Świadczenie macierzyńskie.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego nie chcą przyznać świadczenia rodzicielskiego (macierzyńskie)?
Dziecko nie jest męża. Czekamy na zaprzeczenie ojcostwa.
Podobno nie jest zależne od dochodu?
anonim cytuj
26-10-2023
Mnie też w ten sposób wprowadzali w błąd. Złożyłam wniosek online co prawda ale uzyskałam pozytywne rozpatrzenie. Liczy się data złożenia wniosku i mają obowiązek go przyjąć na podstawie wydania decyzji możesz się odwoływać. Taki wniosek po przyjęciu mogą też zawiesić na czas trwania zaprzeczenia ojcostwa. Nie daj się zbyć bo bzdury Ci gadają panie u urzędzie. Mają obowiązek przyjąć taki wniosek i wydać decyzję.
Ale jeśli tak naprawdę nie potrzebne są te wszystkie dokumenty to dlaczego wprowadzają ludzi w błąd?

Bo urzędnicy są niedouczeni i interpretują przepisy jak chcą. Pamiętaj że możesz też napisać oświadczenie pod rygorem karalności i ono też ma moc prawną. Przez stronę empatia internetowo złożysz bez problemu. A jeżeli z tym miałabyś problem to wyślij wniosek nawet według nich niekompletny pocztą poleconym za potwierdzeniem odbioru wtedy muszą przyjąć i na piśmie będziesz miała datę wpłynięcia i ich decyzję.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Zwrot kosztów szkolenia.
Podpisałem umowę lojalnościową na szkolenie w którym pracodawca zawarł paragraf mówiący o zwrocie kosztów poniesionych przez pracodawcę w przypadku między innymi nie zdania egzaminu. Ponadto jest paragraf o brzmieniu: Wysokość podlegających zwrotowi kosztów podnoszenia kwalifikacji ulega zmniejszeniu proporcjonalnie do okresu przepracowanego od dnia zdania egzaminu. Czy to nie stoi w sprzeczności z Art. 103 paragraf 5. KP ? Naprawdę mogę być z...
Chwilówka
Witam, zaciągnąłem jakiś czas temu pożyczkę w firmie A. Firma A sprzedała dług do firmy B, ponieważ nie wywiązałem się z umowy. Firma A nie poinformowała mnie w ogóle o fakcie zbytu długu do firmy B, teraz dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym od firmy B. Jak mogę zakwestionować w piśmie niezasadność takiego długu?...
Wyjazd dziecka za granice bez zgody drugiego rodzica
Na wstępie, oboje z byłym partnerem mamy pełne prawa do dziecka. A więc tak, chce zabrać dziecko na 2/3 dniową wycieczkę za granicę . Czy obowiązkowo potrzebuje pisemnej zgody ojca? Czy może wystarczy dokładne poinformowanie o miejscu przebywania i długości pobytu? Ojciec lubi dla czystej zasady zrobić po złości I obawiam się że nie wyrazi zgody nawet na tak krótki wyjazd, a jest on dla nas dość ważny....
Czy sąd może zniec mi tego komornika?
Witam mam prośbę o pomoc w takiej sytuacji. Jestem po rozwodzie mamy 2 dzieci pelnoletnie i nie pelnoletnie. Niepełnoletnie wyprowadziło się do ojca z tego tytułu mam przysądzone alimety. Pełnoletnie nie uczące się i nie pracujące zostało że mną na moim utrzymaniu. W trudnej sytuacji zdążyło się że nie zapłaciłam 1 alimetow. Z tego tytułu mam egzekucję komornicza zadłużenie zostało spłacone i regularnie przez 1 roku mój pracodawca płaci komornik...

Wyszukiwarka