Rozprawa a zwolnienie chorobowe.

Witam. W poniedziałek mam rozprawę w sądzie a obecnie przebywam na chorobowym od lekarza rodzinnego, co ma zrobić żeby się nie stawić na rozprawę?
anonim cytuj
23-11-2023
Zadzwonić do sądu i zapytać? To jeden telefon. I konkretna odpowiedź.

anonim cytuj
23-11-2023
Musisz wejść na stronę sądu i zobaczyć , który lekarz jest biegłym sądowym , umówić się na wizytę za którą będziesz musiała zapłacić i ewentualnie dostarczyć Twoja niezdolność do przybycia na rozprawę ale musisz liczyć się z tym iż sąd może wyznaczyć drugi termin rozprawy bądź tego samego dnia ale sprawa odbędzie się częściowo w trybie zdalnym , dostaniesz link do rozprawy i będąc w domu będziesz składać wyjaśnia

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Zakup przez internet ("zaginione" przesyłki, brak zwrotu pieniędzy)
Witam serdecznie. W zeszłym roku zamówiłam dla synka tablicę manipulacyjną. Trzeba było zrobić przedpłatę w wysokości 549 zł, a to nie jest mała kwota. Tablica nie dotarła, za to po drodze były różne wymówki. Tablica nadana, zaginęła w firmie kurierskiej, przesłanie fałszywego nadania. Znowu paczka niby nadana i znowu zaginęła. W końcu po prawie 4 miesiącach, potwierdzenie przelewu (zwrot kasy na moje konto) Oczywiście kasa nie dotarła. Pani u...
Wizyta kuratora przed sprawą o pozbawienie władzy rodzicielskiej.
Witajcie. Pytanie do osób, które odbierały władze rodzicielskie jednemu z rodziców. Sprawa przed nami, ale pani adwokat nas uprzedziła, że przed sprawą pojawi się kurator w domu. Czy to zawsze tak jest? Co sprawdza i ile przed sprawą was odwiedził?...
Czy sprzedający może odmówić przyjęcia reklamacji z uwagi na brak załączonych zdjęć?
Sprzedający odmawia przyjęcia reklamacji z uwagi na brak załączonych zdjęć dokumentujących problem. Wgrywanie przez system na www nie jest możliwe (wyskakuje komunikat z błędami). Zgłoszono ten problem manualno/techniczny sprzedającemu przez telefon. Ten poprosił o wysłanie zdjęć na maila. Tak też się stało. Jednak o dziwo sprzedawca zwrotnie poprosił o ponowne przesłanie zdjęć przez stronę www. Poirytowała mnie sytuacja bo problem nie jest rozwi...
Stawka godzinowa na umowę zlecenie.
Witam pracuje na umowę o pracę za najniższa krajowa, a do tego na umowę zlecenie w innej spółce. I tu pojawia się problem gdyż np. mój kolega pobiera wypłatę w wysokości 16.40 zł netto na godzinę a ja 13.29zl netto wykonując ta sama pracę i te same godziny pracy? Jak to jest możliwe? W kadrach nie potrafią mi tego wytłumaczyć. I w ogóle ile teraz wynosi netto najniższa stawka godzinowa na umowę zlecenie na rękę?...

Wyszukiwarka