Cofnięcie darowizny.

Mam pytanie, jakie zachowanie ( wiem, rażąca niewdzięczność) może być podstawą do cofnięcia darowizny domu?
anonim cytuj
03-11-2023
Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy

anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?

anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??

anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

prawo do pełnego urlopu
Witam! Jestem zatrudniona od 13.01 na umowę na czas nieokreślony. Mam prawo do 26 dni urlopu. I teraz moje pytanie: czy już w tej chwili nabyłam prawo do pełnych 26 dni czy nabede dopiero po nowym roku, a teraz liczy się proporcjonalnie. Dodam że przed podjęciem teraźniejszego zatrudnienia byłam zatrudniona w innej firmie do 12.01....
Co spakować do więzienia?
Witam, mam pytanie gdyż na każdej stronie pisze coś innego czy można zabrać ze sobą następujące rzeczy? Ręcznik Maszynka do golenia elektryczna Pieniądze w gotówce. Książki Klapki Jakieś kosmetyki typu patyczki do uszów, płyn do kąpieli, kulka pod pachę....
kwarantanna
Witam. Matka znajomej 02.11 dostała skierowanie na wymaz, dzisiaj je zrobiła (03.11) wyniki mają być w czwartek (05.11). Jak jest teraz z kwarantanna? Wiadomo, że jej matka musi odbyć kwarantanne do wyników a w razie pozytywnego wyniku bodajże jest teraz 10/14 dni od dnia skierowania (?). A jak z moją koleżanką? Może wychodzić z domu do wyników, czy od dnia skierowania razem z matką musi zostać w domu?...
Sprzedaż mieszkania siostrze.
Siostra chce w przyszłym roku ode mnie i męża kupić mieszkanie. Mieszkanie na ten moment warte ok 370 tys. Jednak na chwilę obecną ma 200 tys. Resztę zadeklarowała się, że może zapłacić za kilka lat. (Kredytu nie dostanie) My budujemy się, siostra może już nam dać te 200 tys. Jednakże my jeszcze musimy w tym mieszkaniu mieszkać do czasu wykończenia domu. Ona wyraża na to zgodę. Jak to udokumentować aby było zgodne z prawem ? I pytanie czy już w...

Wyszukiwarka