Odszkodowanie za odwołany lot.

Witam serdecznie, czy jeżeli mój lot został odwołany, planowo 21:20 zaproponowali mi lot o 7:40 następnego dnia z przesiadką w innym kraju, złożyłem reklamacje, w odpowiedzi dostałem przeprosiny i zaoferowali mi zniżkę 30 % na następny lot w ciągu roku. Czy mogę odrzucić ich ofertę i zażądać odszkodowania pieniężnego ?
anonim cytuj
05-12-2023
Oczywiście, że tak. W zależności od długości lotu należy ci się minimum 250 Euro odszkodowania. Oczywiście zakładam, ze linie zgodnie z prawem umieściły cię w hotelu i opłaciły ci posiłek.

anonim cytuj
05-12-2023
Ile dni zostało do wylotu w momencie dokonania zmiany ?

anonim cytuj
05-12-2023
O 21:20 miałem wylecieć z Turcji. O odwołanym locie dowiedziałem się o 22:10 już na lotnisku, wtedy zostało to dopiero podane, przedtem pisało opóźniony 50 min, również na lotnisku się o tym dopiero podali informacje, dostałem lot do Monachium o 7:40 dnia następnego, i z Monachium do Krakowa o 11:40.

anonim cytuj
05-12-2023
Dostałem posiłek na lotnisku oraz propozycje jazdy do hotelu ale musiałem w takim wypadku zapłacić za taksówkę, finalnie zostałem na lotnisku do odlotu

anonim cytuj
05-12-2023
o jeszcze zależy jaka była (Po czyjej stronie) przyczyna odwołania. Nie za każde opóźnienie odpowiada linia lotnicza.

anonim cytuj
05-12-2023
W takim razie masz prawo do odszkodowania zgodnie z prawem UE. Za transport do/z hotelu w takiej sytuacji płaci przewoźnik.

anonim cytuj
05-12-2023
Należał ci się transport do hotelu, potem powrotny na lotnisko i posiłek w tym hotelu.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Zrzec się spadku.
Mam pytanie, zmarła siostra mojego taty jej dzieci odrzuciły spadek, bo są same długi, rodzeństwo ciotki też odrzuciło, mój tata będzie teraz na dniach szedł do notariusza, żeby się zrzec spadku, czy my jako dzieci taty również musimy się zrzec? ...
3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacją że jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna?
Na rozmowie rekrutacyjnej od razu została zaproponowana propozycja pracy. Został ustalony pierwszy dzień pracy, stawka wynagrodzenia również została zatwierdzona przez obie strony. 3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacja ze jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna? Przez okres oczekiwania na "pierwszy dzień pracy" nie była poszukiwana inna praca z racji dogadania warunków z pracodawcą....
Czy właściciel mieszkania może mnie wyrzucić?
6 lat temu wynajęłam mieszkanie od znajomej (ja i dzieci na ten moment 10 i 20 lat). Na początku miałyśmy umowę pisemną. Potem jakoś nie było okazji, więc tak sobie mieszkamy (umowa słowna). Mieszkanie dostała moja znajoma i jej mąż w prezencie ślubnym (nie wiem kto jest właścicielem). I teraz, właściciele się rozwodzą, on nie ma gdzie mieszkać i mówi, że przejmie to mieszkanie. Czy tak można bez żadnej informacji dla najemcy? Wiem, że to nie...
Rodzeństwo upomina się o zachowek po 4 latach od śmierci matki
Może ktoś wie, proszę o radę. Kilkanascie lat temu rodzice przepisali mieszkanie na córkę. Teraz po ich śmierci drugie z rodzeństwa upomina się o zachowek bo matka przed śmiercią 4 lata temu powiedziała, żeby podzielili się mieszkaniem. Minelo 4 lata, siostra zerwała kontakty twierdząc, że mieszkanie jest jej. Jak to właściwie teraz jest?...

Wyszukiwarka