Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wyszedłbym w jej posiadanie poprzez wygranie licytacji komorniczej. Raczej wartość tego samochodu to tylko cena złomu i nie jest on zajęty przez komornika.
Kolejne pytanie dotyczy tego czy taką nieruchomość która jest zamknięta i nikt tam nie przebywa/mieszka mogę obejrzeć w środku. Rozmawiałem z komornikiem to powiedział że nie, bo on nie ma dostępu do kluczy od tego domu. Czy to tak jest?
I 3 ostatnie pytanie.
Na nieruchomości ciąży hipoteka umowna i hipoteki przymusowej z urzędu skarbowego oraz zus, fuz, fgśp itp. i pytanie czy w momencie wygrania licytacji usuwane są też hipoteki przymusowe z ksiąg wieczystych czy muszę ją spłacić, bo jest ona przymusowa.
Licytuj na spokojnie, jak wygrasz to możesz wezwać dłużnika któremu to zlicytowano do zabrania rzeczy w terminie 30 dni na przykład, w przypadku nieodebrania i braku zainteresowania wywozisz na utylizację. Wysyłasz to na adres - komornik na pewno ma - zamieszkania listem zpo i tyle. Kwitami na auto się nie przejmuj, wezwiesz lawetę zabiorą bez problemu. Wyrejestrowanie w wk to nie Twój ból głowy jeśli nikt się nie zgłosi.
Witam. Kilka dni temu moją bliską osobę zatrzymała policja, był pod wpływem narkotyków oraz miał je przy sobie... Około 3 lat temu był ten sam incydent i stracił prawo jazdy miał zakaz robienia uprawnień na 5 lat.
Teraz twierdzi że po nocy na dołku nie miał rozmowy z prokuratorem i nie wie co mu grozi ale w to nie wierzę.
A więc pytanie co może grozić za jazdę pod wpływem narkotyków, posiadanie ich przy sobie, jazdę bez uprawnień jeśli osoba by...
Witam serdecznie. Czy jeśli była partnerka nie zapłaciła za mieszkanie (poprzednia umowa była na mnie, jednak po jej zakończeniu podpisywaliśmy aneks, na którym widnieje jej nazwisko) to mogę w jakiś sposób od niej te pieniądze wyciągnąć? Przedsądowe wezwanie do zapłaty? Komornik?
Nie ukrywam, nie marzy mi się płacić za kogoś ponad 2 tysięcy złotych.
Żeby była jasność, koszta dzieliliśmy po połowie, ona się wyprowadziła i swojej połowy nie chce...
Witam,
Córka chce wynająć mieszkanie. Właściciel przedstawił jej umowę z takimi zapisami - brak możliwości wypowiedzenia umowy przez Najemcę. Zdjęcie w załączeniu. Czy jest to zgodne z prawem?
Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi....
Mam komornika za faktury za tel ( 5 lat temu wziąłem znajomemu i się okazuje teraz, że nic nie spłacał) tak wiem źle zrobiłem....
Jednak dług narósł z kosztami itd do ponad 5 tysięcy ... Jak napisać do komornika albo co napisać do komornika, żebym mógł wpłacać dobrowolne wpłaty aby nie zajął mi wynagrodzenia..... Zarabiam najniższą krajową, żona aktualnie nie ma pracy , jest w trakcie szukania ( jednak nasz teren jest straszny do znalezienia pr...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: