Czy będąc na urlopie macierzyńskim można dostać aneks do umowy z obniżeniem wynagrodzenia?

Czy będąc na urlopie macierzyńskim można dostać aneks do umowy z obniżeniem wynagrodzenia?
anonim cytuj
14-01-2024
Nie. Możesz dostać porozumienie po powrocie lub wypowiedzenie zmieniające.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wyrzeczenie sie rodzica.
Jest możliwe wyrzec się rodzica? Nie jest on opiekunem prawnym....
Praca w weekendy.
Pracodawca wydłuża tydzień pracy z 5 do 6 dni. pracownicy mają w umowach klauzulę: "informacja o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy: przeciętnie 8 godzin na dobę, w przeciętnie 5-ciodniowym tygodniu roboczym i przeciętnie 40 godzin tygodniowo" Za przepracowane soboty docelowo nie będzie można odbierać dnia wolnego, czy w tych wszystkich "przeciętnie" tkwi jakiś haczyk, czy pracodawca wprost zmienia waru...
Dług na uczelni.
Witam w 2016 roku przyjąłem się na studia, na drugim roku zrezygnowałem z uczęszczania, niestety na moją nie korzyść nie złożyłem rezygnacji. W 2020 r. w październiku dostałem list z informacją o skreśleniu z listy studentów. Aktualnie chciałem odebrać swoje świadectwo dojrzałości, lecz dział finansowy poinformował mnie o zaległości w wysokości 11700 zł i że nie może podpisać "obiegówki" czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji, czy dług ...
Sąd ma jeszcze pół roku na odwieszenie mi wyroku
Witam moje pytanie jest takie jeżeli mam wyrok karny 2 lata w zawieszeniu do dnia 21.11.2022 to dlaczego sąd ma jeszcze pół roku na odwieszenie mi wyroku czy jest jakiś artykuł o tym że sąd ma pół roku jeszcze proszę o odpowiedź dziękuję bardzo...

Wyszukiwarka