Oszustwo w ogłoszeniu.

Witam, zakupiłem mieszkanie, ogłoszenie było wystawione przez biuro nieruchomości.
Po zakupie mieszkania i podpisania aktu notarialnego blok, w którym kupiłem mieszkanie okazał się o 30 lat starszy pośrednik nakłamał w ogłoszeniu, ponieważ podał rok wybudowania nieruchomości zupełnie inny czynsz również okazał się dużo wyższy we wtorek mam mu zapłacić wynagrodzenie za pośrednictwo uważam, że w tej sytuacji umowa z pośrednikiem powinna zostać zerwana, a sprawa powinna trafić do sądu.
anonim cytuj
18-10-2023
To co pośrednik napisał w ogłoszeniu nie ma żadnej wartości prawnej. Mógł nawet dodać 2 pokoje więcej. Ty kupując mieszkanie powinieneś sam ogarnąć takie sprawy jak wysokość czynszu i rok budowy domu. Nie dopilnowałeś tego więc twoja strata. Zresztą to sprzedający mógł dać takie dane pośrednikowi. Jedyne czym możesz ukarać pośrednika to negatywną opinią w necie. Ale uważaj żeby to nie odwróciło się przeciwko tobie. Granicę zniesławienia łatwo przekroczyć.
Nie mogę dochodzić swoich praw za wprowadzenie w błąd?
Pośrednik ma za zadanie doprowadzić do podpisania umowy pomiędzy mną a sprzedawca to jeżeli nakłamał w ogłoszeniu i dzięki temu podpisałem umowę to można tak robić?

Możesz, pytanie z jaką skutecznością.

anonim cytuj
18-10-2023
Wątpię żeby u notariusza omawiano wiek budynku jak i comiesięczny czynsz. A na pewno 100 procent nie ma tego w akcie notarialnym
Ty do końca nie możesz zrozumieć że takie ogłoszenie nie ma żadnej mocy prawnej. Co innego jakby sprzedajacy i to jeszcze przy świadkach zaklinał się co do wieku budynku.
Tak do końca nawet nie wiemy o ile ten czynsz jest większy i co wpływa na jego cenę. Może to tylko 100 zl? Bo tak samo nie widomo z jakiego rocznika miał być budynek a z jakiego jest.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Odebranie władzy rodzicielskiej matce
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...
Ile czasu ma córka na odrzucenie spadku po wujku
Witam. Mój mąż odrzucił długi po swoim bracie. To w takim razie ile ma czasu nasza córka czy 6 miesiąc od momentu kiedy mąż odrzucił długi po bracie?? Dodam brat męża zmarł w maju tego roku a mąż się odpisał w październiku....
Pytania dotyczące ulgi podatkowej. Pracodawca zmniejszył wypłatę, czy można odzyskać te pieniądze?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka. Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny. Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa. We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone, co może mi za to grozić?
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone ogólnie nie zdatne do jazdy w aucie znaleziono dragi całe szczęście nie moje koszta naprawy są spore dziś przyjechała policja ale nikogo nie było w domu wiadomo co może mi za to grozić?...

Wyszukiwarka