Oszustwo w ogłoszeniu.

Witam, zakupiłem mieszkanie, ogłoszenie było wystawione przez biuro nieruchomości.
Po zakupie mieszkania i podpisania aktu notarialnego blok, w którym kupiłem mieszkanie okazał się o 30 lat starszy pośrednik nakłamał w ogłoszeniu, ponieważ podał rok wybudowania nieruchomości zupełnie inny czynsz również okazał się dużo wyższy we wtorek mam mu zapłacić wynagrodzenie za pośrednictwo uważam, że w tej sytuacji umowa z pośrednikiem powinna zostać zerwana, a sprawa powinna trafić do sądu.
anonim cytuj
18-10-2023
To co pośrednik napisał w ogłoszeniu nie ma żadnej wartości prawnej. Mógł nawet dodać 2 pokoje więcej. Ty kupując mieszkanie powinieneś sam ogarnąć takie sprawy jak wysokość czynszu i rok budowy domu. Nie dopilnowałeś tego więc twoja strata. Zresztą to sprzedający mógł dać takie dane pośrednikowi. Jedyne czym możesz ukarać pośrednika to negatywną opinią w necie. Ale uważaj żeby to nie odwróciło się przeciwko tobie. Granicę zniesławienia łatwo przekroczyć.
Nie mogę dochodzić swoich praw za wprowadzenie w błąd?
Pośrednik ma za zadanie doprowadzić do podpisania umowy pomiędzy mną a sprzedawca to jeżeli nakłamał w ogłoszeniu i dzięki temu podpisałem umowę to można tak robić?

Możesz, pytanie z jaką skutecznością.

anonim cytuj
18-10-2023
Wątpię żeby u notariusza omawiano wiek budynku jak i comiesięczny czynsz. A na pewno 100 procent nie ma tego w akcie notarialnym
Ty do końca nie możesz zrozumieć że takie ogłoszenie nie ma żadnej mocy prawnej. Co innego jakby sprzedajacy i to jeszcze przy świadkach zaklinał się co do wieku budynku.
Tak do końca nawet nie wiemy o ile ten czynsz jest większy i co wpływa na jego cenę. Może to tylko 100 zl? Bo tak samo nie widomo z jakiego rocznika miał być budynek a z jakiego jest.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Wezwanie na policję w charakterze podejrzanego.
Znajomy dostał wezwanie na policję w charakterze podejrzanego. Nie wiem czego sprawa dotyczy. Czy inne osoby, które mają również status podejrzanego będą znać jego adres, miejsce pracy? Mowa o sytuacji kiedy będą chcieli zapoznać się z aktami sprawy. Czy takie dane są utajnione?...
Ojciec dziecka dalej płaci 300 zł, nie chce wyrównać zaległości.
Proszę o radę co zrobić w takiej sytuacji a mianowicie: Ojciec dziecka od chwili urodzenia placil 300 zł alimentów miesięcznie, dobrowolnie bez żadnej innej pomocy z jego strony jeśli chodzi o wychowanie i utrzymanie córki. Prosilam wiele razy, żeby dobrowolnie podwyższył alimenty, nic to nie dało. Po ponad 4 latach złożyłam pismo do sądu o alimenty w wysokości 800 zł. Zostały one przyznane z wyrównaniem od 19 czerwca. Jest miesiąc wrzesień, p...
Podwyższenie alimentów.
Chciałabym wywalczyć większe alimenty dla syna, ojciec ukrywa faktyczny dochód, a ja muszę sama sprostać coraz większym kosztom. Przeprowadziłam się z synem bliżej ojca, więc koszty dojazdu dla niego się zmniejszyły. Nie angażuje się zupełnie w życie syna, ten czuje odrzucony. Pytanie, czy jeśli wartość przedmiotu sporu wynosi 6 tys. mogę od niego chcieć 1500 zł? Czy mogę także wspomnieć o złym wpływie na psychikę dziecka i konieczność uczęszczan...
Podwyższenie alimentów z zabezpieczenia alimentacyjnego.
Witam, dnia 26.01 sąd wydał rozwód i podwyższył alimenty z zabezpieczenia alimentacyjnego. Dziś dostałam przelew z alimentami ale z kwotą z zabezpieczenia. Domyślam się, że były mąż złożył apelacje. Stąd moje pytania: 1. Czy kwota na dzień dzisiejszy powinna być wysłana z zabezpieczenia czy już z wyroku sądu ? 2. Jeżeli złożył apelacje to ile (mniej więcej) trwa wydanie postanowienie sądu dotyczące alimentów ?...

Wyszukiwarka