Witam, dostałam pieniążki od taty jako darowiznę, złożyłam pita do us, chcę za te pieniądze kupić mieszkanie w którym będzie mieszkać mój tata. Teraz pytanie, mam siostrę która nie chce kontaktu z ojcem, czy gdyby mój ojciec zmarł ona może domagać się zachowku lub spadku z tych pieniędzy które otrzymałam jako darowiznę i kupiłam mieszkanie? Bardzo proszę o poradę....
Mam do was następujące pytanie. Czy istnieje jakaś przeszkoda żebym płacił bezpiecznie dla siebie alimenty na dziecko w gotówce ? Chodzi o to że nie jestem fanem pieniądza bezgotówkowego z różnych powodów i dlatego nie chcę wspierać tej patologii (no bo jeżeli rząd wie o każdej mojej transakcji to nie czuję się komfortowo) a dzięki gotówce jestem w 100% anonimowy. Zatem czy istnieje opcja żebym płacił alimenty w gotówce oczywiście tak żeby moja ż...
Mąż otrzymał w darowiźnie od swojej matki dom wraz z działką, na której ów dom stoi. Kilka lat później od ojca dostał w darowiźnie działkę rolną. Obie darowizny były mu darowane, gdy byliśmy już małżeństwem. Obecnie zastanawiamy się nad tym, bym stała się współwłaścicielką obu działek, w tym domu. Jak to prawnie ugryźć, oraz na jakie koszta musimy się nastawić, bo znajduję sprzeczne informacje?...
Oddałem swojej byłej partnerce auto w darowiźnie, przy określeniu wartości na 5 tysięcy złotych. Miało to miejsce chyba w maju br. Z racji na niewdzięczność obdarowanej wobec mnie, chciałbym te darowiznę cofnąć, ale obdarowana auto uszkodziła a w dniu wczorajszym sprzedała. Co w takiej sytuacji mogę zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: