Odszkodowanie za odwołany lot.

Witam serdecznie, czy jeżeli mój lot został odwołany, planowo 21:20 zaproponowali mi lot o 7:40 następnego dnia z przesiadką w innym kraju, złożyłem reklamacje, w odpowiedzi dostałem przeprosiny i zaoferowali mi zniżkę 30 % na następny lot w ciągu roku. Czy mogę odrzucić ich ofertę i zażądać odszkodowania pieniężnego ?
anonim cytuj
05-12-2023
Oczywiście, że tak. W zależności od długości lotu należy ci się minimum 250 Euro odszkodowania. Oczywiście zakładam, ze linie zgodnie z prawem umieściły cię w hotelu i opłaciły ci posiłek.

anonim cytuj
05-12-2023
Ile dni zostało do wylotu w momencie dokonania zmiany ?

anonim cytuj
05-12-2023
O 21:20 miałem wylecieć z Turcji. O odwołanym locie dowiedziałem się o 22:10 już na lotnisku, wtedy zostało to dopiero podane, przedtem pisało opóźniony 50 min, również na lotnisku się o tym dopiero podali informacje, dostałem lot do Monachium o 7:40 dnia następnego, i z Monachium do Krakowa o 11:40.

anonim cytuj
05-12-2023
Dostałem posiłek na lotnisku oraz propozycje jazdy do hotelu ale musiałem w takim wypadku zapłacić za taksówkę, finalnie zostałem na lotnisku do odlotu

anonim cytuj
05-12-2023
o jeszcze zależy jaka była (Po czyjej stronie) przyczyna odwołania. Nie za każde opóźnienie odpowiada linia lotnicza.

anonim cytuj
05-12-2023
W takim razie masz prawo do odszkodowania zgodnie z prawem UE. Za transport do/z hotelu w takiej sytuacji płaci przewoźnik.

anonim cytuj
05-12-2023
Należał ci się transport do hotelu, potem powrotny na lotnisko i posiłek w tym hotelu.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Brak ksiąg wieczystych
Chciałabym się dowiedzieć , czy w przypadku , gdy po śmierci jednego członka rodziny w tym przypadku taty, który był jedynym właścicielem mieszkania , które po jego śmierci przeszło na żonę oraz dwie córki , mieszkanie własnościowe, które nie miało ksiąg wieczystych. Czy jedna ze spadkobierców, mowa o żonie zmarłego może sama złożyć wniosek o księgi wieczyste , po czym swoją część przepisać na wnuka, syna jednej z córek?...
abonamentu za TV,
Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka. Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty po...
Umowa przedwstępna notarialna.
Dzień dobry, podpisałem umowę przedwstępną sprzedaży nieruchomości z zawartym terminem do końca października. Od kilku miesięcy brak kontaktu z kupującym, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na smsy. Co się stanie kiedy czas zawarty na umowie zostanie przekroczony? Co mogę z tym zrobić?...
Jazda pod wpływem alkoholu.
Bliskiej osobie zatrzymano prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem alkoholu (0,34mg). Obywatel Polski, prawo jazdy szwajcarskie. Pytanie brzmi czy będzie mógł prowadzić pojazdy w Szwajcarii? Sprawa ciągnie się trzy miesiące. Prawo jazdy zatrzymane. Czy skoro nie jest polskie to w ogóle mają prawo je trzymać? Naczytaliśmy się różnych rzeczy w internecie, chcemy rozwiać wątpliwości. Czy jest tu może adwokat specjalizujący się w takich sprawac...

Wyszukiwarka