Prawo jazdy.

13 lat temu utraciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem, dodam że jechałem rowerem ale zabrano mi prawo jazdy chciałbym podejść do zupełnie nowego kursu nie chce odzyskiwać poprzez wojewódzkie ośrodki medycyny pracy czy tak można?
anonim cytuj
18-10-2023
Nie ma takiej możliwości.
Ale dlaczego ?

Bo twoje akta są w urzędzie i nikt ci nie wyda odpowiednich skierowań bo mają całą historię.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Zasilek dla bezrobotnych
We wrześniu złożyłam wypowiedzenia za porozumieniem stron. Pod koniec września zarejestrowalam się w PUP. Dostałam informację że zasilek przysługuje mi od 2 stycznia. Dlaczego zasiłku nie dostane juz w styczniu tylko w połowie lutego czyli nie po 3msc tylko 4,5msc.?!...
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...
Pośrednictwo w najmie.
Chciałam wynająć mieszkanie, znalazłam jedno, które mnie zaciekawiło z biura nieruchomości, przed obejrzeniem była wymagana umowa pośrednictwa w najmie, którą chyba niepotrzebnie podpisałam, ale tak: koniec końców mieszkania tego wynajmować nie będę, a cały czas dostaję telefony z tego biura z ofertami innych mieszkań, którymi też nie jestem zainteresowana na ten moment(tzn, inne mieszkania z tego biura w ogóle mnie interesują, patrzyłam wcześnie...
Rozwiązanie umowy z najemcą.
Dzień dobry, proszę o poradę w sprawie wynajmu mieszkania. Najemca nie zrobił przelewu, miał zrobić tego dnia kiedy podpisaliśmy umowę. Oszukiwał że zrobił, żeby dać znać jak dojdzie, przelew nie doszedł. Po moim upomnieniu napisał że przeprasza, już robi przelew. Nie zrobił. W mieszkaniu nie ma nikogo co najmniej od 3 dni. Okna otwarte. Nie odpowiada na smsy (pozostają nie odczytane) i nie odbiera telefonu. Jakie kroki mogę podjąć żeby rozwiązać...

Wyszukiwarka