Czy będąc na urlopie macierzyńskim można dostać aneks do umowy z obniżeniem wynagrodzenia?

Czy będąc na urlopie macierzyńskim można dostać aneks do umowy z obniżeniem wynagrodzenia?
anonim cytuj
14-01-2024
Nie. Możesz dostać porozumienie po powrocie lub wypowiedzenie zmieniające.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...
Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Czy powinnam zerwać umowę z PGE
Witam. Po śmierci mamy wzięłam na siebie prąd w PGE gdzie umowa jest do 2023 r aby tata i jak reszta domowników miała prąd. Od wiosny już tam nie mieszkam. Czy związku z tym mogę zerwać z nimi umowę? Albo prąd przepisać na siostrę? Siostra nie pali aby oplacac rachunki a mnie nie stać aby dwa razy rachunki na światło opłacać. Dziękuję...
Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?
Dzień dobry. Moja umowa o pracę na czas określony zakończyła się 11 lipca, a od 12 lipca mam l4 na dwa miesiące. Czy ja muszę to gdzieś do zusu zgłosić? Którego dnia ZUS wypłaci te 80%, czy w ten sam dzień miesiąca tak jak miałam w zakończonej pracy? Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?...

Wyszukiwarka