Rozprawa a zwolnienie chorobowe.

Witam. W poniedziałek mam rozprawę w sądzie a obecnie przebywam na chorobowym od lekarza rodzinnego, co ma zrobić żeby się nie stawić na rozprawę?
anonim cytuj
23-11-2023
Zadzwonić do sądu i zapytać? To jeden telefon. I konkretna odpowiedź.

anonim cytuj
23-11-2023
Musisz wejść na stronę sądu i zobaczyć , który lekarz jest biegłym sądowym , umówić się na wizytę za którą będziesz musiała zapłacić i ewentualnie dostarczyć Twoja niezdolność do przybycia na rozprawę ale musisz liczyć się z tym iż sąd może wyznaczyć drugi termin rozprawy bądź tego samego dnia ale sprawa odbędzie się częściowo w trybie zdalnym , dostaniesz link do rozprawy i będąc w domu będziesz składać wyjaśnia

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy przysługuje mi zasiłek opiekuńczy na zdrowe dziecko
Zasiłek opiekuńczy na zdrowe dziecko Czy przysługuje mi zasiłek opiekuńczy na dziecko 6letnie (chodzące do klasy 0) jeżeli drugi z opiekunów został powołany na 2 tygodnie rezerwy do wojska a ja nie jestem w stanie sprawować wtedy opieki nad dzieckiem gdyż pracuje w godzinach np. 4-12, 14.30-22.30 a kierownik nie zgodzi się na pracę w godzinach pracy świetlicy?...
Czas pracy osoby niepełnosprawnej.
Dzień dobry, legitymuję się orzeczeniem o niepełnosprawności w stopniu lekkim. Lekarz medycyny pracy nie wyraził zgody na pracę w godzinach nadliczbowych i w porze nocnej. Z ustawy jasno wynika, że czas pracy w moim przypadku wynosi 8h na dobę, 40h tygodniowo. Natomiast nie wiem jak liczyć ten tygodniowy czas pracy - od poniedziałku do niedzieli? Po raz kolejny mam zaplanowane 6dni pracy pod rząd - od poniedziałku do soboty. Pracodawca może w ten...
Poświadczenie dziedziczenia.
Tata na podstawie poświadczenia dziedziczenia po swej mamie przejął mieszkanie i działkę. Babcia zmarła w 2014 roku. Tata zmarł w 2018. Tata zostawił testament notarialny, w którym zapisami windykacyjnymi przekazał działkę i mieszkanie nieznanym mi osobom. Po jego śmierci podczas sprzątania znalazłam w jego garażu testamenty babci, która zapisała mieszkanie mi a działkę tacie. On je ukrył w swym warsztacie garażowym. Czy można go uznać za niegodn...
Ważność aneksów a nowa umowa o pracę
Czy zawarte wcześniej aneksy do umowy o pracę są ważne w kontekście zawarcia nowej umowy na czas określony? Z uwagi na ZUZP i negocjacje ze związkami pracodawca poinformował o przyznaniu podwyżki od 1.04 br. 11.04 zgodnie aneksowano umowę. Dokument nie wskazywał której umowy dotyczy (dobiegającej końca czy nowej od 01.05 br.). Użyto formuły: "od dnia 01.04.2025 r. wynagrodzenie wynosić będzie" oraz "pozostałe warunki umowy o pracę ...

Wyszukiwarka