Pobicie, kradzież, znieważanie, wyrzucenie z domu… No generalnie sporo, generalnie rażące naruszenie norm współżycia społecznego względem darczyńcy
anonim cytuj
03-11-2023
Czyli co? Każda kłótnia z wyzwiskami może być powodem?
anonim cytuj
03-11-2023
A co w przypadku, kiedy rodzice darują córce mieszkanie, córka daruję połowę mieszkania mężowi, a później rodzice chcą cofnąć darowiznę mieszkania??
anonim cytuj
03-11-2023
W takim przypadku obdarowany powinien zwrócić udział, którego jeszcze jest właścicielem a mąż powinien zwrócić udział, który otrzymał (mąż mógłby uchylić się od zwrotu udziału gdyby otrzymał go przed tym jak wystąpiła rażąca niewdzięczność).
Witam, wziąłem pożyczkę w pewnej firmie 700 zł niestety nie mogłem w terminie jej spłacić i spłacę w następnym miesiącu, firma rozpowiada o moim długu rodzinie oraz osobom trzecim (współlokator) oraz grozi policją, że wejdą do domu i wyniosą telewizor.
Moje pytanie jakie kroki prawne mogę podjąć?...
Zleceniodawca zlecil prace, praca zostala wykonana.
Umowa byla ustna (znajomy).
W ustaleniach bylo omowione
Kwota za dzien roboczy (200 zl za 9h pracy)
Wyplata miala byc wyplacona od razu po wykonaniu zlecenia.
Prace wykonywaly dwie osoby (w roznym stopniu, jedna mniej druga wiecej)
Natomiast odgornie osoby mialy otrzymac takie samo wynagrodzenie za dzien roboczy. Zleceniodawca zgodzil sie na te warunki.
Przez cale zlecenie, zleceniodawca...
Witajcie, jestem zatrudniona na czas nie określony u prywaciarza od września 2018, w listopadzie 2019 urodziłam córkę, macierzyński mam do 23.10 br.
Dziś dzwoniłam do pracodawcy jak to będzie dalej, odpowiedział że po macierzyńskim muszę wykorzystać zaległy urlop a potem rozwiążemy umowę, bo nie ma dla mnie miejsca.. Czy może tak zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: