13 lat temu utraciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem, dodam że jechałem rowerem ale zabrano mi prawo jazdy chciałbym podejść do zupełnie nowego kursu nie chce odzyskiwać poprzez wojewódzkie ośrodki medycyny pracy czy tak można?
Witam, zaciągnąłem jakiś czas temu pożyczkę w firmie A. Firma A sprzedała dług do firmy B, ponieważ nie wywiązałem się z umowy. Firma A nie poinformowała mnie w ogóle o fakcie zbytu długu do firmy B, teraz dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym od firmy B. Jak mogę zakwestionować w piśmie niezasadność takiego długu?...
Mam pytanie bo w sądzie będąc jako świadek i poszkodowany zostałem przesłuchany w sprawie rozboju na ulicy(była kamera gdzie to zarejestrowała). Ukradziono wtedy mi portfel z wypłatą, i złożyłem fałszywą umowę zlecenie że pracowałem u pracodawcy X. Byłem tam zatrudniony częściowo na czarno częściowo na umowę, ale na inną kwotę niż było w mojej fikcyjnej mowie). Sąd wystosował pismo do pracodawcy X i przesłał oryginalną umowę. Co mogę zrobić żeby ...
Dorosły syn żony zamieszkuje w mieszkaniu bez zgłoszenia bądź meldunku.
Oficjalnie przebywa za granicą co jest nieprawdą. Nie pracuje, nie dokłada się do opłat.
Mieszkanie należy do obu małżonków.
Mąż jest wymeldowany. Na mieszkaniu pozostaje żona.
Czy istnieje jakaś podstawa prawna zobowiązująca dorosłego syna do płacenia części czynszu?...
Dzień dobry. Wraz z mężem mamy mieszkanie które jest naszą wspólną własnością. W księdze wieczystej pojawił się wpis za mój dług, mąż nie ma z tym nic wspólnego. Czy ja mogę znieść moja własność ? Czy mogę dokonać darowizny na rzecz dziecka lub męża ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: