Cofnięcie darowizny.

Mam pytanie, jakie zachowanie ( wiem, rażąca niewdzięczność) może być podstawą do cofnięcia darowizny domu?
anonim cytuj
03-11-2023
Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy

anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?

anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??

anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu. Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??...
zakończenie współpracy
Witam. Koleżanka ma pewien problem. Pracuje w pewnej firmie prywatnej. Ma miesiąc do końca umowy. Wczoraj dostała lepiej płatną ofertę pracy, pod warunkiem że zacznie od poniedziałku. I tutaj jej pytanie. Czy jest możliwość zakończenia współpracy bez okresu wypowiedzenia? Tak jakby w trybie natychmiastowym? Szefowa nie chce się z nią dogadać wręcz grozi jej jakims odszkodowaniem......
Nowa umowa o prace na zwolnieniu lekarskim
Pracuje w oparciu umowy o pracę w firmie x, ale aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim trzydniowym. Czy podczas tego zwolnienia lekarskiego mogę podpisać umowę zlecenie z inną firmą niż w tej w której pracuję? Umowa jest podpisywana na odległość. Czy mogę mieć z tego powodu jakieś nieprzyjemne konsekwencje?...
Podwójne zadłużenie.
Dzień dobry, mam problem z zadłużeniem. Spłaciłam zadłużenie u komornika i mam postanowienie że zadłużenie zostało w całości spłacone. Była to sprawa zakończona w listopadzie 2022 roku. Dziś dostaje e-mail od innego komornika że mam do spłaty zadłużenia na kwotę 400zl na ten sam numer sprawy i klauzurę wykonalności. Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe. Klauzurą wykonalności z dnia 09.02.2016. Jakim prawem po ponad pół roku tą samą sprawę pro...

Wyszukiwarka