Świadczenie pracy w ciąży.

Jestem w nowej pracy od miesiąca dowiedziałam się kilka dni temu że jestem w ciąży co teraz… jak to wygląda ze strony ZUSu?? Umowa o pracę oczywiście.
anonim cytuj
18-01-2024
Jeśli będziesz pracować zamiast uciekać od razu na L4 to być może się ZUS nie przyczepi o próbę wyłudzenia świadczeń.

anonim cytuj
18-01-2024
Mam zamiar pracować do póki będę mogła oczywiście.

anonim cytuj
18-01-2024
Ale co ma wyglądać?

anonim cytuj
18-01-2024
Słyszałam że lubią robić kontrolę z zusu, i obawiam się że będzie problem bo umowę podpisałam w połowie grudnia a jestem w trzecim tygodniu ciąży dowiedziałam się 2 dni temu…Nie mówię że już chce iść na chorobowe bo chce pracować jak najdłużej ale mogą wziąć pod uwagę to że podpisałam umowę chwilę przed zajściem w ciąże

anonim cytuj
18-01-2024
No mogą. Ale jak będziesz uczciwie pracować, to nic się nie stanie.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Spłata kredytu po rozwodzie.
Witam, rozwodzimy się z mężem. Posiadamy córkę małoletnią. Mąż za kawalera wziął kredyt gotówkowy około 180tysiecy. Wzięliśmy ślub i niedawno mąż zrobił konsolidację kredytów ( poboczne kredyty na meble, piec itd.) chciałam zapytać czy przy rozwodzie dotyczy mnie ten kredyt? I czy mąż może żądać ode mnie połowy raty co miesiąc do końca kredytu? Dziękuję za poradę...
Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uz...
Błąd sprzedawcy. była zła cena podana i anulował zamówienie, czy może tak zrobić? co w takiej sytuacji?
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę. Mój brat z przyszłą bratową chcieli zamówić zaproszenia ślubne. weszli na stronę internetową która ich interesowała i wybrali sobie zaproszenia . Na stronie głównej zaproszenie kosztowało 14 zł, ale po tym jak kliknęło się w dane zaproszenie pokazała się cena około 7 zł lub 7 zł z groszami. Moja bratowa postanowiła zamówić, ponieważ była to duża różnica cenowa i doszła do wniosku, że może jest jakaś Promoc...
Zasiedzenie nieruchomości.
Czy w opisanej sytuacji jest możliwość przejęcia domu wraz z działką przez zasiedzenie? Moja babcia jest zameldowana w budynku od ponad 30 lat, został jej przydzielony lokal w domu wielorodzinnym z urzędu dzielnicy. W innych lokalach budynku mieszkała dalsza rodzina, aktualnie w jednym z lokali mieszka mój brat od ok 5 lat i wciąż babcia. Jest to dom z dużą działką do niego przydzieloną. Domem właściciel się nie interesuje od xx lat właściwie na...

Wyszukiwarka