Świadczenie pracy w ciąży.

Jestem w nowej pracy od miesiąca dowiedziałam się kilka dni temu że jestem w ciąży co teraz… jak to wygląda ze strony ZUSu?? Umowa o pracę oczywiście.
anonim cytuj
18-01-2024
Jeśli będziesz pracować zamiast uciekać od razu na L4 to być może się ZUS nie przyczepi o próbę wyłudzenia świadczeń.

anonim cytuj
18-01-2024
Mam zamiar pracować do póki będę mogła oczywiście.

anonim cytuj
18-01-2024
Ale co ma wyglądać?

anonim cytuj
18-01-2024
Słyszałam że lubią robić kontrolę z zusu, i obawiam się że będzie problem bo umowę podpisałam w połowie grudnia a jestem w trzecim tygodniu ciąży dowiedziałam się 2 dni temu…Nie mówię że już chce iść na chorobowe bo chce pracować jak najdłużej ale mogą wziąć pod uwagę to że podpisałam umowę chwilę przed zajściem w ciąże

anonim cytuj
18-01-2024
No mogą. Ale jak będziesz uczciwie pracować, to nic się nie stanie.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy o pracę.
Witam mam następujące pytanie: Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy. Moje pytanie: Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalen...
Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron.
Odchodzę z pracy, gdyż pracodawca stosował mobbing. Wypowiedziałem umowę za porozumieniem stron 2 tygodnie temu. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca września czyli okresu wypowiedzenia. Otrzymałem dziś takiego smsa od pracodawcy. ""Szanowny Panie Adamie, w związku z popełnionymi przez Pana błędami w pracy moje biuro poniosło stratę finansową w wysokości 910,40 zł. Jeśli chce Pan poznać szczegóły i polubownie załatwić tę spra...
Moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów
Dzień dobry, Proszę o poradę - moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Dzisiaj pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów, twierdząc że jako rodzic ponoszę odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez moje dziecko. Jednak dziecko było w tym czasie pod opieką szkoły, więc nie uważam abym to ja była temu winna. Trochę głupio mi w stosunku do Pani nauczycielki, ale dlacz...
Zakupy online, problem z przyjęciem zwrotu
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...

Wyszukiwarka