Prawo jazdy.

13 lat temu utraciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem, dodam że jechałem rowerem ale zabrano mi prawo jazdy chciałbym podejść do zupełnie nowego kursu nie chce odzyskiwać poprzez wojewódzkie ośrodki medycyny pracy czy tak można?
anonim cytuj
18-10-2023
Nie ma takiej możliwości.
Ale dlaczego ?

Bo twoje akta są w urzędzie i nikt ci nie wyda odpowiednich skierowań bo mają całą historię.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Prawo do milczenia - kiedy mogę z niego skorzystać?
Czytałem ostatnio na temat "prawa do milczenia" w kontekście postępowania karnego. Zastanawiam się, kiedy i w jakich okolicznościach mogę skorzystać z tego prawa? Czy mogę odmówić zeznań w dowolnym momencie, czy są jakieś ograniczenia? Czy korzystanie z prawa do milczenia może być później użyte przeciwko mnie w sądzie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc....
Środki z przestępstwa.
Witam mam takie pytanie. Mój znajomy około 10 lat temu został skazany za oszustwo, dzisiaj już sprawa jest zamknięta, poszkodowani spłaceni i znajomy jest osoba oficjalnie nie karana (zatarcie wyroku) Po 10 latach otrzymał wiadomość od banku, że posiada u nich kont, które kiedyś zajęła mu prokuratura wraz z środkami. Myślał, że to konto jest zamknięte, ale nie jest. Poszedł do banku aby zamknąć konto, a okazało się, że są tam jeszcze środki z os...
Czy na zwolnienie lekarskim mogę wyjechać za granicę?
Witam czy jeżeli jestem na L4 od psychiatry i potrzebuję się oderwać na jakiś czas to czy mogę wyjechać za granicę? ...
Umowa zlecenie.
Umowa zlecenie zawarta w lipcu do końca września 2024 ? Nie widzę żadnego zapisu o braku możliwości zerwania umowy . Zleceniodawca straszy ze nie mogę się zwolnić przed końcem umowy bo będą kary pieniężne. Czy nie można zerwać umowy przed czasem ? Nie podlega ta umowa ubezpieczeniu zdrowotnemu stąd kolejne pytanie czy l4 usprawiedliwia w takim wypadku od nieobecności w pracy ?...

Wyszukiwarka