Problem z rejestracją auta.

Witam, jak się zabrać sądownie za ustalenie własności pojazdu? Kupiłem auto z kilkoma umowami (nikt z poprzednich właścicieli nie rejestrował tego na siebie), jedna z nich zaginęła przez co jest problem teraz z rejestracją auta.
anonim cytuj
14-01-2024
To jakiś zabytek ?

anonim cytuj
14-01-2024
Współczesne pudełko na kołach, a6 c5 dokładnie. Zależy mi na rejestracji z dwóch powodów, stan praktycznie salonowy i wyprostowanie sytuacji na przyszłość gdybym chciał to sprzedać.

anonim cytuj
14-01-2024
Można próbować na żółte, tylko wiek w musi być słuszny, zależy od województwa chyba minimum 30 lat, wtedy i bez dowodu możesz zarejestrować. W tym roku zmieniły się limity.

anonim cytuj
14-01-2024
Mam to samo. Brakuje jednej umowy. Na chwilę obecną zgłosiłem się do rzecznika konsumentów, dlatego że kupiłem auto od handlarza. Po niedzieli ma się zająć ta sprawa. Jeżeli nie uda mu się odzyskać brakującej umowy, albo pozostaje odstąpienie od umowy dlatego że auto posiada wadę prawną, albo zasiedzenie po 3 latach. Wniosek o zasiedzenie z tego co się orientuję to koszt ~2tys.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak dodać współwłaściciela samochodu?
Witam, jak to jest z tym dodawaniem współwłaściciela samochodu. Przeczytałem, że trzeba w tym celu wypełnić umowę darowizny i niby artykuły w internecie dość szczegółowo opisują temat, ale jednak pojawia się kilka niedopowiedzeń. Najważniejsze pytania jakie mi się nasuwają to: 1) Jak z tym podatkiem od darowizny? Osoba, którą chciałbym prosić o bycie współwłaścicielem jest w drugiej grupie podatkowej (jest to wujek), a wartość samochodu określił...
weryfikacja AML
Witam Mam pytanie odnośnie weryfikacji AML. Moja sytuacja wygląda w taki sposób że handlowałem na giełdzie za pośrednictwem brokera. Nazwijmy go CTL. Kiedy dokonywałem wypłaty środków z giełdy zaszła konieczność opłaty podatków w Anglii. Zleciłem to dla mojego brokera. Okazało się wysłał on zafałszowaną deklarację przez co podatek zbyt mały. Na drugi dzień dostałem telefon żebym jak najszybciej opłacił podatek w prawidłowej wielkości 19% co ni...
ZUS
Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia w ZUS. Czy jeżeli mając 20 lat (nie uczę się oraz nie pracuję), może mnie "podpiąć" pod swoje ubezpieczenie np. tata, który jest obecnie na emeryturze? Za konkretne odpowiedzi bardzo dziękuję....
Odrzucenie spadku w imieniu małoletniego dziecka.
Witam. Mam pytanie odnośnie zrzeczenia się spadku po moim ojcu. Czy moje dzieci też muszę brać pod uwagę? (8 lat i niespełna rok) Nie wydaje mi się żeby ojciec miał komorników za pożyczki czy kredyty. Na pewno miał komornika za alimenty. Czy dług po dziadku może przejść na dzieci ?...

Wyszukiwarka