Świadczenie macierzyńskie.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego nie chcą przyznać świadczenia rodzicielskiego (macierzyńskie)?
Dziecko nie jest męża. Czekamy na zaprzeczenie ojcostwa.
Podobno nie jest zależne od dochodu?
anonim cytuj
26-10-2023
Mnie też w ten sposób wprowadzali w błąd. Złożyłam wniosek online co prawda ale uzyskałam pozytywne rozpatrzenie. Liczy się data złożenia wniosku i mają obowiązek go przyjąć na podstawie wydania decyzji możesz się odwoływać. Taki wniosek po przyjęciu mogą też zawiesić na czas trwania zaprzeczenia ojcostwa. Nie daj się zbyć bo bzdury Ci gadają panie u urzędzie. Mają obowiązek przyjąć taki wniosek i wydać decyzję.
Ale jeśli tak naprawdę nie potrzebne są te wszystkie dokumenty to dlaczego wprowadzają ludzi w błąd?

Bo urzędnicy są niedouczeni i interpretują przepisy jak chcą. Pamiętaj że możesz też napisać oświadczenie pod rygorem karalności i ono też ma moc prawną. Przez stronę empatia internetowo złożysz bez problemu. A jeżeli z tym miałabyś problem to wyślij wniosek nawet według nich niekompletny pocztą poleconym za potwierdzeniem odbioru wtedy muszą przyjąć i na piśmie będziesz miała datę wpłynięcia i ich decyzję.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia na umowie o pracę
Umowa o pracę zawarta 5 lat temu. W umowie zapis o wypowiedzeniu miesięcznym, pracodawca twierdzi, że obowiązuje wypowiedzenie 3 miesięczne zgodnie z ustawą. Jaka jest prawda? ...
Jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy. W tej chwili został mi jeden dzień urlopu a nie został mi zapewniony 14-sto dniowy wypoczynek który powinien raz do roku być zachowany. Co w takiej sytuacji może zrobić pracownik? I jeszcze jak może zareagować drugi pracodawca jeżeli zmienił bym pracę bez jakiegokolwiek dnia urlopu z poprzedniego za...
Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. Czy z tego powodu możliwa jest sprawa w sądzie?
Dzień dobry mam pytanie odnosnie ochroniarza Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. chyba chroniony bo ktoś wezwał ochrone przyjechala dosc szybko. Chcieli mnie wylegitmować ale nie wiedziałem ze to ochrona to podałem nie swoje danę a potem zaczeli sie awanturować to im podałem prawdziwe... coś gadali o jakiejs sprawie w sądzie przez to. Czy to możliwe? Policji zadnej nie bylo jak cos...
jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...

Wyszukiwarka