Mobbing

Witam jestem mobingowana w pracy i dyskryminowana jak sobie z tym poradzić???
anonim cytuj
20-11-2023
Nagrania, oby się udało - świadkowie gotowi zeznawać, co się tylko da, a co jest upodlające mieć na piśmie (polecenia, odpowiedzi na zadane pytania etc.) i kierunek PIP oraz Sąd Pracy.

anonim cytuj
20-11-2023
Proszę iść do lekarza psychiatry i opowiedzieć o wszystkim dostanie pani odpowiednie L4 i wtedy działać.

anonim cytuj
20-11-2023
Mobbing nie jest przestępstwem skodyfikowanym. Zatem trudno udowodnić to w sądzie. Nie jest też klasyfikowany w kodeksie pracy, choć definicja jest używana. Jest też cienka granica na linii obowiązki pracownika a nadużycie w tym zakresie. Trudno się bronić a dodatkowo zwierzchnik nie ma interesu w zbadaniu sprawy. Nawet gdyby chciał zwolnić mobbera, to miałby kłopot z podstawą i dowodami. Lepiej zmienić pracę albo... Przygotować się na konfrontację. Jeśli to kolega, to raczej proste, jeśli zwierzchnik, to lepiej nogi za pas wziąć, bo szkoda zdrowia.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Budowa domu na działce teściów.
Brat wraz z żoną po ślubie zaczęli budować dom na działce rodziców żony (teściów), teściowie ze względu na dopłaty dla rolników nie mogli od razu przepisać działki. dom powstał na działce teściów, plan domu również zakupiony na teściów, ale wszyscy wiedzą, że dom maił być ich. W okresie małżeństwa brat wraz z żoną i przy pomocy finansowej teściów postawił dom w stanie zamkniętym (niewiele pozostało aby tam wejść i mieszkać). Duża część faktur j...
Odrzucenie spadku po terminie
Witam. Został przeze mnie przekroczony 6-miesięczny termin na odrzucenie spadku. W 2022 roku spadek po osobie, o której istnieniu w rodzinie nie mieliśmy pojęcia, odrzucił mój dziadek, następnie mama. Wiedziałam, że w następnej kolejności będę ja. Dziadek dostał wezwanie na rozprawę, na której odrzucił spadek (nie składał wcześniej wniosku o odebranie oświadczenia o odrzuceniu). Moja mama przekazała mi informację po swojej rozprawie, że teraz...
sprzedałam samochód, kupujący chce zwrotu kosztów.
Dzień dobry, Przedwczoraj sprzedałam samochód. Auto zostało sprawdzone przez kupującego. Dziś osoba, która kupiła auto informuje mnie, że PRAWIE nie działa katalizator. Co potwierdził jej znojmy mechanik. Nie widziałam o jakichkolwiek usterkach . Żąda zwrotu kosztów, grozi policją i sądem. Co zrobić w tej sytuacji, przecież nie wiem co ten mechanik robił z moim autem, czy czegoś nie wymienił skoro to znajomy. Osobiście jestem przekonana, ż...
Przestępstwo internetowe
Witam! Sprawa wyglada tak, ze rok temu złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa internetowego. Zostałam oszukana na 500zl. Płaciłam pobraniowo przy kurierze problem w tym ze nie pozwolił mi otworzyć paczki i dlatego skończyło się to tak jak się skończyło. Tego samego dnia zgłosiłam oszustwo na komisariacie i pieniądze zostały zatrzymane na poczcie do czasu rozwiązania sprawy. Po roku dostałam informacje o zakończeniu śledztwa a raczej j...

Wyszukiwarka