Mobbing

Witam jestem mobingowana w pracy i dyskryminowana jak sobie z tym poradzić???
anonim cytuj
20-11-2023
Nagrania, oby się udało - świadkowie gotowi zeznawać, co się tylko da, a co jest upodlające mieć na piśmie (polecenia, odpowiedzi na zadane pytania etc.) i kierunek PIP oraz Sąd Pracy.

anonim cytuj
20-11-2023
Proszę iść do lekarza psychiatry i opowiedzieć o wszystkim dostanie pani odpowiednie L4 i wtedy działać.

anonim cytuj
20-11-2023
Mobbing nie jest przestępstwem skodyfikowanym. Zatem trudno udowodnić to w sądzie. Nie jest też klasyfikowany w kodeksie pracy, choć definicja jest używana. Jest też cienka granica na linii obowiązki pracownika a nadużycie w tym zakresie. Trudno się bronić a dodatkowo zwierzchnik nie ma interesu w zbadaniu sprawy. Nawet gdyby chciał zwolnić mobbera, to miałby kłopot z podstawą i dowodami. Lepiej zmienić pracę albo... Przygotować się na konfrontację. Jeśli to kolega, to raczej proste, jeśli zwierzchnik, to lepiej nogi za pas wziąć, bo szkoda zdrowia.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z podatku dochodowego do 26 roku życia.
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku. I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...
problem z mechanikiem
Witam. Wczoraj rano o 9:00 oddałam auto do mechanika z informacją, że wycieraczki do naprawy i auto gaśnie na niskich obrotach. Przyjechałam autem sama i zostawiłam mu jeżdżące auto. Mechanik dzisiaj zadzwonił, że gdy odpalał auto strzelił mu pasek rozrządu. Że prawdopodobnie cały silnik jest do wymiany. Auto nie odpala. I odrazu zaznaczył, że nie ponosi za to odpowiedzialność. Dodał, że nie ma żadnej propozycji dla mnie i najlepiej, to jak bym...
Chcę dokonać zakupu w sklepie internetowym. Nie mogę znaleźć nigdzie danych właściciela. Czy można tak funkcjonować?
Cześć. Chcę dokonać zakupu w sklepie internetowym. Chcąc sprawdzić ich wiarygodność szukałam ich w KRS oraz CEIDG ale nic nie znalazłam. Dopiero po REGON znalazłam ich w wyszukiwarce regon jako JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA NIEMAJĄCA OSOBOWOŚCI PRAWNEJ. Ta firma prowadzi sklep internetowy i stacjonarny. 019 - SPÓŁKI CYWILNE PROWADZĄCE DZIAŁALNOŚĆ NA PODSTAWIE UMOWY ZAWARTEJ ZGODNIE Z KODEKSEM CYWILNYM rodzaj rejestru lub ewidencji PODMIOTY NIE POD...
Umowa o dożywocie.
Witam, w 2016roku została mi przepisana działka z domem. Siostra mamy nie posiada dzieci z mężem są tylko we dwoje. Z racji tego iż moi rodzice całe życie pomagali finansowo mamy siostrze np. w spłacie rat kredytu na dach, wymianę okien, zrobienie tarasu, wymiana odrodzenia, dlatego zgodziłam się podpisać umowę o dożywocia z ciotką i wujkiem. Niestety od jakiegoś czasu nasze relacje się pogorszyły ciotka ciągle chciała więcej i więcej oczywiście ...

Wyszukiwarka