Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

spis powszechny
Znajomy nie spisał się w powszechnym spisie. Nie dzwonił do niego rachmistrz, więc nie odmówił bezpośrednio. Dzisiaj próbował naprawić swój błąd, ale nie ma opcji aby spisać się po terminie. Czy ma jakies opcje żeby uniknąć kary?...
Właściciel nie chcę oddać kaucji, czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania tych pieniędzy?
Witam, mam taki problem. Wynajmowałam mieszkanie, właściciel powiedział, że nie odda mi kaucji od razu bo musi poczekać, aż przyjdą wyrównania ze spółdzielni. Kazał czekać do lipca. Mieszkanie zdałam w kwietniu. Odezwałam się do niego dwa tygodnie temu i niestety cisza. Nie odpisuje, nie odbiera. Mam tylko umowę najmu, a brak zwrotu kaucji tylko ustnie przy zdaniu mieszkania. Czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania tych pieniędzy? Co mogę zrobi...
Kwalifikacja czynu.
Szanowni Państwo. Wynająłem osobę fizyczną do wykonania remontu mieszkania. Podpisaliśmy umowę. Jak to w remoncie, miesiąc po ostatecznym terminie ale trwa nadal. Umówiliśmy się z Fachowcem tak, że materiały do remontu będzie kupował sam, będzie dzwonił z kasy (Leroy, Obi itd) a my płacimy Blikiem. Okazało się przypadkowo, że z każdego z większych paragonów, tego samego lub następnego dnia Fachowiec robił zwroty, przyjmując gotówkę. Nigdy o zwrot...
Co w sytuacji, jeżeli pracodawca nie będzie chciał rozwiązać umowy?
Aktualnie kończę długie zwolnienie lekarskie, prowadzone w poradni zdrowia psychicznego. Nie chcę wracać do obecnego pracodawcy. Wysłałam informacje mailową i z informacją o dacie zakończenia leczenia i chęci wypowiedzenia umowy o pracę na mocy porozumienia stron z dniem następnym. Otrzymałam odpowiedź od pracodawcy o nie wyrażeniu zgody jednej ze stron na takie rozwiązanie umowy. Jak mogę rozwiązać umowę szybko. Nie chcę pracodawcy robić pod gór...

Wyszukiwarka