Zwrot artykułu higienicznego.

Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?
anonim cytuj
02-11-2023
Co to za artykuł higieniczny? Czy pudełko było w jakiś sposób zabezpieczone, np. plombą, taśmą?
Zgłosiłam niezgodność towaru z umową ponieważ od razu po włożeniu baterii pilot nie reagował na żaden przycisk i zaczął się bardzo mocno grzać. Nie, sam karton, nawet takiej folii jak przy paczce papierosów. Ale odpisali ze wszystko działa i mają nagrany film.
Płaciłam za wysyłkę w obie strony a znalazłam sprzeczne informacje co do tego kto powinien pokryć koszta..
Już mam takie mieszane uczucia i obawy, że po prostu nie chcemy tego produktu.

Ale niezgodność towaru z umową czy reklamacja z tytułu wady a zwrot bez podania przyczyny to są dwa różne rygory prawne. W przypadku żądania zwrotu ze względu na złożoną reklamację nie ma znaczenia czy towar był towarem "higienicznym" czy też nie.
Natomiast jeżeli mówimy o zwrocie towaru bez podania przyczyny to na to było 14 dni od dania dostarczenia przesyłki. Jeżeli mieści się Pani w terminie to można próbować, aczkolwiek wydaje mi się, że sprzedawca dość łatwo wybroni się jeżeli chodzi o odmowę jego przyjęcia, nawet jeżeli produkt nie był zaplombowany.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy zlecenie bez określonego okresu wypowiedzenia
Witam. Chciałabym rozwiązać umowę zlecenie ze skutkiem natychmiastowym z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej i zdrowotnej. Problem w tym, że w umowie nie określono okresu wypowiedzenia, godzin pracy, jedynie miejsce jej wykonywania oraz termin jej trwania. Czy grozi mi coś za rozwiązanie umowy w związku z powyższym tj. kary finansowa lub odszkodowanie dla pracodawcy? Do końca umowy zostało około 3 tygodni a została zawarta na okres 3 miesięcy. Do ...
Samochód w darowiźnie.
Kobieta ma dorosłe dzieci spoza małżeństwa. Kobieta 2 lata temu kupiła samochód (jest jedynym właścicielem), teraz chce go oddać w darowiźnie synowi. Czy może to zrobić tak po prostu czy potrzebuje zgody męża? Czy ten mąż będzie mógł się czegoś domagać?...
Umowa zlecenie, a status ucznia.
Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto)....
Przerwanie zasiedzenia w złej wierze.
Mam w sąsiedztwie opuszczone gospodarstwo - dom i działkę rolną. Stało to wiele, wiele lat bo ostatni własiciel zmarł i brak spadkobierców. Jakiś cwaniaczek zarejestrował tam firmę i z tego co się dowiedziałem, chce sobie to przejąć. Ci ludzie mieszkają w innej części Polski, wyhaczyli jakoś tą nieruchomość. Dom oczywiście popada w ruinę, działka zarasta, nikt o to nie dba, nikt się tym nie interesuje. Pustostan i bałagan. Jak można przerwać c...

Wyszukiwarka