Odrzucenie spadku.

Witam czy ktoś się orientuje jak wygląda zrzeczenie się spadku , czy dostaje się wcześniej jakieś pismo , podobno muszę się zrzec spadku po Ciotce , siostrze mojego Dziadka , z tym że nie mam kontaktu z żadną osobą spokrewnioną z nią , tzn. dziećmi czy wnukami
anonim cytuj
30-09-2023
No a skąd Pani wie, że musi ODRZUCIĆ SPADEK po ciotce?
Mój wujek a syn dziadka mówił że trzeba się zrzec bo on ma kontakt z którąś z córek , tylko że sam mówi że właśnie nic nie dostał i nie jest pewny, dlatego chciałam się dowiedzieć czy jakoś mam to załatwić żeby w razie czego nie było za późno

Czy wie Pani, czy wszystkie dzieci i wnuki ciotki odrzuciły po niej spadek?
Właśnie nie bo tak jak mówię nie znam rodziny z tamtej strony

W takim razie należy poczekać aż uzyska Pani pewną informację, że przyszła Pani kolej na odrzucenie spadku. Pani rodzic - dziecko dziadka - żyje?
Tak Mama żyje , a to przyjdzie jakieś zawiadomienie z sądu czy jak to wygląda.

Informacja może przyjść z sądu ale nie musi. Wszystko zależy od tego, czy to przed sądem będzie toczyć się postępowanie o stwierdzeniu nabycia spadku.
W każdym razie Pani kolejka nie nastąpi, zanim spadku nie odrzuci Pani mama.

anonim cytuj
30-09-2023

Sugerowane Tematy

Bon turystyczny - brak pieniędzy
Czy ktoś z was nie wykorzystał bonu turystycznego? Na koncie ZUS pokazuje saldo 0 zł, mimo że wykorzystałam tylko 200....
Wypowiedzenie umowy najmu
Witam, wynajmuje mieszkanie lecz znalazłem coś innego i chciałbym wypowiedzieć umowę. Jest taki problem, że są wydrukowane dwa egzemplarze umowy , na mojej wersji jest miesięczny okres wypowiedzenia, a na swojej właścicielka mieszkania przekreslila długopisem i dopisała 2 miesiące. Nie pamiętam czy postawilem przy tym parafke czy nie, ale czy nie powinno być na obu wersjach tak samo? Jest zapisek ,,Zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem ...
Darowizna obciążona kredytem hipotecznym.
Witam, Od męża mojej mamy otrzymałam nieruchomość, na której ciąży kredyt hipoteczny. Z tego co mi wiadomo ta nieruchomość nie jest już spłacana, ponieważ mąż mamy nie ma pieniędzy żeby ją spłacić. Ta nieruchomość została przepisana na mnie gdyż mąż mamy obawiał się, że straci ta nieruchomość. Ta nieruchomość jest tez przepisana na mnie i funkcjonuje jako firma, która splajtowała a teraz mąż mamy chce ja sprzedać. Moje pytanie jest takie, czy je...
procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze przed sądem pracy
Witam. Proszę o poradę. Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni. 7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy. Nie odpisuje na SMS Nie odbiera telefonu Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić: 1. Zwrócić się o pomoc d...

Wyszukiwarka