Świadczenie pracy w ciąży.

Jestem w nowej pracy od miesiąca dowiedziałam się kilka dni temu że jestem w ciąży co teraz… jak to wygląda ze strony ZUSu?? Umowa o pracę oczywiście.
anonim cytuj
18-01-2024
Jeśli będziesz pracować zamiast uciekać od razu na L4 to być może się ZUS nie przyczepi o próbę wyłudzenia świadczeń.

anonim cytuj
18-01-2024
Mam zamiar pracować do póki będę mogła oczywiście.

anonim cytuj
18-01-2024
Ale co ma wyglądać?

anonim cytuj
18-01-2024
Słyszałam że lubią robić kontrolę z zusu, i obawiam się że będzie problem bo umowę podpisałam w połowie grudnia a jestem w trzecim tygodniu ciąży dowiedziałam się 2 dni temu…Nie mówię że już chce iść na chorobowe bo chce pracować jak najdłużej ale mogą wziąć pod uwagę to że podpisałam umowę chwilę przed zajściem w ciąże

anonim cytuj
18-01-2024
No mogą. Ale jak będziesz uczciwie pracować, to nic się nie stanie.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Kilka pytań odnosnie spadku
Mam kilka pytań odnośnie spadku. Mój mąż ma dużo długów, w tym alimentacyjny. Jest osobą nieodpowiedzialną finansowo, ciągle robi kolejne długi (porada o zmianie męża albo "widziały galy co braly" jest zbędna, człowiek czasem nie wie w co się pakuje...). Nie wiem jak planuje płacić w przyszłości alimenty swojej eks, ale mogę zgadywać, że będzie to rosło, bo raz płaci jej a raz mówi, że nie ma pieniędzy i płaci tylko trochę. Mieszkamy...
procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze przed sądem pracy
Witam. Proszę o poradę. Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni. 7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy. Nie odpisuje na SMS Nie odbiera telefonu Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić: 1. Zwrócić się o pomoc d...
zwrócenie kosztów za szkolenie
Czy pracodawca ma prawo żądać zwrócenia kosztów za szkolenie? Poszłam do nowej pracy i na samym początku przeszłam 19h "szkolenia" (miało być 14h), pokazywano mi wtedy co i gdzie znajduje się w miejscu pracy oraz jak obsługiwać kase fiskalną. Powiedziano mi, że za owe szkolenie będę miała zapłacone jak za normalne godziny pracy ale gdy odejdę w ciągu 3msc. to będę musiała zwrócić za nie koszta. Czy istnieje takie prawo, aby pracodawca...
Czy musze zgodzic sie na test Covid
Mój syn i cała jego klasa zostali objęci kwarantanną, ponieważ ktoś tam w szkole miał dodatni wynik testu. Otrzymałam telefon z sanepidu, że zapraszają na test na Covid. Dopytałam czy jest to zaproszenie czy wymóg, pani odpowiedziała, że bardzo zachęcają. Ok, za zaproszenie podziękowałam. Dzisiaj dostałam drugi telefon z sanepidu, z informacją, że u kogoś następnego wyszedł pozytywny wynik testu, w związku z czym kwarantanna zostaje przedłużona,...

Wyszukiwarka