Co spakować do więzienia?

Witam, mam pytanie gdyż na każdej stronie pisze coś innego czy można zabrać ze sobą następujące rzeczy?
Ręcznik
Maszynka do golenia elektryczna
Pieniądze w gotówce.
Książki
Klapki
Jakieś kosmetyki typu patyczki do uszów, płyn do kąpieli, kulka pod pachę.
anonim cytuj
06-11-2023
"Skazany przekazuje do depozytu dokumenty, pieniądze, przedmioty wartościowe i inne przedmioty, których nie może posiadać w celi.
Zgłaszając się do odbycia kary wskazane jest przyniesienie ze sobą kompletu odzieży odpowiedniego do pory roku (później odzież można otrzymać od bliskich na podstawie talonu), materiałów piśmienniczych (kartki, koperty, znaczki, długopisy), kart telefonicznych do aparatów samoinkasujących, gotówki.
Nie należy przynosić ze sobą przedmiotów wartościowych, biżuterii, telefonów komórkowych (oraz innych środków łączności), kart bankomatowych, obcej waluty, perfum, pościeli, kosmetyków, ręczników."

anonim cytuj
06-11-2023
Wiem czytałem to ale na innej stronie pisze ze kosmetyki można ale mniejsza z tym. Np. jak wezmę jakiś kosmetyk to on leci do kosza czy na magazyn? I ewentualnie później można ubiegać się o niego ?

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Spór o spadek - czy testament jest ważny?
Cześć wszystkim, Mam problem i chciałbym zrozumieć, jak mogę go rozwiązać. Jestem jednym z trzech dzieci mojej zmarłej mamy. Niedawno dowiedzieliśmy się, że zostawiła testament, w którym cały jej majątek przekazuje mojemu bratu. Jestem trochę zszokowany, bo nigdy nie było żadnych wskazówek, że coś takiego planuje. Mam wielkie wątpliwości co do tego testamentu. Po pierwsze, moja mama cierpiała na chorobę Alzheimera i była już w bardzo złym s...
Jak liczyć miesięczny okres wypowiedzenia?
Dzień dobry, Proszę o podpowiedź bo już się pogubiłem. W umowie na czas określony jako najemca mam możliwość wypowiedzenia umowy "Wynajmującemu przysługuje prawo do wypowiadania umowy najmu , jednak nie później niż na miesiąc naprzód w następujacych przypadkach:..." Mam podstawę by wypowiedzieć umowę i moje pytanie jak liczyć ten termin. Chce wypowiedzieć umowę dnia 1 września czyli najemca musi się wyprowadzić do 30 października? C...
Podział majątku bez ślubu.
Mam następujący problem. Kupiłem z partnerką mieszkanie na wspólny kredyt. Wyremontowałem to mieszkanie ze swoich oszczędności i po 2 latach się rozstaliśmy. Oboje jesteśmy zgodni że mieszkanie chcemy przepisać na nią, a ona zwróci mi pieniądze które włożyłem w to mieszkanie. Z przepisaniem mieszkania na nią raczej nie będzie problemu. W jaki jednak sposób mogę uzyskać od niej na papierze potwierdzenie że jest mi winna pieniądze? Chciałbym aby m...
Partner na dziecko z innego związku. Po małżeństwie jakie będę miała zobowiązania do tego nieletniego dziecka?
Witam Chciałabym zasięgnąć porady od ludzi lepiej znających się na prawie ode mnie, bo meczy mnie cała ta sprawa przez moje niewiedzę. Jestem młoda kobieta, która związała się z mężczyzna z dzieckiem z poprzedniego związku. Nasz związek nie jest formalny (tj. konkubinat). Zastanawiam się jak fakt, że mój partner posiada dziecko wpłynie na naszą przyszłość. W pełni rozumiem obowiązek alimentacyjny oraz spotkań z nieletnim. Co mnie męczy to kwest...

Wyszukiwarka