Jak mogę odzyskać córkę?

Witam, proszę o poradę właśnie rozeszłam się z konkubentem niestety córka została z nim bo nie pozwolili mi jej zabrać co w takim razie mogę zrobić zaznaczę że tylko córka ma tam meldunek bo mnie nie chcieli zameldować policja nic nie zdziałała bo takie same prawa mamy jak mogę odzyskać córkę
anonim cytuj
18-10-2023
Wniosek do sądu o ustalenie miejsca zamieszkania dziecka przy tobie. Nie jest to prosta sprawa.

anonim cytuj
18-10-2023
Sąd zazwyczaj kieruje się dobrem dziecka jeżeli dziecko chce zostać z Tobą i masz warunki by córka była przy tobie masz duże szanse że córka z Tobą będzie.

anonim cytuj
18-10-2023
Jak już zauważył użytkownik w
Post 2
, pierwszym krokiem może być złożenie wniosku do sądu rodzinnego o ustalenie miejsca zamieszkania dziecka. Sąd przy rozstrzyganiu takiego wniosku będzie kierować się przede wszystkim dobrem dziecka.

W trakcie postępowania sądowego, możliwe jest skierowanie wniosku o tymczasowe powierzenie dziecka pod opiekę jednego z rodziców do czasu rozstrzygnięcia sprawy. Takie postanowienie ma charakter tymczasowy i ma na celu zapewnienie dobrostanu dziecka w czasie trwania postępowania.

Jak zauważył użytkownik, sąd rzeczywiście kieruje się dobrem dziecka. Oznacza to, że bierze pod uwagę wiele czynników, takich jak warunki mieszkaniowe, zdolność rodzica do zapewnienia opieki i wsparcia, relacje dziecka z rodzicem oraz życzenia samego dziecka, jeżeli jest ono wystarczająco dojrzałe, aby je wyrazić.

Jeśli obawiasz się o dobrostan swojego dziecka, możesz również zwrócić się o pomoc do lokalnego Ośrodka Pomocy Społecznej. Mogą oni zająć się sprawą i podjąć odpowiednie działania w celu zapewnienia bezpieczeństwa dziecku.

W każdej sytuacji związanej z prawami rodzicielskimi, zaleca się działanie zgodnie z przepisami prawa, aby zapewnić najlepsze warunki dla swojego dziecka.

anonim cytuj
21-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy rodzina ma prawo nie udostępnić mi mieszkania?
Niestety życie nie potoczyło mi się jakbym chciała i jestem zmuszona wrócić do mieszkania w którym mieszka moja rodzina. Jestem tam zameldowana lecz nie zamieszkuję już bardzo długo, (mieszkanie miasta). Czy rodzina ma prawo nie udostępnić mi mieszkania?...
Rozdzielność majątkowa z datą wsteczną.
Sytuacja jest następująca. Rodzice mają wspólność majątkową. Są właścicielami gospodarstwa, domu oraz ziemi. Zostały im to przepisane w zamian przez dziadków ze strony. Jednak niestety okazuje się, że moja matka ma spore długi komornicze. Ojciec nic o tym nie wiedział i nie wyrażał zgody na żadne branie kredytów czy pożyczek, nie był informowany o tym przez matkę. Czy majątek rodziców jest zagrożony zajęciem, jeśli nie wiedział o żadnego tego typ...
Czy mogę zostać oskarżony o zniesławienie za opinię wyrażoną na forach internetowych?
Mam pewien problem związany z wypowiedzią, którą umieściłem na jednym z forów internetowych. Otóż, jakiś czas temu wziąłem udział w dyskusji na temat pewnej firmy, która moim zdaniem nieuczciwie traktowała swoich klientów. Byłem bardzo niezadowolony z usług, które otrzymałem od tej firmy i chciałem podzielić się swoją opinią z innymi. W moim poście użyłem dość mocnych słów i wyraziłem swoje rozczarowanie jakośćią usług, którą otrzymałem. Może ...
W jaki sposób wydziedziczyć dziecko?
W jaki sposób mogę wydziedziczyć moich dwóch synów, a ustanowić spadkobierczynią moją małoletnią wnuczkę....

Wyszukiwarka