Licytacja komornicza.

Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wyszedłbym w jej posiadanie poprzez wygranie licytacji komorniczej. Raczej wartość tego samochodu to tylko cena złomu i nie jest on zajęty przez komornika.

Kolejne pytanie dotyczy tego czy taką nieruchomość która jest zamknięta i nikt tam nie przebywa/mieszka mogę obejrzeć w środku. Rozmawiałem z komornikiem to powiedział że nie, bo on nie ma dostępu do kluczy od tego domu. Czy to tak jest?
I 3 ostatnie pytanie.
Na nieruchomości ciąży hipoteka umowna i hipoteki przymusowej z urzędu skarbowego oraz zus, fuz, fgśp itp. i pytanie czy w momencie wygrania licytacji usuwane są też hipoteki przymusowe z ksiąg wieczystych czy muszę ją spłacić, bo jest ona przymusowa.
anonim cytuj
09-12-2023
Licytuj na spokojnie, jak wygrasz to możesz wezwać dłużnika któremu to zlicytowano do zabrania rzeczy w terminie 30 dni na przykład, w przypadku nieodebrania i braku zainteresowania wywozisz na utylizację. Wysyłasz to na adres - komornik na pewno ma - zamieszkania listem zpo i tyle. Kwitami na auto się nie przejmuj, wezwiesz lawetę zabiorą bez problemu. Wyrejestrowanie w wk to nie Twój ból głowy jeśli nikt się nie zgłosi.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy drogą mailową.
Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?...
czy Dziecko dziedziczy dlug z FA po rodzicu
czy Dziecko dziedziczy dlug z FA po rodzicu ktory nie placil i zaleglosc za koszty komornicze wygenerowane przez wczesniejsze czynnosci ów niezaleznie od alimentow? ...
Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
jak wygląda sprawa alimentacji gdy dziecko ma 18 lat
Witam. Chciałam się upewnić jak wygląda sprawa alimentacji gdy dziecko ma 18 lat i przeniosło się do szkoły zaocznej. Jednocześnie chce podjąć pracę. Czytałam że nie zwalnia to ojca z płacenia alimentów jednak nie mam pewności. Proszę o informację ...

Wyszukiwarka