Reklamacja słuchawek, a zwrot pieniędzy.

Kupiłam słuchawki bezprzewodowe w rtv za 1000 zł. Po około roku przestały działać. Zgłosiłam reklamacje, która przyjęli. Okazało się, ze słuchawek nie da się naprawić i nie mają już tego modelu żeby wymienić na nowe wiec zaproponowali mi, abym cokolwiek kupiła u nich za minimum 500zl , wtedy resztę oddadzą mi w gotowce. Słuchawki były kupione na Spółkę z o.o.
Czy faktycznie mogą tak zrobić ?
anonim cytuj
01-10-2023
Skoro serwis Pani uznał reklamację może Pani uzyskać nowy sprzęt, bądź zwrot gotówki. W przypadku firmy dostaje Pani fakturę korygującą.
Proszę jeszcze mi napisać co mam zrobić żeby uzyskać fakturę korektę ?

Sklep wystawiając zwrot powinien wystawić Pani fakturę korygująca z automatu, mają w systemie że jest to zakup na firmę. Nie mogą zmusić Pani do jakichkolwiek zakupów, to jest Pani wybór mając oświadczenie z serwisu czy chce Pani nowy sprzęt w tej samej kwocie, wyższy model za dopłatą bądź zwrot gotówki. Jeśli to było załatwiane przez internet to również zwrot powinien być w takiej samej formie jak była płatność. A fv korygująca w formie pdf

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy moge starać się o alimenty od rodziców?
Za parę miesięcy kończę technikum. Moi rodzice postanowili, ze mam się wyprowadzić od razu po skończeniu nauki. Po technikum chciałabym jeszcze chodzić do szkoły zaocznej, aby zdobyć doświadczenie w innym zawodzie. Mimo to mam się wyprowadzić, znaleźć prace. Czy w takim przypadku jeśli zrobię tak jak moi rodzice chcą przysługują mi jakieś alimenty? Boje się, że sobie nie poradzę, a o pomoc nie mam co prosić stąd moje pytanie....
Złożenie pozwu o eksmisję.
Wprowadziłem się do lokalu, którego jestem właścicielem, a w którym również zamieszkuje dwójka najemców (za sprawą pełnomocnika; umowa ustna). Dwa miesiące przed przeprowadzką nakazałem im opróżnić lokal. Niestety nie wyrobili się. Pierwszego miesiąca zawarliśmy umowę pisemną. Po jej zakończeniu na następny miesiąc była de facto umowa ustna (opłaty co 2 tygodnie). Oboje lokatorów to emeryci i pomimo werbalnych deklaracji z ich strony nie przekład...
Plan kontaktu z dzieckiem.
Muszę przedstawić do adwokata plan kontaktów. Wiem mniej więcej, jak to ma wyglądać, ale czy ktoś mógłby mi pokazać przykładowy plan, na którym będę się wzorować?...
Reklamacja mebli pod wymiar.
Dzień dobry. Jestem pracownikiem firmy gdzie występuje żywienie zbiorowe. Zamówiliśmy meble pod wymiar że stali nierdzewnej. Pan robiący pomiary uwzględniał nasze sugestie. Meble zostały wykonane jednak już przy montażu zauważyłam że komory zlewozmywaka są za małe. Że względu na fakt że stare meble zostały już usunięte dokończone montaż. Jednak tak jak przypuszczałam komory zlewozmywaka nie spełniają swojej funkcji ponieważ są za małe, nie mieszc...

Wyszukiwarka