Odszkodowanie za odwołany lot.

Czy jeżeli mój lot został odwołany, planowo 21:20 zaproponowali mi lot o 7:40 następnego dnia z przesiadką w innym kraju, złożyłem reklamacje, w odpowiedzi dostałem przeprosiny i zaoferowali mi zniżkę 30 % na następny lot w ciągu roku. Czy mogę odrzucić ich ofertę i zażądać odszkodowania pieniężnego ?
anonim cytuj
09-01-2024
Oczywiście, że tak. W zależności od długości lotu należy ci się minimum 250 Euro odszkodowania. Oczywiście zakładam, ze linie zgodnie z prawem umieściły cię w hotelu i opłaciły ci posiłek.

anonim cytuj
09-01-2024
Ile dni zostało do wylotu w momencie dokonania zmiany ?

anonim cytuj
09-01-2024
O 21:20 miałem wylecieć z Turcji, że odwołany lot dowiedziałem się o 22:10 już na lotnisku, wtedy zostało to dopiero podane, przedtem pisało opóźniony 50 min, również na lotnisku się o tym dopiero podali informacje, dostałem lot do Monachium o 7:40 dnia następnego, i z Monachium do Krakowa o 11:40.

anonim cytuj
09-01-2024
To jeszcze zależy jaka była (Po czyjej stronie) przyczyna odwołania. Nie za każde opóźnienie odpowiada linia lotnicza.

anonim cytuj
09-01-2024
W takim razie masz prawo do odszkodowania zgodnie z prawem UE. Za transport do/z hotelu w takiej sytuacji płaci przewoźnik.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot towaru a działalność nierejestrowana.
Witam, prowadzę działalność nierejestrowaną w postaci sprzedaży produktów na allegro. Jestem świadom, że nie mogę przekroczyć miesięcznego progu minimalnej krajowej (w przeciwnym wypadku muszę założyć działalność). Pytanie - co w sytuacji gdy sprzedam towar, dotrze do klienta, a ten mi go zwróci w ciągu 14 dni? Czy jak mu zwracam pieniądze za zwrócony towar, to to co wcześniej mi zapłacił muszę wliczyć do miesięcznego przychodu, czy nie?...
Kupiłem samochód z wadą ukrytą, co teraz moge zrobić?
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej. Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko. Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym. Po sk...
Wynajem mieszkania cudzoziemcowi.
Wynajęłam mieszkanie polsko-tunezyjskiej parze, ona Polka on Tunezyjczyk. Zależy im, aby umowa była na nich obojga- ponieważ jemu to jest potrzebne do jakiegoś urzędu ds. cudzoziemców. Zaznaczyli, że będą zgodnie i solidarnie płacić czynsz i wszelkie koszta, oraz zgodnie odpowiadają za mieszkanie. I teraz mam pytanie, bo nigdy nie wynajmowałam cudzoziemcowi- co mi jest potrzebne? Czy on musi mieć paszport, ważną wizę, czy prawo pobytu? Czy jako ...
Dziedziczenie nieruchomości.
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...

Wyszukiwarka