Czy należy mi się zasiłek?

Miałem opiekę całodobową nad matką przez ponad 3,6roku. Mama zmarła ponad miesiąc temu czy z tego tytułu należy mi się zasiłek i czy te lata będą zaliczone do emerytury. Dziękuję za każdą odpowiedź.
anonim cytuj
01-10-2023
Przyznane było jakieś świadczenie z tytułu sprawowania opieki nad matką? Jeżeli tak to jakie?
Otrzymywałem 2,450zł.miesięcznie.

anonim cytuj
01-10-2023
Jeżeli pobierał Pan świadczenie pielęgnacyjne to były odprowadzane składki na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne.
zdrowotne tak a czy społeczne nie wiem

Wszystkie składki zdrowotne i emerytalne jeśli nie miał Pan do dnia przejścia na Świadczenie pielęgnacyjne 20 l składkowych. Bo Mops wypłaca samo Świadczenie pielęgnacyjne bez składek jeśli sprawdza w ZUS że jest okres 20 l pracy i składek.

anonim cytuj
01-10-2023
Proszę, zapytać w Urzędzie Pracy nie jestem pewna ale po śmierci osoby które się opiekowaliśmy należy się kuroniówka.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?
Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?...
Zamiana grzywny na pracę społeczną użyteczną.
Miałem nie zapłaconą grzywnę za wykroczenie drogowe. Komornik uznał egzekucje za bezskuteczną i sąd wysłał pismo o zamianie grzywny na prace społeczne i umorzenie kosztów sądowych (2000zł grzywna i 320zł koszta sądowe). Komornik wyegzekwował 47zł. Udało mi się zebrać kwotę grzywny i opłaciłem tą grzywnę na rachunek bankowy sądu miałem 7 dni na złożenie zażalenia (czy jak się zwie) w ostatnim dniu czyli dzisiaj opłaciłem tą grzywnę i złożyłem wn...
Kredyt hipoteczny dla siostry.
Dzień dobry. Mój mąż chciałby pomóc swojej siostrze. Ona chce kupić dom, niestety ona musi się wstrzymać z kredytem na kilka miesięcy, więc wpadli na pomysł, że to my moglibyśmy wziąć kredyt, a ona za kilka miesięcy mogła by ten dom od nas odkupić lub zrobić przeniesienie kredytu. Co więcej, chce sprzedać dotychczasowe mieszkanie i kwotę że sprzedaży dać jako wkład własny. Ja nie jestem przekonana, ale oni twierdzą, że być może można zawrzeć u no...
Dozór elektroniczny.
Witam , mam pytanie mam dozór elektroniczny i zakaz prowadzenia pojazdów. Dokładnie wczoraj była taka sytuacja że jechałam z dużą prędkością i nie zatrzymałam się do kontroli. Zaczęłam uciekać sama nie wiem dlaczego... Straciłam panowanie nad autem i uderzyłam w drzewo, zaczęłam uciekać pieszo , ale mnie złapano... Moje pytanie brzmi: co mi za to grozi ? Czy dozór elektroniczny zostanie ściągnięty ? Proszę nie oceniać....

Wyszukiwarka