Bezterminowe prawo jazdy.

Witam wymieniłem prawo jazdy bo zgubiłem. Z bezterminowego zrobiło się terminowe.
Czy mogę złożyć sprawę do sądu? Gdyż prawo chyba nie działa wstecz i nie można zabrać bezterminowego.
anonim cytuj
10-01-2024
Nabyte uprawnienia są bezterminowe, jedynie dokument ma "datę ważności". Ta sama procedura, dzięki której musimy wymieniać dowody co 10 lat.

anonim cytuj
10-01-2024
Wszystkie bezterminowe będą podlegać wymianie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Licytacja mieszkania
Witam proszę o poradę. Moja mama posiada 1/2 nieruchomości budynku socjalnego na własność. Przyszło jej pismo z gminy że może wykupić druga polowe nieruchomości, więc moja mama złożyła deklaracje o wykupie mieszkania. Następnie przyszło jej pismo o licytacji mieszkania. Na który nie pojechała.. Przegapiła. Teraz przyszło jej pismo że jakaś osoba przelicytowała mieszkanie. Zastanawia mnie to czy powinno jej przyjść pismo że przystępuje jeszcze j...
Bank żąda spłaty kredytu od spadkobierców ale mnie nie stać na spłatę. Jeśli zrzeknę się spadku to stracę mieszkanie po mamie.
Umarła mama, która miała kredyty do 2025r bez ubezpieczenia. Ja jako córka nie pracuje, utrzymujemy się z wyplaty męża. Wiem, że bank żąda spłaty kredytu od spadkobierców ale mnie nie stać na spłatę. Jeśli zrzeknę się spadku to stracę mieszkanie po mamie, które ma być dla wnuków jak osiągną pełnoletniość. Proszę o poradę co mogę z tym zrobić....
Rozprawa alimentacyjna.
Wkrótce sprawa o alimenty. Mąż prowadzi JDG. Czy wszystko co wrzuca w koszty księgowej uznawane jest za zasadne ? Chodzi mi o to że mam sporo przesłanek by sadzić ze mąż sztucznie zaniża swój dochód generując „koszty”. Cel: 1. Wykazanie mniejszych dochodów przed sądem w kwestii alimentów (wiem ze liczy się tez możliwość zarobkowa, mąż działa na prowizjach wiec nie wiem jak to będzie skalowalne) 2. Być może także obniżenie opłacanych składek...
Refundacja za okulary do pracy.
Mam taki problem. Salon optyczny wystawił mi imienną fakturę na okulary korekcyjne, jest informacja o tym, że są one do pracy przy komputerze. W pracy zostałam poinformowana, że żeby dostać częściowy zwrot, faktura musi być na firmę, nie na mnie. Salon nie chce wystawić korekty, bo faktura jest wystawiona prawidłowo i nie ma ku temu podstaw. To, że się nie dowiedziałam przed to jedno, ale nie ma nigdzie zapisu, że musi być, to skąd taki wymóg? A ...

Wyszukiwarka