Problem z rejestracją auta.

Witam, jak się zabrać sądownie za ustalenie własności pojazdu? Kupiłem auto z kilkoma umowami (nikt z poprzednich właścicieli nie rejestrował tego na siebie), jedna z nich zaginęła przez co jest problem teraz z rejestracją auta.
anonim cytuj
14-01-2024
To jakiś zabytek ?

anonim cytuj
14-01-2024
Współczesne pudełko na kołach, a6 c5 dokładnie. Zależy mi na rejestracji z dwóch powodów, stan praktycznie salonowy i wyprostowanie sytuacji na przyszłość gdybym chciał to sprzedać.

anonim cytuj
14-01-2024
Można próbować na żółte, tylko wiek w musi być słuszny, zależy od województwa chyba minimum 30 lat, wtedy i bez dowodu możesz zarejestrować. W tym roku zmieniły się limity.

anonim cytuj
14-01-2024
Mam to samo. Brakuje jednej umowy. Na chwilę obecną zgłosiłem się do rzecznika konsumentów, dlatego że kupiłem auto od handlarza. Po niedzieli ma się zająć ta sprawa. Jeżeli nie uda mu się odzyskać brakującej umowy, albo pozostaje odstąpienie od umowy dlatego że auto posiada wadę prawną, albo zasiedzenie po 3 latach. Wniosek o zasiedzenie z tego co się orientuję to koszt ~2tys.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

prawa pracownika a zwolnienie z pracy
Człowiek, dobra robota, a tu bum! Przychodzi szef i mówi, że mam wypłynąć. Coś tam gadał o redukcji etatów, ale między nami, chyba po prostu ma mnie na oku. Mam prawo wiedzieć, dlaczego ja, a nie Kowalski z biurka obok, co prawda niesamowicie sympatyczny koleś, ale jako pracownik...no cóż, lepiej przemilczę. To pierwsze. Druga sprawa, mówi coś o odprawie, że mi przysługuje. I tutaj pytanie do was. Jak to jest z tymi odprawami? Jakie są zasady?...
Całkowity zwrot kosztów imprezy turystycznej.
Dzień Dobry. Bardzo proszę o poradę czy istnieje szansa o wywalczenie całkowitego zwrotu za imprezę turystyczną zakupioną u tour operatora. Na wczasy pojechaliśmy w osiem osób w tym dzieci w wieku 6 m-cy i 8 lat, od pierwszego dnia zaczął się nasz koszmar. Pokoje jakie otrzymaliśmy wołały o pomstę do nieba, wilgoć kapiąca woda z sufitu smród. Po interwencji zmieniono nam pokoje , ale było jeszcze gorzej w pokojach były wszechobecne pluskwy, wil...
Czy osoba karana może pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata?
Witam serdecznie. Przychodzę trochę z nieco nietypowym pytaniem, ale ważnym dla mnie. Jestem osobą karaną z art.286 KK (zaznaczę stałem się słupem). Czy mogę pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata? Czy już bez zamazania karalności nie mogę? Z góry dziękuje za pomoc....
Wezwanie przedegzekucyjne.
Dzisiaj ze skrzynki wyjąłem kopertę z pismem od ZTM Warszawa pt. "Wezwanie przedegzekucyjne". Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym wydany przez Sąd Rejonowy z dnia 2010-08-18. Następnie widnieje kwota zadłużenia na dzień 2023-11-02 oraz standardowo dane do przelewu. Na drugiej stronie w "zestawieniu nieuregulowanych zobowiązań" w polu "data wezwania" wpisano dzień 2009-08-22, a dalej w kolumnie o nazwie "d...

Wyszukiwarka