Problem z rejestracją auta.

Witam, jak się zabrać sądownie za ustalenie własności pojazdu? Kupiłem auto z kilkoma umowami (nikt z poprzednich właścicieli nie rejestrował tego na siebie), jedna z nich zaginęła przez co jest problem teraz z rejestracją auta.
anonim cytuj
14-01-2024
To jakiś zabytek ?

anonim cytuj
14-01-2024
Współczesne pudełko na kołach, a6 c5 dokładnie. Zależy mi na rejestracji z dwóch powodów, stan praktycznie salonowy i wyprostowanie sytuacji na przyszłość gdybym chciał to sprzedać.

anonim cytuj
14-01-2024
Można próbować na żółte, tylko wiek w musi być słuszny, zależy od województwa chyba minimum 30 lat, wtedy i bez dowodu możesz zarejestrować. W tym roku zmieniły się limity.

anonim cytuj
14-01-2024
Mam to samo. Brakuje jednej umowy. Na chwilę obecną zgłosiłem się do rzecznika konsumentów, dlatego że kupiłem auto od handlarza. Po niedzieli ma się zająć ta sprawa. Jeżeli nie uda mu się odzyskać brakującej umowy, albo pozostaje odstąpienie od umowy dlatego że auto posiada wadę prawną, albo zasiedzenie po 3 latach. Wniosek o zasiedzenie z tego co się orientuję to koszt ~2tys.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Ustalenie ojcostwa
Czy to prawda, że uznanie ojcostwa przed kierownikiem USC może nastąpić tylko przez 6 miesięcy po narodzinach dziecka? Pózniej sprawa o ustalenie ojcostwa odbywa się w sądzie i pod nadzorem prokuratury?...
Umowa o pracę zamieniona na umowę zlecenie.
Mam pytanie czy to jest legalne i czy zgodne z prawem. W związku z "pandemią" mój pracodawca zwolnił część załogi, co ciekawe dla części zwolnionych zaproponował umowę zlecenie. ?! Pracują jak wcześniej na 3 zmiany w określonym miejscu i określonym czasie. Miejsce pracy jest stałe (poza działami) ale generalnie w obrębie siedziby firmy pod jednym adresem. Jedyne co się zmieniło to sama umowa i stawka. Jakiś czas temu miałem podobną ...
Po jakim czasie uprawomocni się nakaz zapłaty?
Złożyłem pozew o nakaz zapłaty do e-sądu. Nakaz został wydany i wysłany do powoda ale powód nie odebrał po 2 krotnym awizo, co jest już w aktach sprawy. W aktach widnieje: Tradycyjne Doręczenie zastępcze XXXXXX w dniu 2024-03-12. Minęło już więc 14 dni i powinno się uprawomocnić, jednak nie mam takiego statusu w e-sądzie. Czy coś muszę teraz zrobić? wystąpić z jakimś pismem albo wnioskiem? Jak to teraz wygląda i dlaczego nie ma statusu uprawomocn...
Umowa o dzieło
Czy przy umowie o dzieło np pomalowanie pokoju jako osoba fizyczna też obowiązuje limit kwotowy połowa minimalnej krajowej jak przy działalności nierejestrowanej?...

Wyszukiwarka