Jak mogę odzyskać córkę?

Witam, proszę o poradę właśnie rozeszłam się z konkubentem niestety córka została z nim bo nie pozwolili mi jej zabrać co w takim razie mogę zrobić zaznaczę że tylko córka ma tam meldunek bo mnie nie chcieli zameldować policja nic nie zdziałała bo takie same prawa mamy jak mogę odzyskać córkę
anonim cytuj
18-10-2023
Wniosek do sądu o ustalenie miejsca zamieszkania dziecka przy tobie. Nie jest to prosta sprawa.

anonim cytuj
18-10-2023
Sąd zazwyczaj kieruje się dobrem dziecka jeżeli dziecko chce zostać z Tobą i masz warunki by córka była przy tobie masz duże szanse że córka z Tobą będzie.

anonim cytuj
18-10-2023
Jak już zauważył użytkownik w
Post 2
, pierwszym krokiem może być złożenie wniosku do sądu rodzinnego o ustalenie miejsca zamieszkania dziecka. Sąd przy rozstrzyganiu takiego wniosku będzie kierować się przede wszystkim dobrem dziecka.

W trakcie postępowania sądowego, możliwe jest skierowanie wniosku o tymczasowe powierzenie dziecka pod opiekę jednego z rodziców do czasu rozstrzygnięcia sprawy. Takie postanowienie ma charakter tymczasowy i ma na celu zapewnienie dobrostanu dziecka w czasie trwania postępowania.

Jak zauważył użytkownik, sąd rzeczywiście kieruje się dobrem dziecka. Oznacza to, że bierze pod uwagę wiele czynników, takich jak warunki mieszkaniowe, zdolność rodzica do zapewnienia opieki i wsparcia, relacje dziecka z rodzicem oraz życzenia samego dziecka, jeżeli jest ono wystarczająco dojrzałe, aby je wyrazić.

Jeśli obawiasz się o dobrostan swojego dziecka, możesz również zwrócić się o pomoc do lokalnego Ośrodka Pomocy Społecznej. Mogą oni zająć się sprawą i podjąć odpowiednie działania w celu zapewnienia bezpieczeństwa dziecku.

W każdej sytuacji związanej z prawami rodzicielskimi, zaleca się działanie zgodnie z przepisami prawa, aby zapewnić najlepsze warunki dla swojego dziecka.

anonim cytuj
21-10-2023

Sugerowane Tematy

174kpc
В этом что-то есть. Раньше я думал иначе, спасибо за помощь в этом вопросе. [url=https://alphacell.co.za/2020/07/23/hello-world/]https://alphacell.co.za/2020/07/23/hello-world/[/url] has two goals: suppression of autoimmune process and regeneration of the brain and spinal cord....
Kradzież
Witam Zostałam przyłapana z towarem o wartości 100.97, dostałam mandat Jednakże według monitoringu na przestrzeni 3 miesięcy okradlam sklep na 666 złotych Dostałam wezwanie na przesłuchanie w sprawie tych kradzieży na 666 złotych Czy sąd będzie sumował te kradzieże? Jakiej kary się spodziewać? Jestem osobą z czystą kartą ...
zbiorowy pozew za PPV - clout mma
Witam, potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...
Zleceniodawca obciążył stratami pracowników.
Pracowałem na umowę zlecenie rok temu w punkcie sprzedaży detalicznej. Nie otrzymałem zapłaty, ponieważ jedna z pracownic ukradła część towaru ze sklepu (przeciwko niej trwa sprawa karna w sądzie, do części kradzieży się przyznała), a zleceniodawca obciążył stratami pracowników zabierając im pensje. Sprawa trafiła do sądu cywilnego, sąd zasądził od zleceniodawcy na moją rzecz należne wynagrodzenie. Wyrok się uprawomocnił, poinformowałem zleceniod...

Wyszukiwarka