Zwrot artykułu higienicznego.

Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?
anonim cytuj
02-11-2023
Co to za artykuł higieniczny? Czy pudełko było w jakiś sposób zabezpieczone, np. plombą, taśmą?
Zgłosiłam niezgodność towaru z umową ponieważ od razu po włożeniu baterii pilot nie reagował na żaden przycisk i zaczął się bardzo mocno grzać. Nie, sam karton, nawet takiej folii jak przy paczce papierosów. Ale odpisali ze wszystko działa i mają nagrany film.
Płaciłam za wysyłkę w obie strony a znalazłam sprzeczne informacje co do tego kto powinien pokryć koszta..
Już mam takie mieszane uczucia i obawy, że po prostu nie chcemy tego produktu.

Ale niezgodność towaru z umową czy reklamacja z tytułu wady a zwrot bez podania przyczyny to są dwa różne rygory prawne. W przypadku żądania zwrotu ze względu na złożoną reklamację nie ma znaczenia czy towar był towarem "higienicznym" czy też nie.
Natomiast jeżeli mówimy o zwrocie towaru bez podania przyczyny to na to było 14 dni od dania dostarczenia przesyłki. Jeżeli mieści się Pani w terminie to można próbować, aczkolwiek wydaje mi się, że sprzedawca dość łatwo wybroni się jeżeli chodzi o odmowę jego przyjęcia, nawet jeżeli produkt nie był zaplombowany.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Rezygnacja z usług firmy cateringowej.
Cześć, moi rodzice zamówili catering ze słynnej z telewizji firmy i z którego chcieliby zrezygnować. Posiłki przestały dojeżdżać, kilkukrotnie brakowało któregoś dania (i wszyscy już wiedza o jaka firmę chodzi ? ) czy przyjechała zupełnie z inną kalorycznością. W przeciągu tygodnia brakowało przy tylko jednej diecie 3x podwieczorka, raz nie przyjechało nic.. Z biegiem czasu kurier przestał dostarczać pojemniki coraz częściej a spytany czemu tak j...
Pracę społeczne z zamianą na areszt.
Witam, mam orzeczony wyrok roku ograniczenia wolności konkretniej 30 godz. miesięcznie. Odrobiłem już 10 miesięcy ten jest jedenasty, mam masę spraw na głowie i może być tak że nie zdążę wyrobić 7,5 h w tym miesiącu . Wcześniej w grudniu nie odrobiłem 14h, o tamto konsultowałem się z kuratorem i będę to mógł odrobić w kwietniu, pytanie co by było gdyby mi ostatecznie chcieli zamienić to na pozbawienie wolności? Byłaby to połowa z całego wyroku cz...
Dziedziczenie długów po śmierci syna.
Zmarły posiada dwójkę rodzeństwa oraz żyjącego ojca (matka nie żyje, brak dzieci). Ze znalezionej korespondencji wynika, że posiada spore długi. Nie posiada jednak żadnego majątku (nieruchomość, samochód etc). Pytanie 1: kto dziedziczy te długi, ojciec czy również rodzeństwo? Pytanie 2: co w sytuacji gdy ojciec umrze i nie zdąży odrzucić spadku po synu? Czy zobowiązania przechodzą na rodzeństwo, czy może zostaną ściągnięte ze spadku, który ojc...
Upadłość konsumencka.
Witam przyszło postanowienie z sądu o ogłoszeniu mnie upadłości konsumenckiej. Przydzielono syndyka o oparciu o art. 491(1) ust.1 z dnia 28 lutego 2003r. Prawo upadłościowe(Dz.U. z 2020r. poz.1228 )...

Wyszukiwarka