Mobbing

Witam jestem mobingowana w pracy i dyskryminowana jak sobie z tym poradzić???
anonim cytuj
20-11-2023
Nagrania, oby się udało - świadkowie gotowi zeznawać, co się tylko da, a co jest upodlające mieć na piśmie (polecenia, odpowiedzi na zadane pytania etc.) i kierunek PIP oraz Sąd Pracy.

anonim cytuj
20-11-2023
Proszę iść do lekarza psychiatry i opowiedzieć o wszystkim dostanie pani odpowiednie L4 i wtedy działać.

anonim cytuj
20-11-2023
Mobbing nie jest przestępstwem skodyfikowanym. Zatem trudno udowodnić to w sądzie. Nie jest też klasyfikowany w kodeksie pracy, choć definicja jest używana. Jest też cienka granica na linii obowiązki pracownika a nadużycie w tym zakresie. Trudno się bronić a dodatkowo zwierzchnik nie ma interesu w zbadaniu sprawy. Nawet gdyby chciał zwolnić mobbera, to miałby kłopot z podstawą i dowodami. Lepiej zmienić pracę albo... Przygotować się na konfrontację. Jeśli to kolega, to raczej proste, jeśli zwierzchnik, to lepiej nogi za pas wziąć, bo szkoda zdrowia.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacją że jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna?
Na rozmowie rekrutacyjnej od razu została zaproponowana propozycja pracy. Został ustalony pierwszy dzień pracy, stawka wynagrodzenia również została zatwierdzona przez obie strony. 3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacja ze jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna? Przez okres oczekiwania na "pierwszy dzień pracy" nie była poszukiwana inna praca z racji dogadania warunków z pracodawcą....
Sprzedaż mieszkania z najemcą w trakcie umowy najmu.
Mam pytanie związane z wynajmem mieszkania. Wraz z partnerem wynajmujemy mieszkanie od prawie roku, umowa (najmu okazjonalnego) zawarta w marcu 2023, nie ma sprecyzowanego czasu najmu, płatność jest co miesiąc. W środę (24.01) dostaliśmy informację od właściciela, że planuje sprzedać mieszkanie i na następny dzień będzie ktoś zrobić wycenę. Byliśmy uspokajani, że to tylko wycena i nic nie jest postanowione, natomiast po wizycie agenta mieszkanie ...
Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają wypoczynek dzienny
Proszę o pomoc.... jestem właścicielem mieszkania z lat 50-tych. Mieszkanie nade mną jest non stop wynajmowane. Problemem są cienkie stropy, w tym trzeszcząca podłoga. Od momentu zakupu mieszkania czuję się jak "więzień" we własnym lokum. Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają mi wypoczynek dzienny (bieganie non-stop, głośne stukanie/ walenie/ rzucanie o podłogę różnych przedmiotów) i nocny (sąsiad chodzi po trzeszczącej podłodze/ tup...
obciążenie finansowe
Dzień dobry, córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwr...

Wyszukiwarka