13 lat temu utraciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem, dodam że jechałem rowerem ale zabrano mi prawo jazdy chciałbym podejść do zupełnie nowego kursu nie chce odzyskiwać poprzez wojewódzkie ośrodki medycyny pracy czy tak można?
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i po zakończeniu nauki podjęło pracę. Otrzymuje wynagrodzenie pozwalające się samodzielnie utrzymać. Rodzić, który płaci alimenty może złożyć pozew o zniesienie alimentów - tak to się nazywa? Co podać jako dowody, umowę zlecenie, PIT za zeszły rok, wpływy wynagrodzenia na konto dziecka za ostatni rok?...
Witam, pracuje na umowie zlecenie, na ZUS mam zaznaczone składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne.
Czy to oznacza, że liczy mi się do lat pracy?
Czy jeśli mam ubezpieczenie dobrowolne , będąc w ciąży lub po urodzeniu dziecka , coś mi się należy na umowie zlecenie ?
Jak to wygląda, może ktoś wie?...
Witam, zawarłem z klientem umowę przedwstępną na zakup nieruchomości, klient dał zadatek. Klient miał 3 ponad miesiące na załatwienie kredytu i podpisanie aktu notarialnego i faktycznie go załatwił, tylko poinformował mnie o tym 12 dni przed upływem ostatecznego terminu podpisania aktu notarialnego. Klient zażądał ode mnie dokumentów z gminy, starostwa, których wymagał notariusz, bez których umowa nie mogła być zawarta. Ww. informacja została prz...
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: