Przerejestrowanie auta po rozwodzie.

Jestem po rozwodzie. W trakcie małżeństwa nabyliśmy dwa pojazdy, oba zarejestrowane na mnie, w tym jeden użytkuje była żona. Jak najrozsądniej "podzielić się" autami?
1. Chciałbym to auto przerejestrować na nią. Jak tego dokonać?
2. Co z autem, które ja użytkuję?
anonim cytuj
08-12-2023
Podział majątku wspólnego - sądownie lub notarialnie.

anonim cytuj
08-12-2023
Czy tylko taką formą można? Czy np. umowa podziału części majątku (w tym wypadku aut) pomiędzy może w wydziale komunikacji być honorowana?

anonim cytuj
08-12-2023

Sugerowane Tematy

Wynagrodzenie na L4
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś możliwość aby pracodawca (firma państwowa) wypłaciła pracownikowi mniejszą niż 80% pensji za dni spędzone na l4. Mianowicie osoba dostała wypłatę za listopad. Która wygląda na pasku następująco. 14 dni pracy wynagrodzenie 2699zl brutto (daje to 192zl) 8 dni l4 wynagrodzenie 606zl brutto (daje to 75zl) Wychodzi że za dni na l4 pracownik dostał jakieś 40% wynagrodzenia. Umowa o pracę na pełny etat, płacone za...
Od września zdaniem dyrektora dzieci mają 53% nieobecności. Co w takiej sytuacji mi grozi?
Dzień dobry. Dwoje dzieci klasa II i III szkoła podstawowa. Od września zdaniem dyrektora mają 53% nieobecności. Dzieciaki od października do końca marca są wiecznie chore. Jak nie katar, to kaszel, zapalenie oskrzeli itd. Nie ze wszystkim chodzimy do pediatry, bo nasza doktor nauczyła Nas radzić sobie z przeziębieniem "domowymi sposobami", odracza częste wizyty w przychodni, ograniczamy jest więc do spraw naprawdę tego wymagających. Do...
Umowa na zastępstwo.
Mam problem w kwestii umowy w pracy. Prace zaczęłam 25.01.2021 na zastępstwo, pierwsza umowa na 3 miesiące (zastępstwo), następnie dostałam umowę do 31.10.2021 (również zastępstwo). Kolejna umowa od 31.10.2021 do 31.10.2022 (również na zastępstwo) i aktualną umowę dostałam 31.10.2022 do 31.10.2023, ale już bez informacji o zastępstwie. Na dniach powinnam dostać nową umowę, czy może być to nadal umowa tylko na rok, i czy jeśli poprzednia nie był...
Darowizna dla rodziców.
Jak wygląda prawo w Pl? Jeśli dzieci wspomagają rodziców przelewami. Np. rodzic ma 3 dzieci i każde z nich przeleje mu na konto po 100tys. Bo wiem że mama martwi się o 4 dziecko ze jest mało zaradne. Jak Dzieci przeleją rodzicom pieniądze to w sumie rodzic będzie miał 300tys. na koncie, wtedy mama zamieni te pieniądze na funty i prześlę córce, żeby pomóc jej w spłacie kredytu w UK. Czy rodzic będzie musiał zapłacić podatek od darowizny od wła...

Wyszukiwarka