Pozwolenie na broń.

Witam,
czytałem ostatnio o możliwościach uzyskania pozwolenia na posiadanie broni. W jednym z punktów widnieje:
dla pozwolenia na broń do celów ochrony osobistej, osób i mienia:
- stałe, realne i ponadprzeciętne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia;
Rozumiem, że trzeba tutaj przedstawić dokument potwierdzający realne zagrożenie np. groźby.
anonim cytuj
22-11-2023
To muszą być konkrety. Otrzymywane groźby, wykonywanie ryzykownego zawodu (np. prowadzenie kantoru czy lombardu), ewentualnie wyrobienie sobie licencji pracownika ochrony.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Roboty budowlane po 24:00
Witam czy normalnym jest aby roboty budowlane za ścianą odbywały się po 24:00 w nocy? Policja odmawia przyjazdu twierdząc że na pewno urząd wydał zgodę. Ja jednak chciałabym mieć pewność jak to sprawdzić i czy mogę jakoś temu zaprzestać? Dodam że prócz hałasu kamienica trzęsie się i aż podskakuje od prac ciężkim sprzętem budowlanym....
Zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem.
Odbyła się rozprawa sądowa o zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem na której każdy z nas. Podpisał zgodę że zgadzamy się na to zabezpieczenie.3 dni po rozprawie ojciec dziecka przynosi mi grafik z firmy do której został świeżo zatrudniony i chce zmiany widzeń według jego grafiku. Czy tak można postąpić gdy zabezpieczenie jest już przyznane przez sąd w innych dniach?...
Podział zadłużonego mieszkania.
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak mam postąpić w sprawie mieszkania po mamie. Jest nas czworo. Brat od zawsze tam mieszka, reszta się wyprowadziła i założyła własne rodziny. Przed śmiercią mamy, zapłaciłem wszystkie długi(czynsz, wodę itp.) i wykupiliśmy mieszkanie na własność na mamę. Brat nadal mieszka i nie płaci czynszu. Sam wpłacam po trochu żeby komornik nie zabrał tego mieszkana. Jak najlepiej unormować prawnie tą sytuację. Czy mam iść ...
Zakup urządzenia od osoby fizycznej.
Witam, Dokonałem kilka dni temu zakupu urządzenia elektronicznego od osoby fizycznej. Dotychczas nie otrzymałem dowodu zakupu, a w międzyczasie urządzenie uległo uszkodzeniu z przyczyn ode mnie niezależnych. Pomimo wielu moich ponagleń sprzedawca odmawia mi dostarczenia dowodu zakupu. Z kolei sklep w którym urządzenie zostało zakupione wymaga ode mnie dostarczenia tego dokumentu, aby można było procesować reklamację. I teraz moje pytania brz...

Wyszukiwarka