Cofnięcie darowizny.

Mam pytanie, jakie zachowanie ( wiem, rażąca niewdzięczność) może być podstawą do cofnięcia darowizny domu?
anonim cytuj
03-11-2023
Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy

anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?

anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??

anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

kolidujący termin rozprawy
Dzien dobry dostalam wezwanie na sprawę, jako świadek stawiennictwo obowiązkowe. Godzina i termin rozprawy koliduje mi z zakończeniem zajęć lekcyjnych syna . Nie mogę się stawić. Jeżeli sama nie przyjadę to coś się stanie?...
Opłaty komornicze
Proste pytanie, kto ponosi opłaty komornicze, wierzyciel czy dłużnik. I czy komornik ma prawo przetrzymywać pieniądze wierzyciela czy przekazać je od razu po pobraniu od dłużnika?...
Przedłużenie umowy w ciąży
Podjęłam zatrudnienie, w nowym miejscu nie wiedząc, że jestem w ciąży (wcześniej pracowałam u innego pracodawcy, ciągłość pracy jest zachowana). W nowej pracy mam 6-miesięczny okres próbny. Aktualnie jestem w 3 miesiącu ciąży. Przed podpisaniem umowy wstępnie ustaliłam z nowym pracodawcą, że po 3-4 miesiącach pracy podejmiemy temat dalszej współpracy. Czy muszę informować pracodawcę o ciąży podczas tej rozmowy? Czy mogę to „przemilczeć” i prosić ...
Co grozi za nieodrobienie prac społecznych?
Witam, mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne, nie odrobiłem wszystkiego ze względu na chorobę (depresja, urojenia lękowe) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nieodrobione godziny....

Wyszukiwarka