowa dużo bardziej Ci odpowiada i dlatego aplikujesz na takie, a nie inne stanowisko.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Pieniądze dla wnuka. Jaki tytuł przelewu żeby US się nie doczepił?
Witam. Mam takie pytanie: dziadkowie chcą co miesiąc przesyłać wnukowi pieniądze na jego konto bankowe PKO Junior. Co mają wpisać w tytule przelewu żeby US się nie doczepił?...
Alimenty (znajomy za granicą)
Witam, piszę w sprawie znajomego. Nie dawno dowiedział się że ma przyznane już alimenty od jakiegoś roku (on mieszka za granicą ) nic mu nie przyszło na adres w Niemczech. Kontakt z była żona ma nie za bardzo tylko z córką przez cały czas wysyłał pieniądze western union i paczki dla małej teraz się okazuje że ma duży dlug a na sprawie nie był i o niej nie wiedział. Więc to już ponad rok a to 600zl miesięcznie. Wie że musi się skontaktować jak...
Dług na uczelni.
Witam w 2016 roku przyjąłem się na studia, na drugim roku zrezygnowałem z uczęszczania, niestety na moją nie korzyść nie złożyłem rezygnacji. W 2020 r. w październiku dostałem list z informacją o skreśleniu z listy studentów. Aktualnie chciałem odebrać swoje świadectwo dojrzałości, lecz dział finansowy poinformował mnie o zaległości w wysokości 11700 zł i że nie może podpisać "obiegówki" czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji, czy dług ...
Przepisanie jednego pokoju w mieszkaniu.
Dzień dobry. W 2003 roku mój dziadek sporządził z sąsiadką umowę kupna sprzedaży na sprzedaż jednego pokoju w mieszkaniu. Koszt transakcji- 5000 zl. Sąsiadka zamurowała na swój koszt ścianę i temat przez lata zamknął się, dziadek nic nie mówił. 4 lata temu zmarła babcia, a pół roku temu dziadek zmarł. Spadek przejdzie na mojego tatę i on chciałby tam zamieszkać. Z dokumentów wiemy, ze dziadek płacił mniejszy czynsz, bo nie liczyli mu tego pokoju....

Wyszukiwarka