Kwota wolna od zajęcia 2024 r.

Dzień dobry, jaka kwotę może z 2024r. pobrać komornik? Umowa o pracę 1/1 wynagrodzenie aneks do umowy 4500 zł. brutto. Wynagrodzenie płacone w całym zakładzie do ręki.
anonim cytuj
14-01-2024
Egzekucja alimentacyjna?

anonim cytuj
14-01-2024
Tylko pożyczki.

anonim cytuj
14-01-2024
To u pracodawcy kwota wolna to 4242 brutto.

anonim cytuj
14-01-2024
Więc różnice 4500 - 4242 zł. będzie oddana komornikowi?

anonim cytuj
14-01-2024
Tak.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kupno mieszkania na kredyt.
Witam, zamierzam wziąć kredyt na kupno mieszkania. Kredyt biorę z współkredytobiorcą czyli z moim ojcem, dlatego że sam bym nie dostał kredytu itd. i tutaj pojawia się pytanie współkredytobiorcy = współwłaściciele nieruchomości? Chciałbym aby mieszkanie "należało" do mnie oraz do drugiej osoby niezwiązanej z kredytem, czyli mojej dziewczynie? Jest to możliwe?...
darowizna samochodu grupa II na terenie niemiec czy Polski?
Witam was serdecznie :) Pisze do was z tego względu ponieważ moja żona ma dostać samochód w darowiźnie od siostry jej matki (cioci) która mieszka w Niemczech i samochód również jest na rejestracjach niemieckich . Nie do końca wiem jak to wyglada a ciocia poprosiła abym się tym pozajmował , byłem w urzędzie i pani cichym tonem mówiła że lepiej będzie jak umowa będzie podpisana na terenie Niemiec .. I teraz pytanie do was : Dlaczego lepiej będzie...
Wypowiedzenie umowy o pracę na zwolnieniu chorobowym.
Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić po...
Czy dług uległ przedawnieniu?
W 2017 roku przez internet pożyczyłam od pewnej firmy 300zl. Spłaciłam 50zł. Potem nie pracowałam i tak wyszło, że nie spłaciłam do dziś tego długu. Pisma drogą pocztową od tej firmy nigdy nie dostałam, ale dostałam w ostatnim czasie kilka maili i SMSów, zeby spłacić dług. Do sądu sprawa nie była skierowana. Z tego co się orientuję to dług uległ przedawnieniu. Wiem, że dług jest i długi należy spłacać, ale czy w tej sytuacji mogę napisać do nich ...

Wyszukiwarka