Licytacja komornicza.

Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wyszedłbym w jej posiadanie poprzez wygranie licytacji komorniczej. Raczej wartość tego samochodu to tylko cena złomu i nie jest on zajęty przez komornika.

Kolejne pytanie dotyczy tego czy taką nieruchomość która jest zamknięta i nikt tam nie przebywa/mieszka mogę obejrzeć w środku. Rozmawiałem z komornikiem to powiedział że nie, bo on nie ma dostępu do kluczy od tego domu. Czy to tak jest?
I 3 ostatnie pytanie.
Na nieruchomości ciąży hipoteka umowna i hipoteki przymusowej z urzędu skarbowego oraz zus, fuz, fgśp itp. i pytanie czy w momencie wygrania licytacji usuwane są też hipoteki przymusowe z ksiąg wieczystych czy muszę ją spłacić, bo jest ona przymusowa.
anonim cytuj
09-12-2023
Licytuj na spokojnie, jak wygrasz to możesz wezwać dłużnika któremu to zlicytowano do zabrania rzeczy w terminie 30 dni na przykład, w przypadku nieodebrania i braku zainteresowania wywozisz na utylizację. Wysyłasz to na adres - komornik na pewno ma - zamieszkania listem zpo i tyle. Kwitami na auto się nie przejmuj, wezwiesz lawetę zabiorą bez problemu. Wyrejestrowanie w wk to nie Twój ból głowy jeśli nikt się nie zgłosi.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy kierownik w zakładzie może wzywać do pracy osobę na zwolnieniu
Czy kierownik w zakładzie pracy może telefonicznie poprosić pracownika będącego na zwolnieniu lekarskim, aby ten pojawił się w pracy w celu wypełnienia ankiet pracowniczych? ...
Mąż ma akt własności działki, na którym działka ma rozmiar 2500 m kw. Okazało się, że ma ona 2000 m kw. Co można z tym zrobić?
Dzień dobry, mąż ma akt własności działki, na którym działka ma rozmiar 2500 m kw. I tak płaciliśmy i płacili jego rodzice. W roku 2012 geodeta wymierzył działkę i okazało się, że ma ona 2000 mkw. Działka kończy się stawem należącym do gminy, który został wykopany ok. 1990 r. Staw jest poszerzeniem rzeczki, która przepływa przez miejscowość. Niestety z różnych względów można się tym zająć dopiero teraz. Jeśli oczywiście można. Czy ktoś z Pań...
Co jeśli nie ma mnie w domu podczas kontroli ZUS?
Jestem na L4 na cały miesiąc. L4 mogę chodzić mam pieska i mieszkam sama, na zakupy muszę iść. Jak kontrola będzie u mnie mam obowiązek zaprosić do domu czy nie ? Czy paragony od sklepu wystarczą ? Mogę iść prywatnie do innego lekarza np. dentysta jak jestem na L4??...
Zwolnienie z podatku dochodowego do 26 roku życia.
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku. I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...

Wyszukiwarka