Cofnięcie darowizny.

Mam pytanie, jakie zachowanie ( wiem, rażąca niewdzięczność) może być podstawą do cofnięcia darowizny domu?
anonim cytuj
03-11-2023
Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy

anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?

anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??

anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Witam. Mam pytanie jak odzyskać dług. Otóż Rok temu moja partnerka pożyczyła ode mnie pewną kwotę pieniędzy. Krótko po tym rozstaliśmy się, a ona dała mi na piśmie oświadczenie, że będzie oddawała dług w ratach. Niestety przestała oddawać, zmieniła numer telefonu i nie wiem nawet gdzie teraz mieszka. W jaki sposób mogę odzyskać swoje pieniądze? Nie wiem jak się do tego zabrać. Jedyne co mam to odręcznie napisane oświadczenie z numerem dowodu i nu...
Czy czterolatek może mieć swoje konto bankowe?
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć.. Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...
Podwyższenie alimentów.
Witam, chciałabym złożyć pozew o podwyższenie alimentów syn ma 10 lat alimenty zostały przyznane gdy miał roczek w wysokości 500zl. Nie wiem kompletnie jak to zrobić a alimenty będę podnosić pierwszy raz....
Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.
Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być....

Wyszukiwarka