Oszustwo w ogłoszeniu.

Witam, zakupiłem mieszkanie, ogłoszenie było wystawione przez biuro nieruchomości.
Po zakupie mieszkania i podpisania aktu notarialnego blok, w którym kupiłem mieszkanie okazał się o 30 lat starszy pośrednik nakłamał w ogłoszeniu, ponieważ podał rok wybudowania nieruchomości zupełnie inny czynsz również okazał się dużo wyższy we wtorek mam mu zapłacić wynagrodzenie za pośrednictwo uważam, że w tej sytuacji umowa z pośrednikiem powinna zostać zerwana, a sprawa powinna trafić do sądu.
anonim cytuj
18-10-2023
To co pośrednik napisał w ogłoszeniu nie ma żadnej wartości prawnej. Mógł nawet dodać 2 pokoje więcej. Ty kupując mieszkanie powinieneś sam ogarnąć takie sprawy jak wysokość czynszu i rok budowy domu. Nie dopilnowałeś tego więc twoja strata. Zresztą to sprzedający mógł dać takie dane pośrednikowi. Jedyne czym możesz ukarać pośrednika to negatywną opinią w necie. Ale uważaj żeby to nie odwróciło się przeciwko tobie. Granicę zniesławienia łatwo przekroczyć.
Nie mogę dochodzić swoich praw za wprowadzenie w błąd?
Pośrednik ma za zadanie doprowadzić do podpisania umowy pomiędzy mną a sprzedawca to jeżeli nakłamał w ogłoszeniu i dzięki temu podpisałem umowę to można tak robić?

Możesz, pytanie z jaką skutecznością.

anonim cytuj
18-10-2023
Wątpię żeby u notariusza omawiano wiek budynku jak i comiesięczny czynsz. A na pewno 100 procent nie ma tego w akcie notarialnym
Ty do końca nie możesz zrozumieć że takie ogłoszenie nie ma żadnej mocy prawnej. Co innego jakby sprzedajacy i to jeszcze przy świadkach zaklinał się co do wieku budynku.
Tak do końca nawet nie wiemy o ile ten czynsz jest większy i co wpływa na jego cenę. Może to tylko 100 zl? Bo tak samo nie widomo z jakiego rocznika miał być budynek a z jakiego jest.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Podważenie testamentu.
W 2016r. moja chrzestna (siostra ojca)napisała testament u notariusza, w którym zapisała na mnie kawalerkę + 1/3 działki. W 2022r. chrzestna umarła, na otwarciu testamentu byli jej bracia ( nie miała męża ani dzieci), którzy nie zgłaszali sprzeciwu (za życia chrzestna poinformowała o testamencie i mnie jako spadkobierczyni wszystkich potencjalnych zainteresowanych). W 2023r. Umarł mój ojciec, który za życia przepisał mi również 1/3 tej samej dzia...
Podanie pacjenta do komisji etyki lekarskiej.
Napisałam opinię stomatologowi na google. Dzisiaj zadzwonił do mnie że ta opinie jest krzywdząca i że poda mnie do komisji etyki lekarskiej w Krakowie. Moją opinia opisywała stan faktyczny - zdiagnozował u mnie 7 zębów do leczenia, podczas gdy nie mam żadnego. Zeby zdrowe, potwierdziło to dwóch stomatologów. Dla uściślenia - nie wyzywałam go w żaden sposób. Po prostu opisałam, że być może chce na tym zarobić. Czy naprawdę może mnie gdzieś poda...
Nie zgłosiłem zezłomowania pojazdu ubezpieczalni.
Zezłomowałem pojazd 31 stycznia 2020r. Nie zgłosiłem tego do ubezpieczalni, w między czasie byłem w Anglii, potem w innym miejscu zamieszkania w Polsce. Przez prawie 3 lata, cisza, zero odzewu (Albo ja nie miałem jak otrzymać od nich listu) Dziś dostaję SMS od działu windykacji ubezpieczalni, że mam zapłacić 1500zł, inaczej droga sądowa. Dopiero teraz wysłałem im skan zaświadczenia o demontażu pojazdu. I teraz, czy mają prawo żądać ode mnie p...
co zrobić w sytuacji kiedy nie mogę od byłej żony uzyskać informacji na temat miejsca nauki naszej nieletniej córki .
Witam serdecznie, chciał bym prosić o poradę ,co zrobić w sytuacji kiedy nie mogę od byłej żony uzyskać informacji na temat miejsca nauki naszej nieletniej córki . Nie mam z byłą żoną najlepszych relacji ,córka jest nastawiona przez nią przeciwko mnie , nie widujemy się .Była żona zmieniła numer telefonu,którego nie chce mi podać. Napisalem do niej list z prośbą o podanie adresu szkoły córki i podania aktualnego numeru telefonu, jednak odpowiedz...

Wyszukiwarka