Reklamacja słuchawek, a zwrot pieniędzy.

Kupiłam słuchawki bezprzewodowe w rtv za 1000 zł. Po około roku przestały działać. Zgłosiłam reklamacje, która przyjęli. Okazało się, ze słuchawek nie da się naprawić i nie mają już tego modelu żeby wymienić na nowe wiec zaproponowali mi, abym cokolwiek kupiła u nich za minimum 500zl , wtedy resztę oddadzą mi w gotowce. Słuchawki były kupione na Spółkę z o.o.
Czy faktycznie mogą tak zrobić ?
anonim cytuj
01-10-2023
Skoro serwis Pani uznał reklamację może Pani uzyskać nowy sprzęt, bądź zwrot gotówki. W przypadku firmy dostaje Pani fakturę korygującą.
Proszę jeszcze mi napisać co mam zrobić żeby uzyskać fakturę korektę ?

Sklep wystawiając zwrot powinien wystawić Pani fakturę korygująca z automatu, mają w systemie że jest to zakup na firmę. Nie mogą zmusić Pani do jakichkolwiek zakupów, to jest Pani wybór mając oświadczenie z serwisu czy chce Pani nowy sprzęt w tej samej kwocie, wyższy model za dopłatą bądź zwrot gotówki. Jeśli to było załatwiane przez internet to również zwrot powinien być w takiej samej formie jak była płatność. A fv korygująca w formie pdf

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Pozwanie i odszkodowanie od szpitala
Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala. Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się j...
Wstrzymanie alimentów.
Dzień Dobry, chciałbym prosić o poradę. W związku z podejrzeniem choroby psychicznej matki dziecka i jej kontrowersyjnym zachowaniem sąd wydał zabezpieczenie aby dziecko do czasu wydania wyroku mieszkało razem z ojcem (ojciec nie ma ograniczonych praw rodzicielskich). Czy ojciec dziecka może w tym czasie zawiesić wypłatę alimentów? Jeżeli tak to czy trzeba składać oddzielny pozew, czy wnioskować o zmianę istniejącego wyroku? W jaki sposób formal...
Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...
Rozliczanie mediów w wynajmowanym mieszkaniu
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce. Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore. Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać. Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...

Wyszukiwarka