Licytacja komornicza.

Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wyszedłbym w jej posiadanie poprzez wygranie licytacji komorniczej. Raczej wartość tego samochodu to tylko cena złomu i nie jest on zajęty przez komornika.

Kolejne pytanie dotyczy tego czy taką nieruchomość która jest zamknięta i nikt tam nie przebywa/mieszka mogę obejrzeć w środku. Rozmawiałem z komornikiem to powiedział że nie, bo on nie ma dostępu do kluczy od tego domu. Czy to tak jest?
I 3 ostatnie pytanie.
Na nieruchomości ciąży hipoteka umowna i hipoteki przymusowej z urzędu skarbowego oraz zus, fuz, fgśp itp. i pytanie czy w momencie wygrania licytacji usuwane są też hipoteki przymusowe z ksiąg wieczystych czy muszę ją spłacić, bo jest ona przymusowa.
anonim cytuj
09-12-2023
Licytuj na spokojnie, jak wygrasz to możesz wezwać dłużnika któremu to zlicytowano do zabrania rzeczy w terminie 30 dni na przykład, w przypadku nieodebrania i braku zainteresowania wywozisz na utylizację. Wysyłasz to na adres - komornik na pewno ma - zamieszkania listem zpo i tyle. Kwitami na auto się nie przejmuj, wezwiesz lawetę zabiorą bez problemu. Wyrejestrowanie w wk to nie Twój ból głowy jeśli nikt się nie zgłosi.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Pracuje w Zakładzie Pielęgnacyjnym i zaraziłam się, czy leki powinnam zakupić za swoje pieniądze??
Witam. Sprawa wygląda następująco: Jeśli pracuje w Zakładzie Pielęgnacyjnym i zaraziłem się świerzbem, ale nie tylko i ja bo i reszta kadry też to czy leki powinnam zakupić za swoje pieniądze?? Pytam ponieważ wszystkich jednocześnie pracowników proszono o zakup lekòw związanych z tą chorobą o kupno na swój koszt. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi ...
Świadczenia dla opiekuna osoby niepełnosprawnej.
Szanowni Państwo, proszę o informację czy istnieją lub w jaki sposób mógłbym zebrać dane na temat dostępnych świadczeń dla opiekuna osoby niepełnosprawnej BEZ KRYTERIUM DOCHODOWEGO. Krótki opis: - opiekun opiekuje się osobą niezdolną do samodzielnej egzystencji, bezterminowo z orzeczeniem o niepełnosprawności, - osoba niepełnosprawna ma męża, lecz >75 lat, stąd nie jest w stanie się nią opiekować, - opiekun nie podejmuje pracy ze względu ...
Czy firma windykacyjna może ściągnąć pieniądze z konta za niespłacone raty??Czy da się coś z tym zrobić?
Witam. Firma windykacyjna ściągnęła z konta kwotę 7500 zł naliczoną za niespłacone raty z przed ok. 20 lat. Problem w tym, że wszelkie pisma przychodziły na adres pod którym nie mieszkamy od ok.12 lat, o czym dowiedzieliśmy się dopiero teraz próbując wyjaśnić sytuację. Czy da się coś z tym zrobić? ...
Czy za wypadek poza pracą należy się jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego?
Czy za wypadek poza pracą jak i również nie w drodze do pracy ani z pracy należy się jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego?...

Wyszukiwarka