Kontakty z dzieckiem.

Powiedzcie mi czy ojciec córki który ma ograniczone prawa może bez mojej zgody zabrać córkę do innego miasta? Jak to się odnosi do prawa? Tym bardziej naciska na legitymację dziecka twierdząc, że potrzebuje gdyby skontrolowała to policja żeby potwierdzić, że jest ojcem.
anonim cytuj
18-01-2024
1. Jakie są ograniczenia w wyroku?
2. Chcę zabrać podczas swoich kontaktów ustalonych sądownie?

anonim cytuj
18-01-2024
Co jest w wyroku dotyczącego ograniczenie władzy. I czy to jest czas jego spędzenia czasu z dzieckiem. Legitymacja może być potrzebna przy jakiś wejściach, czy transporcie publicznym do zniżek czy ulg dla dzieci.

anonim cytuj
18-01-2024
Jeśli jest to czas taty , mama niestety nie ma wpływu gdzie dziecko przebywa chyba ,że kontakty ustalone są w domu.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Dług ZUS po zmarłym a spadkobiercy.
W skrócie, ja i 6 innych osób nie odrzuciliśmy spadku (ja z głupoty) po nieznanym mi nawet Wujku. Wujek zmarł w grudniu 2016r, sprawa spadkowa miała miejsce w maju 2023. Teraz z ZUSu przychodzą mi upomnienia o zapłacenie zaległych składek z 2 czy 3 miesięcy z lat 2008 i 2009. Czy tutaj nie mamy do czynienia z przedawnieniem? Czy ZUS może zrobić mi windykacje komorniczą? Pisać do nich pismo?...
brak wypłat, zbywający szef
Dzień dobry, piszę bo mam pewien problem. Pracowałam na wakacje przez 2 miesiące w pewnej lodziarni. Rozmawiając na początku z szefem powiedział mi on, że umowę o zlecenie może wypisać nawet 2 miesiące od rozpoczęcia. Więc praca tak jakby na czarno (umowy dalej się nie doczekałam, bo facet mnie zbywa i przekłada spotkanie, na którym miałam tę umowę podpisać :)) Pierwszą pensję za lipiec elegancko mi wypłacił, a za sierpień coś...
Urlop na żądanie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...
Szef stosuje wobec nas mobbing w pracy. Gdzie zgłosić mobbing? Co zrobić?
Witam , pracuje w firmie gastronomicznej od 1,5 roku , Szef stosuje wobec nas mobbing w pracy , między innymi wydarzyła się sytuacja że trafiłam do szpitala z przemęczenia , w zamian po powrocie ze szpitala szef daje mi tylko pracować 2 dni w tygodniu i o tą pracę jeszcze muszę prosić , prześmiewczo mówi że nie bo się ,,przemeczysz hehe " i chce dać mi umowę teraz na pół etatu. Czy muszę przyjąć umowę na pół etatu? Gdzie zgłosić mobbing? ...

Wyszukiwarka