Firma sprzątająca nie wywiązuje się ze swoich obowiązków.

Gdzie szukać pomocy kiedy firma sprzątająca zatrudniona w naszym bloku nie wywiązuje się ze swoich obowiązków? Notorycznie lekceważą swoje obowiązki. Nie przychodzą wcale a jeśli już to pracują po łebkach. Na klatkach jest syf, okna nie myte kilka lat. Sprawą zainteresowaliśmy media a i tak nic się nie zmienia. Setki skarg do zarządcy, który zatrudnia firmę niczego nie zmienia. Firma wciąż wygrywa przetargi. PIP twierdzi, że takimi sprawami się nie zajmuje. Sanepid też nic nie robi. Zatrudniony przez nas prawnik od roku nic nie robi. Podejrzewam z jakiego powodu. Ale nie oskarżam go o nic proszę źle nie zrozumieć CO ROBIĆ?
anonim cytuj
19-01-2024
Zarządca powinien zareagować. Tym bardziej że to Wy, lokatorzy płacicie cześć składek na te cele. Może warto napisać oficjalne pismo do zarządcy i niech lokatorzy się podpiszą. U mnie była taka sytuacja, że lokatorzy wraca zażądali nowej firmy sprzątającej. No i była nowa....

anonim cytuj
19-01-2024
Wszystko zależy czy to jest spółdzielnia czy wspólnota. Każda organizacja ma jakąś linie raportową wyżej.

anonim cytuj
19-01-2024
Spółdzielnia.

anonim cytuj
19-01-2024
W spółdzielni jest Rada Nadzorcza i Walne Zgromadzenie - oba orany zajmują się kontrolą działalności spółdzielni. Pisała Pani o zarządcy czyli o kim? O dozorcy?

anonim cytuj
19-01-2024

Sugerowane Tematy

Ile kosztuje rozszerzenie wspólnoty małżeńskiej?
Ile kosztuje u notariusza wpisanie do księgi wieczystej drugiego małżonka jako właściciela? Chodzi o mieszkanie....
ile trwa okres próbny i czy mogę iść na l4?
Mam kilka pytań 1. Ile mogą mnie trzymać w pracy na okresie próbnym umowa zlecenie na miesiąc, drugi raz dostałam taka umowę, koleżanka powiedziała że nawet do 3 miesięcy 2. Czy jeśli chciałabym iść na zwolnienie, lekarz chciałby dać mi l4 to czy na zleceniu mogę dać takie zwolnienie czy tylko na umowie o pracę?...
Wstrzymanie wypłaty na L4 / niewykorzystany urlop
Witam wszystkich! Mam dwa pytania: - Czy pracodawca moze wstrzymać wynagrodzenie jeśli pracownik jest na zwolnieniu lekarskim? - Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę a mam nie wykorzystany urlop za rok poprzedni i dwa lata wstecz. Czy pracodawca winien wypłacić ekwiwalent za wcześniejsze lata?...
Okres wypowiedzenia na L4
Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie; Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy. Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021). Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końc...

Wyszukiwarka