Opinia biegłych psychiatrów.

Jestem oskarżona z art. 190 i inne i teraz pytanie bo miałam badanie przez biegłych psychiatrów sadowych. Wystawiono mi opinie na zlecenie Prokuratury ze mam mieć jako środek zabezpieczający terapię czyli leczenie ambulatoryjne. Akta poszły do Sądu mam mieć jeszcze badanie przez biegłego psychologa. Czy sędzia na rozprawie może przychylić się do dwóch takich samych opinii biegłych i zastosować mi środek zabezpieczający w postaci terapii?
anonim cytuj
02-11-2023
Może, a czemu nie?
Mam stwierdzona niepoczytalność i boję się ze Sad skieruje mnie na leczenie do szpitala ale z opinii psychiatrów wynika leczenie ambulatoryjne więc może tak nie powinno być ?

Od tego są biegli żeby określić która metoda leczenia będzie odpowiednia. Ostateczną decyzję podejmuje sąd, a na tę decyzję ma wpływ wiele czynników. Czy byłaś wcześniej karana?
Nie nie byłam wcześniej karana . Mam postawione trzy zarzuty .Jeden za nękanie ,drugi za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego i trzeci podarcie dokumentu . Są dosyć obszerne zarzuty . Jednak biegli zawnioskowali o leczenie ambulatoryjne . Czy biegły psycholog może wystawić inna opinie i inny środek zabezpieczający ?

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy nadal będę miała wypłacany zasiłek chorobowy?
Witam, jestem na zwolnieniu 4 MSC a jeszcze przede mną kolejne 4 z racji operacji na serce. Łącznie będę powyżej 182 dni na zwolnieniu. Co w tym przypadku mam zrobić? Czy nadal będę miała wypłacany zasiłek chorobowy? Jak to wygląda z prawnego pkt widzenia? Dziękuję za wszelkie informacje....
Renta dla nienarodzonego dziecka
Witam , proszę o pomoc. Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? ...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...
Zwrot darowizny.
Opisze sprawę w kilku słowach. Na początku roku była już partnerka mojego taty kupiła samochód używany bezpośrednio na niego i dała mu go jako prezent. Umowa kupna sprzedaży była więc podpisana przez mojego ojca bezpośrednio z byłym właścicielem więc jakby bez udziału tej kobiety ale tato nie mógł z innych przyczyn mieć tego auta na siebie wiec przepisał je na swojego ojca (sporządził z nim umowę kupna sprzedaży). Dziś ona chce by on ten samochód...

Wyszukiwarka