Mobbing

Witam jestem mobingowana w pracy i dyskryminowana jak sobie z tym poradzić???
anonim cytuj
20-11-2023
Nagrania, oby się udało - świadkowie gotowi zeznawać, co się tylko da, a co jest upodlające mieć na piśmie (polecenia, odpowiedzi na zadane pytania etc.) i kierunek PIP oraz Sąd Pracy.

anonim cytuj
20-11-2023
Proszę iść do lekarza psychiatry i opowiedzieć o wszystkim dostanie pani odpowiednie L4 i wtedy działać.

anonim cytuj
20-11-2023
Mobbing nie jest przestępstwem skodyfikowanym. Zatem trudno udowodnić to w sądzie. Nie jest też klasyfikowany w kodeksie pracy, choć definicja jest używana. Jest też cienka granica na linii obowiązki pracownika a nadużycie w tym zakresie. Trudno się bronić a dodatkowo zwierzchnik nie ma interesu w zbadaniu sprawy. Nawet gdyby chciał zwolnić mobbera, to miałby kłopot z podstawą i dowodami. Lepiej zmienić pracę albo... Przygotować się na konfrontację. Jeśli to kolega, to raczej proste, jeśli zwierzchnik, to lepiej nogi za pas wziąć, bo szkoda zdrowia.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Poinformowałam pracodawcę że podjęłam leczenie. Czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji?
Dzień dobry, drugi tydzień przebywam na oddziale dziennym w klinice psychiatrycznej. Poinformowałam pracodawcę o tym zanim podjęłam leczenie. W takiej sytuacji psychiatra wystawia zwolnienie wsteczne Po dwóch tygodniach uczęszczania na terapie. Moje pytanie brzmi czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji na mój temat i mojego zwolnienia? Nie informowałam jej o moim leczeniu bezpośrednio. Powiedziałam tylko dyrekcji i ko...
Czy stawka VAT dla garaży blaszanych to 23%?
Witam, Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...
Czy właściciel mieszkania może mnie wyrzucić?
6 lat temu wynajęłam mieszkanie od znajomej (ja i dzieci na ten moment 10 i 20 lat). Na początku miałyśmy umowę pisemną. Potem jakoś nie było okazji, więc tak sobie mieszkamy (umowa słowna). Mieszkanie dostała moja znajoma i jej mąż w prezencie ślubnym (nie wiem kto jest właścicielem). I teraz, właściciele się rozwodzą, on nie ma gdzie mieszkać i mówi, że przejmie to mieszkanie. Czy tak można bez żadnej informacji dla najemcy? Wiem, że to nie...
Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego można ponieść koszty?
Witam, pytanie. Pracodawca wypowiedział umowę z 3-miesiecznym okresem wypowiedzenia. Pracownik znalazł już prace, natomiast pracodawca nie chce zgodzić się na porozumienie stron, aby mógł odejść wcześniej. Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego może ponieść koszty pracownik? Są jakieś "widełki"? Zaznaczam, że na tym stanowisku pracuje jeszcze jedna osoba. Z góry dziękuję....

Wyszukiwarka