Sfałszowane CV.

Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji.
anonim cytuj
23-01-2024
Nic Ci nie grozi, ale kłamanie nie ma sensu. Jak coś ściemnisz to to może łatwo wyjść i stracisz w oczach pracodawcy. Jak nie wpiszesz nic przez ten rok to wezmą Cię za nieodpowiedzialnego, że przez rok nie pracowałeś. W oczach rekruterów bardzo ważna jest ciągłość, to zawsze dobrze wygląda, nieważne gdzie pracowałeś. No chyba że zmieniasz pracę co miesiąc, to nie. Jeżeli dobrze to uzasadnisz to możesz po prostu nie wpisywać nic i co najwyżej powiedzieć, że nie pracowałeś bo opiekowałeś się chorą osobą z rodziny czy coś. Tylko co w przypadku rozliczania urlopu?

anonim cytuj
23-01-2024
Nie jest to prawda. Obowiązuje ochrona danych osobowych pracownika i, nawet jeśli jedna firma będzie chciała uzyskać informacje o pracowniku z poprzedniej to bez jego zgody, były pracodawca nie może udostępnić żadnej informacji.

anonim cytuj
23-01-2024
Z punktu widzenia rekrutera - nie ma znaczenia gdzie była wykonywana praca. Najlepiej wpisać szczerze.
Często wychodza takie rzeczy po czasie, to się komuś przypadkiem wygadasz, ktoś usłyszy i nie wpływa to dobrze na ogólną opinię. Na pewno wpisz coś, bo roczna przerwa w pracy na pewno zostanie zauważona i rekruter może o to zapytać.
Ja osobiście dużo bardziej zwracam uwagę na krótkie okresy zatrudnienia, niż na zmianę branży. Zawsze możesz powiedzieć, że chciałeś sprawdzić inne miejsca pracy i jednak praca biurowa dużo bardziej Ci odpowiada i dlatego aplikujesz na takie, a nie inne stanowisko.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy komornik musi powiadomić o egzekucji ?
Witam, mam pytanie, czy komornik mógł mi zająć konto w banku przed przysłaniem oficjalnego listu do domu? Zajęcie miałem 2 tygodnie temu, dziś list do mnie dotarł, kontaktowałem się z nim dzięki informacji z banku, bo nie wiedziałem co się dzieje. Po rozmowie telefonicznej zapłaciłem część i rachunek został zwolniony, ale to było dwa tygodnie temu. Nasuwa mi się pytanie czy komornik tutaj postąpił zgodnie z przepisami?...
Zwolnienie dyscyplinarne.
Witam, mam pytanie odnośnie zwolnienia dyscyplinarnego. A mianowicie, jestem kierownikiem i moi pracownicy umyślnie nie wydawali klientom paragonu gdy oni odchodzili i ich nie chcieli po czym kasowali wszystko razem dla zwiększenia wyników ja tego nie robiłam ale wiedziałam o tej sytuacji. Zostałam ukarana brakiem premii oraz notatka służbową, incydent miał miejsce około 1.5 miesiąca temu, czy pracodawca może mnie w dalszym ciągu zwolnić dyscyp...
Kamery sąsiada a moja prywatność
Sąsiad z naprzeciwka ma kamery na oknie wprost skierowane na moja okna (z licencja i naklejka na elewacji) jest to zgodne z prawem i czy mogę to gdzieś zgłosić?...
Zwrot kosztów postępowania od strony przegranej.
Piszę tutaj z zapytaniem o zwrot kosztów postępowania w wygranej sprawie. Zostałem pozwany do sądu o zapłatę przez nieuczciwego przedsiębiorcę który próbował wyłudzić ode mnie pieniądze. Dość powiedzieć, że przegrał z kretesem, sam swoimi dowodami praktycznie siebie uwalił ale to nie meritum sprawy. Sprawę wygrałem, pomimo, iż Powód strasznie ją przedłużał, wnioskował o nowe rozprawy bo musiał się zapoznać z pismami których nie zdążył przeczytać...

Wyszukiwarka