Odprawa

Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony.
Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy.
Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?
anonim cytuj
29-09-2023
Odszkodowanie za okres wypowiedzenia miesiąc + odprawa jednomiesięczna.

anonim cytuj
29-09-2023
Ile czasu ma pracodawca aby wystawić świadectwo pracy? I ile czasu na wypłaty? Raczej z doświadczenia innych pracowników on ma to w czterech literach więc najpierw inspekcja pracy czy od razu iść z tym do prawnika i do sądu pracy?
2980 przychodziło mi co miesiąc na konto.
To mi należy się 2980 odszkodowania + 2980 odprawy dobrze zrozumiałam? Czy jakoś inaczej to jeszcze jest liczone?

anonim cytuj
29-09-2023
Świadectwo pracy powinnaś otrzymać nie później niż 7 dnia od zakończenia stosunku pracy.
Czyli w tym wypadku maksymalnie do poniedziałku 2 października.

anonim cytuj
29-09-2023
Aha, a reszta odp na moje pytanie jest szansa, że odpiszesz?

anonim cytuj
29-09-2023

Sugerowane Tematy

Zostałam oszukana
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość. Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...
Egzekucja świadczeń alimentacyjnych.
Witam, od jakiego czasu mam komornika w związku z opóźnieniem płatności za alimenty 2 miesiące, wszystko jest uregulowane już i opłacane są alimenty bieżące, co zrobić aby nie mieć komornika skoro na bieżąco place plus odsetki dla komornika za to że go w ogóle mam ?...
Zasady wypłaty zachowku.
Dzień dobry, dostałam w spadku mieszkanie i muszę wypłacić zachowek. W urzędzie skarbowym Pani powiedziała że mam wpisać kwotę 150 tysięcy natomiast mieszkanie wystawiam za więcej. Od której kwoty powinnam wyliczyć zachowek. Dodatkowo czy mogę sobie odliczyć od kwoty zachowku prowizję biura nieruchomości za sprzedaż mieszkania?...
Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Dzień dobry. W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ? Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego? Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia. Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...

Wyszukiwarka