Witam, jak się zabrać sądownie za ustalenie własności pojazdu? Kupiłem auto z kilkoma umowami (nikt z poprzednich właścicieli nie rejestrował tego na siebie), jedna z nich zaginęła przez co jest problem teraz z rejestracją auta.
Współczesne pudełko na kołach, a6 c5 dokładnie. Zależy mi na rejestracji z dwóch powodów, stan praktycznie salonowy i wyprostowanie sytuacji na przyszłość gdybym chciał to sprzedać.
anonim cytuj
14-01-2024
Można próbować na żółte, tylko wiek w musi być słuszny, zależy od województwa chyba minimum 30 lat, wtedy i bez dowodu możesz zarejestrować. W tym roku zmieniły się limity.
anonim cytuj
14-01-2024
Mam to samo. Brakuje jednej umowy. Na chwilę obecną zgłosiłem się do rzecznika konsumentów, dlatego że kupiłem auto od handlarza. Po niedzieli ma się zająć ta sprawa. Jeżeli nie uda mu się odzyskać brakującej umowy, albo pozostaje odstąpienie od umowy dlatego że auto posiada wadę prawną, albo zasiedzenie po 3 latach. Wniosek o zasiedzenie z tego co się orientuję to koszt ~2tys.
Mam pytanie dotyczące decyzji wydanej przez sąd odnośnie zabezpieczenia na czas rozprawy. Dostałem taką decyzję pocztą w lutym, natomiast decyzja jest z listopada i traktuje o zapłaceniu od października. Czy sąd ma jakiś czas na przesłanie takiej decyzji? Czy decyzja może obowiązywać "wstecz" kilka miesięcy przed jej doręczeniem do mnie?...
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość.
Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...
Witam, mam pytanie odnośnie wniosku do sądu, który muszę sformułować. Mam do napisania wniosek o wydanie z archiwum dokumentów dotyczących mojej osoby odnośnie odebrania/ograniczenia praw rodzicielskich moim rodzicom. Jak taki wniosek ma wyglądać? Na internecie jest masa wniosków do pobrania, jednak żaden nie dotyczy podobnej sprawy. Proszę o szybką pomoc....
Witam zakupiłem samochód 4 listopada
Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary? Da się zapłacić internetowo?
Proszę o nie ocenianie z góry po prostu pierwszy samochód i na śmierć zapomniałem o tym.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: