Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji.
Nic Ci nie grozi, ale kłamanie nie ma sensu. Jak coś ściemnisz to to może łatwo wyjść i stracisz w oczach pracodawcy. Jak nie wpiszesz nic przez ten rok to wezmą Cię za nieodpowiedzialnego, że przez rok nie pracowałeś. W oczach rekruterów bardzo ważna jest ciągłość, to zawsze dobrze wygląda, nieważne gdzie pracowałeś. No chyba że zmieniasz pracę co miesiąc, to nie. Jeżeli dobrze to uzasadnisz to możesz po prostu nie wpisywać nic i co najwyżej powiedzieć, że nie pracowałeś bo opiekowałeś się chorą osobą z rodziny czy coś. Tylko co w przypadku rozliczania urlopu?
anonim cytuj
23-01-2024
Nie jest to prawda. Obowiązuje ochrona danych osobowych pracownika i, nawet jeśli jedna firma będzie chciała uzyskać informacje o pracowniku z poprzedniej to bez jego zgody, były pracodawca nie może udostępnić żadnej informacji.
anonim cytuj
23-01-2024
Z punktu widzenia rekrutera - nie ma znaczenia gdzie była wykonywana praca. Najlepiej wpisać szczerze.
Często wychodza takie rzeczy po czasie, to się komuś przypadkiem wygadasz, ktoś usłyszy i nie wpływa to dobrze na ogólną opinię. Na pewno wpisz coś, bo roczna przerwa w pracy na pewno zostanie zauważona i rekruter może o to zapytać.
Ja osobiście dużo bardziej zwracam uwagę na krótkie okresy zatrudnienia, niż na zmianę branży. Zawsze możesz powiedzieć, że chciałeś sprawdzić inne miejsca pracy i jednak praca biurowa dużo bardziej Ci odpowiada i dlatego aplikujesz na takie, a nie inne stanowisko.
Witam. Mój pracodawca od kwietnia tego roku zaczął spóźniać się z wypłacaniem wynagrodzenia. Termin wypłaty w umowie o pracę wyznaczony jest na 10 dzień miesiąca, a wynagrodzenie na koncie pojawia się dzień, dwa lub trzy dni po tym terminie. Dzisiaj mamy 10 dzień miesiąca, wynagrodzenie znowu na konto nie wpłynęło, czyli będzie najszybciej w poniedziałek. Pracodawca zarzeka się, że przelewy robi w terminie. I teraz pytanie, jak go skutecznie &q...
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...
Dzień dobry, kupiłam używany samochód.
Nie minęły nawet 24h a samochód źle odpalił na zimnym silniku i wyskoczyły błędy. Samochód stanął u mechanika, wyszły wady ukryte o których handlarz musiał wiedzieć a je zataił, samochód był oglądany wyłącznie na ciepłym silniku.
Zwróciłam się do sprzedawcy o zwrot kosztów za naprawę tychże wad (mam dokumentację od warsztatu ze szczegółami), sprzedawca zaśmiał mi się w twarz, że chce od niego wyłudzić pien...
W trójkę jesteśmy spadkobiercami działki o pow.95m2 .chcemy ta działkę podarować sąsiadowi żeby mógł powiększyć swoją działkę. Działka nasza jest nam nieprzydatna na co wskazuje jej powierzchnia. Moje pytanie korzystniej sprzedać za symboliczne pieniądze czy przekazać jako darowiznę .Chodzi mi o opłaty w US....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: