Czy będąc na urlopie macierzyńskim można dostać aneks do umowy z obniżeniem wynagrodzenia?

Czy będąc na urlopie macierzyńskim można dostać aneks do umowy z obniżeniem wynagrodzenia?
anonim cytuj
14-01-2024
Nie. Możesz dostać porozumienie po powrocie lub wypowiedzenie zmieniające.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę nie posyłać dziecka do ojca, pomimo ustanowionych spotkań przez sąd?
Proszę o poradę co począć w sytuacji gdy mój 10 letni syn wraca z weekendu od ojca z płaczem. Problem leży w obecnej partnerce mojego byłego męża. Ciągle krytykuje syna, wzbudza poczucie w nim winy typu "to przez ciebie jest mi smutno", ostatnio doszło , że wyzwała go od wieśniaków. Neguje jego wygląd i wagę. Syn jest wrażliwym dzieckiem i wszystko bardzo przezywa. Ojciec nie reaguje ,syn już nie chce tam jeździć i tak ostatnio był tam ...
Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
Dziedziczenie w zamian za opiekę?
Dziecko ma mieć zapisane własnościowe mieszkanie rodzica po śmierci w zamian za opiekę na starość. Opieka nie występuje fizycznie, dziecko mieszka 800km od rodzica ale następuje w formie telefonów, wizyt co 2, 3 mc. Czy drugie dziecko ma jedynie prawo do zachowku?...
Zwolnienie dyscyplinarne.
Wpadłem w ciąg alkoholowy, po którym przyszedłem do pracy pod wpływem alkoholu. Pracodawca odesłał mnie do domu. Ja poinformowałem go że udaje się na leczenie odwykowe gdzie przebywam do dziś. Jednak w międzyczasie dostałem zwolnienie dyscyplinarne. Zdiagnozowano unie chorobę alkoholowa czy mogę odwołać się od decyzji pracodawcy? Zwłaszcza że go informowałem o fakcie tego że udaje się na leczenie....

Wyszukiwarka