Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy
anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?
anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??
anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).
Witam. Mam pytanie jak odzyskać dług. Otóż Rok temu moja partnerka pożyczyła ode mnie pewną kwotę pieniędzy. Krótko po tym rozstaliśmy się, a ona dała mi na piśmie oświadczenie, że będzie oddawała dług w ratach. Niestety przestała oddawać, zmieniła numer telefonu i nie wiem nawet gdzie teraz mieszka. W jaki sposób mogę odzyskać swoje pieniądze? Nie wiem jak się do tego zabrać. Jedyne co mam to odręcznie napisane oświadczenie z numerem dowodu i nu...
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć..
Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...
Witam, chciałabym złożyć pozew o podwyższenie alimentów syn ma 10 lat alimenty zostały przyznane gdy miał roczek w wysokości 500zl. Nie wiem kompletnie jak to zrobić a alimenty będę podnosić pierwszy raz....
Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: