Jeśli będziesz pracować zamiast uciekać od razu na L4 to być może się ZUS nie przyczepi o próbę wyłudzenia świadczeń.
anonim cytuj
18-01-2024
Mam zamiar pracować do póki będę mogła oczywiście.
anonim cytuj
18-01-2024
Ale co ma wyglądać?
anonim cytuj
18-01-2024
Słyszałam że lubią robić kontrolę z zusu, i obawiam się że będzie problem bo umowę podpisałam w połowie grudnia a jestem w trzecim tygodniu ciąży dowiedziałam się 2 dni temu…Nie mówię że już chce iść na chorobowe bo chce pracować jak najdłużej ale mogą wziąć pod uwagę to że podpisałam umowę chwilę przed zajściem w ciąże
anonim cytuj
18-01-2024
No mogą. Ale jak będziesz uczciwie pracować, to nic się nie stanie.
Dzień dobry, jakie konsekwencje ma zapis (umowa najmu na czas określony, na 1 rok):
Wynajmujący ma prawo zatrzymać kaucję w przypadku :
- rozwiązania umowy przez najemcę przed upływem okresu na jaki umowa została zawarta.
Nie ma żadnych konkretnych dat, czy to oznacza, że jeśli wypowiem teraz umowę, nie płacąc za czynsz, kaucja zostanie u właściciela. Tylko jak tu rozumieć terminy ? Do kiedy mam czas na wyprowadzkę, od kiedy to się liczy do ki...
Mam pytanie, kończy mi się staż, dostałam propozycję pracy, ale na takich samych warunkach wynagrodzenia jak na stażu (czyli na dzień dzisiejszy 1565 zł). Czy takie wynagrodzenie jest zgodne z obowiązującymi przepisami? Płaca minimalna na dzień dzisiejszy wynosi 3490 zł brutto jeśli się nie mylę. Jeśli mogą mnie zatrudnić na takich warunkach (nie ukrywam, że dla mnie niekorzystnych) to czy mogę beż ponoszenia konsekwencji zrezygnować? Staż mam z ...
Witam. Mam pytanie, w trakcie trwania małżeństwa kupiłem mieszkanie z żoną 30 tys. za nie daliśmy. Przy rozwodzie nie załatwiliśmy z mieszkaniem nic, ona teraz po 5ciu latach od rozwodu chce 60 tys. za nie. Czy ma rację?...
Dzień dobry. Wraz z mężem mamy mieszkanie które jest naszą wspólną własnością. W księdze wieczystej pojawił się wpis za mój dług, mąż nie ma z tym nic wspólnego. Czy ja mogę znieść moja własność ? Czy mogę dokonać darowizny na rzecz dziecka lub męża ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: