Licytacja komornicza.

Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wyszedłbym w jej posiadanie poprzez wygranie licytacji komorniczej. Raczej wartość tego samochodu to tylko cena złomu i nie jest on zajęty przez komornika.

Kolejne pytanie dotyczy tego czy taką nieruchomość która jest zamknięta i nikt tam nie przebywa/mieszka mogę obejrzeć w środku. Rozmawiałem z komornikiem to powiedział że nie, bo on nie ma dostępu do kluczy od tego domu. Czy to tak jest?
I 3 ostatnie pytanie.
Na nieruchomości ciąży hipoteka umowna i hipoteki przymusowej z urzędu skarbowego oraz zus, fuz, fgśp itp. i pytanie czy w momencie wygrania licytacji usuwane są też hipoteki przymusowe z ksiąg wieczystych czy muszę ją spłacić, bo jest ona przymusowa.
anonim cytuj
09-12-2023
Licytuj na spokojnie, jak wygrasz to możesz wezwać dłużnika któremu to zlicytowano do zabrania rzeczy w terminie 30 dni na przykład, w przypadku nieodebrania i braku zainteresowania wywozisz na utylizację. Wysyłasz to na adres - komornik na pewno ma - zamieszkania listem zpo i tyle. Kwitami na auto się nie przejmuj, wezwiesz lawetę zabiorą bez problemu. Wyrejestrowanie w wk to nie Twój ból głowy jeśli nikt się nie zgłosi.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy syndyk zabiera zwrot podatku ?
Czy po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej syndyk zabiera też zwrot z podatku bo na internecie to różnie pisze? A drugie pytanie nie związane bezpośrednio z prawem ale może ktoś wie. Czy od podatku można odliczyć koszty paliwa związane z dojazdem do pracy?...
Przepisanie własności do lokalu.
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie przepisania domu. Jestem w tym momencie na etapie składnia papierów o przebudowę. Mam już warunki zabudowy i czekam na pozwolenie. Wszystko robione w imieniu taty bo to on jest właścicielem. Czy po otrzymaniu pozwolenia na budowę może wtedy przepisach mi część domu i pozwolenia będą ważne?...
Wyjazd dziecka za granice bez zgody drugiego rodzica
Na wstępie, oboje z byłym partnerem mamy pełne prawa do dziecka. A więc tak, chce zabrać dziecko na 2/3 dniową wycieczkę za granicę . Czy obowiązkowo potrzebuje pisemnej zgody ojca? Czy może wystarczy dokładne poinformowanie o miejscu przebywania i długości pobytu? Ojciec lubi dla czystej zasady zrobić po złości I obawiam się że nie wyrazi zgody nawet na tak krótki wyjazd, a jest on dla nas dość ważny....
Pomyłka kuriera, dostarczył paczkę pod zły adres? co mogę zrobić?
Witam mam pewną sprawę i nie za bardzo wiem jak mam ja ugryźć a więc: Zamówiłam buty internetowo ( sklep super wywiązał się z wysyłką) zaznaczyłam kuriera DPD , buty miały być w piątek, o godzinie 9.30 dostałam maila ze przesyłka doręczona ( oczywiście nie do mnie ) osoba odbierająca " A..A " nie moje inicjały, kilkukrotnie próbowałam skontaktować się z kurierem tego dnia bez skutku ( na smsy również nie odpowiadał ) , nie wiele myś...

Wyszukiwarka