Zwrot artykułu higienicznego.

Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?
anonim cytuj
02-11-2023
Co to za artykuł higieniczny? Czy pudełko było w jakiś sposób zabezpieczone, np. plombą, taśmą?
Zgłosiłam niezgodność towaru z umową ponieważ od razu po włożeniu baterii pilot nie reagował na żaden przycisk i zaczął się bardzo mocno grzać. Nie, sam karton, nawet takiej folii jak przy paczce papierosów. Ale odpisali ze wszystko działa i mają nagrany film.
Płaciłam za wysyłkę w obie strony a znalazłam sprzeczne informacje co do tego kto powinien pokryć koszta..
Już mam takie mieszane uczucia i obawy, że po prostu nie chcemy tego produktu.

Ale niezgodność towaru z umową czy reklamacja z tytułu wady a zwrot bez podania przyczyny to są dwa różne rygory prawne. W przypadku żądania zwrotu ze względu na złożoną reklamację nie ma znaczenia czy towar był towarem "higienicznym" czy też nie.
Natomiast jeżeli mówimy o zwrocie towaru bez podania przyczyny to na to było 14 dni od dania dostarczenia przesyłki. Jeżeli mieści się Pani w terminie to można próbować, aczkolwiek wydaje mi się, że sprzedawca dość łatwo wybroni się jeżeli chodzi o odmowę jego przyjęcia, nawet jeżeli produkt nie był zaplombowany.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Umowa o prace i umowa zlecenie a składki chorobowe
Witam . Jak wyglada sytuacja gdy jestem na umowie prace i zarabiam więcej niż najniższa krajowa, a jestem zatrudniona na umowę zlecenie i chciałbym odprowadzać składki chorobowe czy jest taka możliwość ? Czy ktoś ma na to jakiś przepis ? ...
Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.
Cześć, W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia. Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...
Długi po ojcu.
Moi rodzice rozwiedli się ze sobą prawie 30 lat temu ,ja zostałem z matką ,ojciec założył nową rodzinę . Kontaktów z ojcem nie mam już ponad 15 lat ,nawet nie wiem gdzie on mieszka i co się u niego dzieje. Ojciec w przeszłości narobił sobie długów,ponoć był niewypłacalny ,i szukali go różni ludzie.Ponoć te długi dalej nad nim wiszą. Ja sam żyje skromnie tj.nie mam długów,pracuje uczciwie ,zbieram pieniądze i odkładam i nie chcę ,aby to wszystk...
Czy można żądać zwrotu zadatku?
Witam. Potrzebuję szybkiej porady. Zamówiłam wczasy nad naszym morzem. W internecie piękne zdjęcia. Na miejscu okazało się wszystko inne niż na zdjęciu. Po prostu koszmar. Oczywiście zrezygnowaliśmy. Ale był wpłacony zadatek 500 zł. Zrezygnowaliśmy nie ze swojej winy, tylko zostaliśmy oszukani. Czy mogę się upominać o zwrot tego zadatku?...

Wyszukiwarka