Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy
anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?
anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??
anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).
Dzień dobry,
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc prawną.
Jestem rozwiedziona, wynajęłam mieszkanie i chcę wyprowadzić się z dziećmi (przy rozwodzie zostają przy mnie).
Co powinnam zrobić?
- wystąpić o alimenty
- wystąpić o podział majątku (nie był robiony przy rozwodzie), kto pokrywa kosztu kredytu do czasu podziału?
- na co powinnam zwrócić uwagę, jak ustalić opiekę nad dziećmi. Czy mogę np.na tydzień zostawić je pod opieką ojca, jeśl...
Witam, moja Teściowa chce wymeldować syna, brata moje męża, ponieważ tam nie przebywa. A dodatku zaczyna się o niego ubiegać komornik, oraz szuka go policja. Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny? Jak dokładnie to wszystko wygląda?...
Hej mam pytanie wczoraj na pasach starszy pan potrącił moja bratowa bo jak stwierdził zagapił się gdyby nie kierowca który jechał za nim by uciekł ale wezwali policję i karetkę. Dziś się okazuje że na mocne stłuczenie barku i naderwane coś tam.... Zwolnienie na 18 dni z pracy. Co dalej odszkodowanie z starszego pana OC??? A jakieś zadość uczynienie za ból i wypadek się należy i gdzie z tym się udać. Proszę o pomoc...
Proszę powiedzcie jak to ugryźć. Dziewczyna 17 lat zakochała się w 35 letnim mężczyzna jest w niego ślepo wpatrzona i prawdopodobnie omamiona i wyprowadziła się z domu bez zgody matki. Matka nie zgodziła się na ich związek i dlatego małoletnia wyprowadziła się do babci. W czerwcu 2024 kończy 18 lat. Co matka ma w takiej sytuacji zrobić ? Wniosek do sądu ? Córka chce od niej alimentów które dostaje matka i wszystkich pieniędzy które na nią utrzymu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: