Odrzucenie spadku.

Witam czy ktoś się orientuje jak wygląda zrzeczenie się spadku , czy dostaje się wcześniej jakieś pismo , podobno muszę się zrzec spadku po Ciotce , siostrze mojego Dziadka , z tym że nie mam kontaktu z żadną osobą spokrewnioną z nią , tzn. dziećmi czy wnukami
anonim cytuj
30-09-2023
No a skąd Pani wie, że musi ODRZUCIĆ SPADEK po ciotce?
Mój wujek a syn dziadka mówił że trzeba się zrzec bo on ma kontakt z którąś z córek , tylko że sam mówi że właśnie nic nie dostał i nie jest pewny, dlatego chciałam się dowiedzieć czy jakoś mam to załatwić żeby w razie czego nie było za późno

Czy wie Pani, czy wszystkie dzieci i wnuki ciotki odrzuciły po niej spadek?
Właśnie nie bo tak jak mówię nie znam rodziny z tamtej strony

W takim razie należy poczekać aż uzyska Pani pewną informację, że przyszła Pani kolej na odrzucenie spadku. Pani rodzic - dziecko dziadka - żyje?
Tak Mama żyje , a to przyjdzie jakieś zawiadomienie z sądu czy jak to wygląda.

Informacja może przyjść z sądu ale nie musi. Wszystko zależy od tego, czy to przed sądem będzie toczyć się postępowanie o stwierdzeniu nabycia spadku.
W każdym razie Pani kolejka nie nastąpi, zanim spadku nie odrzuci Pani mama.

anonim cytuj
30-09-2023

Sugerowane Tematy

Czy można odmówić stażu z urzędu pracy? jak to wygląda?
Dzień dobry mam pytanie koleżanka jest zarejestrowana w urzędzie pracy bez prawa do zasiłku i dziś dostała z bezrobocia ofertę pracy jako staż w szpitalu jako pomoc kuchenna i teraz mam pytanie ile wynosi staż i czy może odmówić przyjęcia stażu i jak to wygląda i czy odmawiając może być wyrejestrowana z urzędu pracy bo chodzi też o ubezpieczenie co w tym wypadku można zrobić pozdrawiam serdecznie...
Razem z rodzeństwem zrzekliśmy się spadku na rzecz taty (ziemia). Teraz chcemy to sprzedać. Jak to zrobić zgodnie z prawem?
Witam. Rodzice mieli trochę ziemi. W lutym 2018 roku mama zmarła. Razem z rodzeństwem zrzekliśmy się spadku na rzecz taty. Teraz chcemy to sprzedać i podzielić się zyskiem. Jak to zrobić zgodnie z prawem? Jak wygląda sprawa podatku?...
Problem z dowodem osobistym.
Mam problem z moim dowodem osobistym. milion razy spotkałam się z tym, że w rzeczywistości wyglądam dużo młodziej niż na zdjęciu w dowodzie. raz przy kupnie alkoholu musiałam pokazać legitymację, żeby kasjerka mi uwierzyła. dzisiaj pierwszy raz została mi odmówiona sprzedaż, ponieważ "to nie ja". czy kasjer ma prawo nie sprzedać mi czegoś bo mi nie wierzy? czy jest to uzasadnione? ja nie chce robić nikomu problemów, wykłócać się o dwa p...
Komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu, co w takiej sytuacji?
Witam, mam pytanie, jesli komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu ani nie ma mozliwosci spotkania i dogadania sie co w takiej sytuacji zrobic, nie mam zamiaru rozmawiac z asystentami tylko z komornikiem, celem dogadania splaty...

Wyszukiwarka