Podobna nazwa butików.

Witam, miesiąc temu założyłam działalność (butik) dziś dostałam telefon, że ukradłam nazwę Pani, która używa jej od 7 lat
Sprawdziłam, nazwa jest podobna ale ta Pani oferuje odzież markową (tomy hilfiger,hugo boss, Armani) natomiast ja zwykłą, bez konkretnej marki
Ja jestem z powiatu śląskiego ta druga osoba ze Złotoryjskiego
Grozi mi, że poda mnie do sądu
anonim cytuj
02-10-2023
Jeśli nazwa albo znak graficzny nie są zastrzeżone, to nic Tobie nie grozi.

anonim cytuj
02-10-2023
Podobna czy taka sama? Bo to różnica. Nawet jeśli ma np ona nazwę "lubię ciuchy" a ty "lubięciuchy" można to podpiąć pod to o co zostaje pani oskarżona nawet jeśli różnica jest tylko spacja bo tak czy siak jest kojarzone z jej butikiem, z jej produktami i jest to "kradzież" potencjalnych klientów lub wyrobienie złej opinii bo na jej stronie będą markowe ciuchy, z takim zamiarem przyjdą do twojego butiku (bo pomyślą że to ta sama sieć i mają 2 punkty) i dostanie złą opinię, trzeba przede wszystkim sprawdzić czy nazwa i/lub logo nie są zastrzeżone. Jeśli nie są - można używać. Jeśli są - trzeba zmienić

właśnie sytuacja jest taka że w CEIDG ta Pani ma kompletnie co innego a na fb ma tylko nazwę podobną
Słowa są zamienione kolejnością ale w CEIDG to ja mam te nazwę która na fb i stronie www a ona nie…i dlatego mam dylemat
w takim razie nie powinno być żadnej sprawy ponieważ ona nie ma tej nazwy nigdzie zarejestrowanej.

anonim cytuj
02-10-2023

Sugerowane Tematy

Czas pracy osoby niepełnosprawnej.
Dzień dobry, legitymuję się orzeczeniem o niepełnosprawności w stopniu lekkim. Lekarz medycyny pracy nie wyraził zgody na pracę w godzinach nadliczbowych i w porze nocnej. Z ustawy jasno wynika, że czas pracy w moim przypadku wynosi 8h na dobę, 40h tygodniowo. Natomiast nie wiem jak liczyć ten tygodniowy czas pracy - od poniedziałku do niedzieli? Po raz kolejny mam zaplanowane 6dni pracy pod rząd - od poniedziałku do soboty. Pracodawca może w ten...
Przedawnione roszczenie.
W roku mniej więcej 1998/1999 koleżanka mamy wzięła jej na raty sprzęt za który mama nie płaciła rat. W wyniku czego na tą koleżankę usiadł komornik. Wtedy moja mama pożyczyła pieniądze od innych znajomych( którzy już nie żyją więc nie ma jak tego poświadczyć )i jej wszystko oddała, ale nie ma żadnego pokwitowania. Po tylu latach mama dostała wezwanie do zapłaty od tej koleżanki na kwotę 5000 zł, bo ona twierdzi że nic nie zostało ...
Operator upomina si o spłacony dług
Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?...
Problem z sąsiadem który robi z mieszkania śmietnik. My sąsiedzi cierpimy a spółdzielnia nic z tym nie robi.
Dzień dobry. Mamy problem z sąsiadem z klatki. Mianowicie jest to kompulsywny zbieracz, zbiera wszystko co się da że śmietnika, ma cały balkon wypchany tymi gratami nie mówiąc o tym co sie dzieje w jego domu. Sąsiad ten ma koło 90 lat i mieszka z synem który mu pomaga w zbieraniu. 3 lata temu od niego była inwazja moli. W tym roku jest pełno much. Mieszkam w pionie nad nim i zabijam Ok 50 much dziennie. W jego oknach miedzy roleta a oknem z zewn...

Wyszukiwarka