Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy
anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?
anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??
anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).
Dzien dobry dostalam wezwanie na sprawę, jako świadek stawiennictwo obowiązkowe. Godzina i termin rozprawy koliduje mi z zakończeniem zajęć lekcyjnych syna . Nie mogę się stawić. Jeżeli sama nie przyjadę to coś się stanie?...
Proste pytanie, kto ponosi opłaty komornicze, wierzyciel czy dłużnik. I czy komornik ma prawo przetrzymywać pieniądze wierzyciela czy przekazać je od razu po pobraniu od dłużnika?...
Podjęłam zatrudnienie, w nowym miejscu nie wiedząc, że jestem w ciąży (wcześniej pracowałam u innego pracodawcy, ciągłość pracy jest zachowana). W nowej pracy mam 6-miesięczny okres próbny. Aktualnie jestem w 3 miesiącu ciąży. Przed podpisaniem umowy wstępnie ustaliłam z nowym pracodawcą, że po 3-4 miesiącach pracy podejmiemy temat dalszej współpracy. Czy muszę informować pracodawcę o ciąży podczas tej rozmowy? Czy mogę to „przemilczeć” i prosić ...
Witam, mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne, nie odrobiłem wszystkiego ze względu na chorobę (depresja, urojenia lękowe) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nieodrobione godziny....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: