Odprawa

Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony.
Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy.
Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?
anonim cytuj
29-09-2023
Odszkodowanie za okres wypowiedzenia miesiąc + odprawa jednomiesięczna.

anonim cytuj
29-09-2023
Ile czasu ma pracodawca aby wystawić świadectwo pracy? I ile czasu na wypłaty? Raczej z doświadczenia innych pracowników on ma to w czterech literach więc najpierw inspekcja pracy czy od razu iść z tym do prawnika i do sądu pracy?
2980 przychodziło mi co miesiąc na konto.
To mi należy się 2980 odszkodowania + 2980 odprawy dobrze zrozumiałam? Czy jakoś inaczej to jeszcze jest liczone?

anonim cytuj
29-09-2023
Świadectwo pracy powinnaś otrzymać nie później niż 7 dnia od zakończenia stosunku pracy.
Czyli w tym wypadku maksymalnie do poniedziałku 2 października.

anonim cytuj
29-09-2023
Aha, a reszta odp na moje pytanie jest szansa, że odpiszesz?

anonim cytuj
29-09-2023

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Mam pytanie odnośnie alimentów. Córka lat 15 obecnie uczy się w liceum potem wiadomo studia. Od 13 lat ma zasądzone alimenty w kwocie 400 zł. Ojciec pozbawiony władzy rodzicielskiej zero kontaktu od 13 lat . Nie płacił alimentów do pewnego czasu płacił fundusz alimentacyjny . Obecnie nie pobieram z funduszu bo przekracza dochód a od 4 miesięcy otrzymuje od komornika po 400 zł co miesiąc tak jakby w końcu komornik dobrał mu się do tyłka. I teraz m...
Pierwsza sprawa rozwodowa.
Jak to wygląda? Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego... Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie. Moje pytanie: Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...
Ze względu na pracę nie mogę stawić się jako świadek na sprawie.
Hej wszystkim. Jestem wezwana jako świadek na sprawę karną dnia 13 września. 12 września jadę w trasę o 19 i wracam 13 września o 9 rano. Czy że względu na to że będę 13 września o 13 miała pauzę mogę przełożyć termin przesłuchania na drugą połowę października? Ze względu na codzienną pracę w nocy w dzień muszę się wyspać....
podatek przy zakupie psa
Witam.Kupilismy psa rasy shih tzu.Mamy umowę z hodowcą.Teraz pytanie czy to prawda, że muszę zapłacić podatek od kwoty ,która widnieje na umowie?Nie jest to problem dla mnie ,ale chcę zasięgnąć opinii . pozdrawiam ...

Wyszukiwarka