Zajęcie emerytury przez komornika.

Witam komornik wszedł ojcu na emeryturę, nie wiadomo za co, jak to sprawdzić ?
anonim cytuj
10-01-2024
Wystarczy wziąć z banku dane komornika i skontaktować się z Nim telefonicznie. Jeżeli traficie na normalnego komornika to wszystko Wam powie.

anonim cytuj
10-01-2024
Numer zajęcia egzekucyjnego powinien być np. na koncie lub w ZuSie. Ale najlepiej to dowiedzieć się jak nazywa się komornik i udać się bezpośrednio do niego.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Sprawa alimentacyja.
Kolega twierdzi, że jego była małżonka (są od 5 lat rozwiedzeni) na pozwie o alimenty na dziecko zażądala pitu z urzędu skarbowego i wyciągów z konta. O ile pit z US jest oczywisty o tyle wyciągi z konta nie jestem pewien. Przecież na tych wyciągach jest wszystko, włącznie z wydatkami, które jednak kolega nie chce aby była małżonka je widziała. Może o takie wyciągi wnioskować? A jeśli może to kolega może się nie zgodzić? Dla jasności - kolega...
Problem z apartamentem wynajętym na wakacje
Dzień dobry, piszę z zapytaniem. Wynajęliśmy apartament na wakacje, bardzo ważnym elementem był basen dlatego, że jedzie z nami sporo dzieci. W ogłoszeniu była informacja ''darmowy dostęp do strefy SPA (basen, siłownia i sauna)'' Pobyt został opłacony natomiast po przyjeździe okazało się, że kto pierwszy ten lepszy.. Na basen mogło wejść max 20 osób z całego apartamentowca.. Cena apartamentu była wiele wyższa niż ceny innych apartamentów, ale...
Zakup na odległość.
Pokusiłam się na zakup na odległość na transmisji. Była to tzw. transmisja wyprzedażowa i Pani podkreślała, że towar z wyprzedaży nie podlega zwrotowi bo i tak to są super ceny i możemy odsprzedawać między sobą. Otrzymałam paczkę, połowa zakupionego towaru to poliester, którego nie cierpię. O tym, że to jest poliester sprzedająca nie powiedziała w czasie transmisji. Gdy zapytałam o adres do zwrotu Pani mi odpisała, że towar z wyprzedaży nie podle...
Komornik a zakup nieruchomości.
Witam, mam pewne zadłużenie i kilku komorników na karku. Aktualnie planuje zakup nieruchomości. W jaki sposób mogę ją zabezpieczyć przed zajęciem? Posiadam czeską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, czy mogę na nią dokonać zakupu nieruchomości w Polsce?...

Wyszukiwarka