Opinia biegłych psychiatrów.

Jestem oskarżona z art. 190 i inne i teraz pytanie bo miałam badanie przez biegłych psychiatrów sadowych. Wystawiono mi opinie na zlecenie Prokuratury ze mam mieć jako środek zabezpieczający terapię czyli leczenie ambulatoryjne. Akta poszły do Sądu mam mieć jeszcze badanie przez biegłego psychologa. Czy sędzia na rozprawie może przychylić się do dwóch takich samych opinii biegłych i zastosować mi środek zabezpieczający w postaci terapii?
anonim cytuj
02-11-2023
Może, a czemu nie?
Mam stwierdzona niepoczytalność i boję się ze Sad skieruje mnie na leczenie do szpitala ale z opinii psychiatrów wynika leczenie ambulatoryjne więc może tak nie powinno być ?

Od tego są biegli żeby określić która metoda leczenia będzie odpowiednia. Ostateczną decyzję podejmuje sąd, a na tę decyzję ma wpływ wiele czynników. Czy byłaś wcześniej karana?
Nie nie byłam wcześniej karana . Mam postawione trzy zarzuty .Jeden za nękanie ,drugi za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego i trzeci podarcie dokumentu . Są dosyć obszerne zarzuty . Jednak biegli zawnioskowali o leczenie ambulatoryjne . Czy biegły psycholog może wystawić inna opinie i inny środek zabezpieczający ?

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Dyskryminacja? Nieprawidłowość? proszę o radę
Moja skarga dotyczy dyskryminacji w miejscu pracy oraz spraw związanych z urlopami. Pracuję w systemie zadaniowym 2 na 2 (dwa dni pracy dwa wolnego). Praca w ruchu ciągłym również w weekendy i święta. Od początku doświadczam dyskryminacji. Nie mam dzieci i jako jedyny jestem singlem. Kiedy któregoś z pracowników nie ma, bo jest na urlopie lub L4, zmienia się grafik i jestem wrzucany na weekend, który akurat mam wolny wg grafiku. W lipcu był...
Wykreślenie z BIK.
Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ? Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu....
Szanse na warunkowe umorzenie postępowania
Witam. Będę musiała odpowiedzieć za swoje czyny. Kradłam w sklepie kilkanaście- kilkadziesiąt razy… Nie dostałam jeszcze wezwania na policję na przesłuchanie, ale myśle ze stanie się to niebawem. Dlatego tez nie wiem co na mnie znaleźli i na jaka kwotę. Może to być 3000zl ale również 7000 zł, naprawdę nie wiem ile będą grzebać . Zastanawiam się czy w moim przypadku kiedy ilość tych kradzieży jest znaczna… mam szanse na warunkowe umorzen...
Jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy. W tej chwili został mi jeden dzień urlopu a nie został mi zapewniony 14-sto dniowy wypoczynek który powinien raz do roku być zachowany. Co w takiej sytuacji może zrobić pracownik? I jeszcze jak może zareagować drugi pracodawca jeżeli zmienił bym pracę bez jakiegokolwiek dnia urlopu z poprzedniego za...

Wyszukiwarka