Brak opłacanych składek zdrowotnych.

Sprawa nie dotyczy mnie ,ale kuzyna. Otóż przez rok czasu nie miał opłacanych składek zdrowotnych. Żeby nie nagła wizyta w szpitalu nic by nie wyszło. Kuzyn jest kierowca Międzynarodowym. Dzwonił w tej sprawie do pracodawcy a on go wyśmiał. Przepisał firmę na prawdopodobnie kogoś z rodziny i umywa ręce. Są świadkowie że kuzyn pracował w tej firmie. Pytanie gdzie się udać żeby to zgłosić.
anonim cytuj
02-11-2023
Czy brat był zatrudniony na umowę o pracę ?
Jeżeli tak zgłosić sprawę do PIP

anonim cytuj
02-11-2023
Przed chwilą dzwonił kuzyn ,to była lipna umowa czyli wychodzi na to że jeździł bez ubezpieczenia i umowy.

anonim cytuj
02-11-2023
Należy to zgłosić do państwa w inspekcji pracy oraz do zus-u.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Kupno samochodu.
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...
sprzedałam samochód, kupujący chce zwrotu kosztów.
Dzień dobry, Przedwczoraj sprzedałam samochód. Auto zostało sprawdzone przez kupującego. Dziś osoba, która kupiła auto informuje mnie, że PRAWIE nie działa katalizator. Co potwierdził jej znojmy mechanik. Nie widziałam o jakichkolwiek usterkach . Żąda zwrotu kosztów, grozi policją i sądem. Co zrobić w tej sytuacji, przecież nie wiem co ten mechanik robił z moim autem, czy czegoś nie wymienił skoro to znajomy. Osobiście jestem przekonana, ż...
Okres wypowiedzenia umowa zlecenie
Dzień dobry. Pracuję na umowie zlecenie, w której uwzględniony jest 2-miesięczny okres wypowiedzenia. Miesiąc temu otrzymałem takie wypowiedzenie i podpisałem je. Nie otrzymałem jednak kopii, a na dokumencie nie było podpisów szefostwa. Dzisiaj, czyli około miesiąc po podpisaniu dokumentu zostałem poinformowany, że rozstajemy się z końcem miesiąca. Wspominając o okresie wypowiedzenia i dokumencie który podpisałem otrzymałem informację że nie musi...
L4 z wyprzedzeniem
Hej, ktoś mógłby mi pomóc. Jestem na L4 od psychiatry od 2msc. Obecne L4 kończy się 24.07 chciałam zapisać się do lekarza w ostatnim tygodniu trwania L4 ale lekarz nie poinformowałam ze jest wtedy na urlopie. Czy jeśli umowie się na wizytę 15.07 lekarz może przedłużyć L4 z 10 dniowym wyprzedzeniem? Czy może ewentualnie wypisać l4 które będą na siebie nachodzić? ...

Wyszukiwarka