Odszkodowanie za odwołany lot.

Witam serdecznie, czy jeżeli mój lot został odwołany, planowo 21:20 zaproponowali mi lot o 7:40 następnego dnia z przesiadką w innym kraju, złożyłem reklamacje, w odpowiedzi dostałem przeprosiny i zaoferowali mi zniżkę 30 % na następny lot w ciągu roku. Czy mogę odrzucić ich ofertę i zażądać odszkodowania pieniężnego ?
anonim cytuj
05-12-2023
Oczywiście, że tak. W zależności od długości lotu należy ci się minimum 250 Euro odszkodowania. Oczywiście zakładam, ze linie zgodnie z prawem umieściły cię w hotelu i opłaciły ci posiłek.

anonim cytuj
05-12-2023
Ile dni zostało do wylotu w momencie dokonania zmiany ?

anonim cytuj
05-12-2023
O 21:20 miałem wylecieć z Turcji. O odwołanym locie dowiedziałem się o 22:10 już na lotnisku, wtedy zostało to dopiero podane, przedtem pisało opóźniony 50 min, również na lotnisku się o tym dopiero podali informacje, dostałem lot do Monachium o 7:40 dnia następnego, i z Monachium do Krakowa o 11:40.

anonim cytuj
05-12-2023
Dostałem posiłek na lotnisku oraz propozycje jazdy do hotelu ale musiałem w takim wypadku zapłacić za taksówkę, finalnie zostałem na lotnisku do odlotu

anonim cytuj
05-12-2023
o jeszcze zależy jaka była (Po czyjej stronie) przyczyna odwołania. Nie za każde opóźnienie odpowiada linia lotnicza.

anonim cytuj
05-12-2023
W takim razie masz prawo do odszkodowania zgodnie z prawem UE. Za transport do/z hotelu w takiej sytuacji płaci przewoźnik.

anonim cytuj
05-12-2023
Należał ci się transport do hotelu, potem powrotny na lotnisko i posiłek w tym hotelu.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Jak rozwiązać umowę o pracę ?
Jestem zatrudniony na umowie o pracę powyżej 3 lat. Od prawie pół roku jestem na zwolnieniu lekarskim. Niedługo kończy mi się okres chorobowy 182 dni. Choroba nie jest przyczyną wykonywanego zawodu, jednak uniemożliwia jego dalsze wykonywanie. W jaki sposób sprawnie i szybko rozwiązać umowę o pracę bez długiego okresu wypowiedzenia, gdyby pracodawca nie zgodził się na rozwiązanie umowy za porozumieniem stron? Mam ponadto niewykorzystany nawet j...
badanie pod kątem wypadku w pracy po roku
Rok temu mniej więcej miał miejsce wypadek w pracy. Operator wózka widłowego nie zachował odpowiedniej ostrożności i potrącił kobietę. Widłami trafił w uda. Na miejsce wezwano karetkę, dziewczynę obejrzeli i stwierdzili ze zasadniczo nic jej nie dolega. Nie zalecili innych konsultacji i odjechali. Dziewczyna od pewnego czasu uskarżała się na bol w końcu trafiła do lekarza i okazało się, że powstały tam zgrubienia, najprawdopodobniej będzie potrz...
Gdzie ubiegać sie o zasiłek dla inwalidy?
Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady....
Firma wzięła samochód w leasing
Firma wzieła w leasing samochód dla jednego ze swoich pracowników. Podpisali miedzy sobą umowę wynajmu z pozniejszym wykupem, w której dany pracownik zobowiązany jest do wszelkich opłat, przeglądów itd. Po jakimś czasie, przed końcem leasingu firma się rozpada, co dzieje się z tym leasingiem? Czy umowa podpisana z pracownikiem nadal obowiązuje? Czy jest jakaś możliwość przepisania go na tego pracownika? Jak to wygląda ze strony prawnej?...

Wyszukiwarka