Zwrot artykułu higienicznego.

Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?
anonim cytuj
02-11-2023
Co to za artykuł higieniczny? Czy pudełko było w jakiś sposób zabezpieczone, np. plombą, taśmą?
Zgłosiłam niezgodność towaru z umową ponieważ od razu po włożeniu baterii pilot nie reagował na żaden przycisk i zaczął się bardzo mocno grzać. Nie, sam karton, nawet takiej folii jak przy paczce papierosów. Ale odpisali ze wszystko działa i mają nagrany film.
Płaciłam za wysyłkę w obie strony a znalazłam sprzeczne informacje co do tego kto powinien pokryć koszta..
Już mam takie mieszane uczucia i obawy, że po prostu nie chcemy tego produktu.

Ale niezgodność towaru z umową czy reklamacja z tytułu wady a zwrot bez podania przyczyny to są dwa różne rygory prawne. W przypadku żądania zwrotu ze względu na złożoną reklamację nie ma znaczenia czy towar był towarem "higienicznym" czy też nie.
Natomiast jeżeli mówimy o zwrocie towaru bez podania przyczyny to na to było 14 dni od dania dostarczenia przesyłki. Jeżeli mieści się Pani w terminie to można próbować, aczkolwiek wydaje mi się, że sprzedawca dość łatwo wybroni się jeżeli chodzi o odmowę jego przyjęcia, nawet jeżeli produkt nie był zaplombowany.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Ile można pożyczyć od rodziców bez podatku?
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda. Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....
Urlop macierzyński, w tym czasie podwyżki które mnie ominęły. Czy mogę ubiegać się o wyrównanie stawki?
Witam. Pracuje w firmie 8 lat. Ostatni rok bylam na macierzyńskim. W tym czasie były podwyżki, które mnie ominęły. Po powrocie poszłam o wyrównanie stawki do wysokości stawki pracowników, którzy mają przepracowane podobne lata na tym samym stanowisku. Usłyszałam od szefa odpowiedź " w ostatnim roku nie przyczyniła się Pani do rozwoju firmy." Zaznaczę, że moja stawka równa jest z osobami, które pracują od roku. Czy taka odpowiedź szef...
Czy mogę założyć stowarzyszenie, fundację jako sołtys?
Moi drodzy, mam pytanie. Zostałam wybrana sołtysem Postanowiliśmy w ramach sołeckiego funduszu zakupić „coś”, co postawimy na wydzierżawionym przez gminę gruncie. Coś – bo to ma być drewniany domek albo garaż ocieplony. Wyjaśnienie – grunt jest oczywiście u nas na wsi, należy do jednego z mieszkańców. Umowa dzierżawy zostala podpisana między właścicielem tego gruntu a gminą). Podobno – choć nie do końca wierzę w tę teorię – nie możemy kupić teg...
Problem ze wspólnotą mieszkaniową.
Jestem w małej wspólnocie mieszkaniowej liczącej 6 mieszkań. Z kratki wentylacyjnej w moim mieszkaniu wydostają się różne zapachy (łazienkowe i kuchenne). Po wymuszonym przeglądzie kominiarskim okazało się ,że mieszkanie poniżej jest wpięte w moją kratkę wentylacyjną kuchenną z łazienką(zrobili przebudowę zamiana kuchni na łazienkę) i mieszkanie powyżej jest również wpięte z łazienką i kuchnią. Kominiarz dał w zaleceniach aby te dwa mieszkania pr...

Wyszukiwarka