Jak teraz wygląda kwestia wystawienia zwolnienia na dwóch etatach?
Mój mąż wylądował w szpitalu, jest zatrudniony w dwóch różnych firmach na UoP. Jak teraz wygląda kwestia wystawienia zwolnienia? Czy szpital wystawia dla obu nip-ów, czy jakoś inaczej należy to rozwiązać?
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda.
Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....
Podział na pół, ewentualnie zwrot nakładów, które siostra być może poniosła np. na remont tego domu.
Ale sam meldunek nie daje absolutnie żadnych praw, to tylko informacja kto gdzie mieszka (teoretycznie) - macie takie samo prawo do spadku i do tego domu....
Osoba planuje się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna z dniem 28 grudnia 2022 r. Z dniem 27 grudnia 2021 roku wyrejestrowała się z up ze względu na podjęcie zatrudniania ( prawo do zasiłku dla bezrobotnych). W okresie od 27 grudnia 2021 do 26 marca 2022 była zatrudniona na pełen etat, następnie była 91 dni na zasiłku chorobowym z ZUS i kolejno do 22 grudnia na świadczeniu rehabilitacyjnym. Licząc od dnia 28 grudnia 2022 wstecz 18...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: