Świadczenie macierzyńskie.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego nie chcą przyznać świadczenia rodzicielskiego (macierzyńskie)?
Dziecko nie jest męża. Czekamy na zaprzeczenie ojcostwa.
Podobno nie jest zależne od dochodu?
anonim cytuj
26-10-2023
Mnie też w ten sposób wprowadzali w błąd. Złożyłam wniosek online co prawda ale uzyskałam pozytywne rozpatrzenie. Liczy się data złożenia wniosku i mają obowiązek go przyjąć na podstawie wydania decyzji możesz się odwoływać. Taki wniosek po przyjęciu mogą też zawiesić na czas trwania zaprzeczenia ojcostwa. Nie daj się zbyć bo bzdury Ci gadają panie u urzędzie. Mają obowiązek przyjąć taki wniosek i wydać decyzję.
Ale jeśli tak naprawdę nie potrzebne są te wszystkie dokumenty to dlaczego wprowadzają ludzi w błąd?

Bo urzędnicy są niedouczeni i interpretują przepisy jak chcą. Pamiętaj że możesz też napisać oświadczenie pod rygorem karalności i ono też ma moc prawną. Przez stronę empatia internetowo złożysz bez problemu. A jeżeli z tym miałabyś problem to wyślij wniosek nawet według nich niekompletny pocztą poleconym za potwierdzeniem odbioru wtedy muszą przyjąć i na piśmie będziesz miała datę wpłynięcia i ich decyzję.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Chce sprzedać działkę za pośrednictwem biura nieruchomości.
Chce sprzedać działkę za pośrednictwem biura nieruchomości. Klient chciał zapłacić w 2 ratach i już po pierwszej racie chciał abym przepisała na niego akt własności. Agentka powiedziała że gdyby nie zapłacił drugiej części to komornik będzie to ścigał. Mi to nie odpowiada. A więc klient zaproponowal że zapłaci 10% teraz i podpiszemy umowę przedwstepną w której będzie zawarte że jeśli on nie wywiąże się i nie zapłaci reszty w ciągu miesiąca to ...
Jest dwóch właścicieli mieszkania.
Jest dwóch właścicieli mieszkania. Obydwoje po połowie. Czy jeśli do jednego z właścicieli przychodzi w odwiedziny osoba, która nie jest zameldowana w tym mieszkaniu, to drugi z właścicieli może wymagać opuszczenia lokalu przez tę osobę, jeśli tam w danej chwili przebywa? Czy pokrewieństwo pierwszego współwłaściciela z odwiedzającym ma jakieś znaczenie?...
Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety, która potrzebowała pomocy medycznej.
Sytuacja taka ? Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety która miała ponad 200 tętna, kobieta prawie zeszła na kuchni… szef stwierdził ze „przejdzie jej” Oraz ze on nie jest zobowiązany do tego aby wyzywać pogotowie bo „nie ma po co wyzywać i tak nie przyjedzie” jak to sobie zażartował ? Te osobę koleżanka zwiozla do domu i jej facet wezwał pogotowie. Trafiła do szpitala i znajduje się tam w złym stanie. Czy można pociągnąć pracodawcę do od...
Wyrok sądu i zwrot kosztów.
1-Mam wyrok sądowy który wygrałam i firma z którą wygrałam ma mi zwrócić wpłacone koszty oraz koszty sądowe.Wyrok jest z marca 2019 r i tutaj pytanie czy z tym wyrokiem mogę się jeszcze zwrócić do komornika o odzyskanie zasądzonego długu czy jest już przedawniony? 2-Czy zgłaszając się do komornika w wyżej wymienionej sprawie, kto ponosi koszty komornicze?...

Wyszukiwarka