Opinia biegłych psychiatrów.

Jestem oskarżona z art. 190 i inne i teraz pytanie bo miałam badanie przez biegłych psychiatrów sadowych. Wystawiono mi opinie na zlecenie Prokuratury ze mam mieć jako środek zabezpieczający terapię czyli leczenie ambulatoryjne. Akta poszły do Sądu mam mieć jeszcze badanie przez biegłego psychologa. Czy sędzia na rozprawie może przychylić się do dwóch takich samych opinii biegłych i zastosować mi środek zabezpieczający w postaci terapii?
anonim cytuj
02-11-2023
Może, a czemu nie?
Mam stwierdzona niepoczytalność i boję się ze Sad skieruje mnie na leczenie do szpitala ale z opinii psychiatrów wynika leczenie ambulatoryjne więc może tak nie powinno być ?

Od tego są biegli żeby określić która metoda leczenia będzie odpowiednia. Ostateczną decyzję podejmuje sąd, a na tę decyzję ma wpływ wiele czynników. Czy byłaś wcześniej karana?
Nie nie byłam wcześniej karana . Mam postawione trzy zarzuty .Jeden za nękanie ,drugi za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego i trzeci podarcie dokumentu . Są dosyć obszerne zarzuty . Jednak biegli zawnioskowali o leczenie ambulatoryjne . Czy biegły psycholog może wystawić inna opinie i inny środek zabezpieczający ?

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Zawiadomienie do prokuratury a wniosek o wydanie nakazu zapłaty.
Dzień Dobry, Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?...
Pozwany chory na schozofrenie, nagadał głupot czym się pogrązył. Czy można to jakoś odkręcić lub unieważnić?
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...
Zakłócanie miru domowego
Witam grupowiczów. Mam problem z sąsiadem, którego syn od trzech lat robi sobie tor wyścigowy między budynkami mieszkalnymi, jeżdżąc dzień w dzień na kładzie. Rozmawiałam z jego matką ostatnio interweniowałam u jego ojca, jednak usłyszałam że jeździ po swojej posesji i mam się wynosić. Zgłosiłam sprawę do dzielnicowego powołując się na zakłucanie spokoju w dzień. Usłyszałam że jest to trudne do udowodnienia mimo że mam nagrania z kamery co chłop...
Pożyczka od znajomego
Witam. Pisze ten post, ze względu na koleżankę, która ma problem i szukamy... " Odpowiedzi " . Otóż, dwa lata temu pewien facet dawał jej pieniędze. Przelewem na konto. Mówił jej ciągle, że jak będzie miała to odda. Później okazało się, że facet liczył na coś więcej, a gdy ona go porzuciła, mówiąc mu kategoryczne " NIE" Facet powiedział, że ma oddać jej wszystkie pieniądze. No i nadszedł czas, straszeniem sądem, że pójdzie zał...

Wyszukiwarka