Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Alimenty a brak adresu pozwanego.
Występuje o alimenty na syna, natomiast nie wiem gdzie ojciec przebywa, nie chce podać mi adresu. Musiałam podać adres zameldowania jako korespondencyjny, ale istnieje możliwość, że ojciec dziecka nie odbierze wezwania do sądu. Co w takim przypadku? Czy pismo będzie uznane pi tych 14 dniach jako odebrane? Co jeśli nie pojawi się na rozprawie? Czy mam obowiązek poinformować ojca np. telefonicznie?...
Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe?
Witam, jak to jest w Polskim prawie, czy pracownik musi wziąć 14dni urlopu ciągiem? Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe? Np., że między świętami a sylwestrem muszę wziąć wolne? Czy muszę wykorzystać cały swój urlop w danym roku? Tak, aby dni zaległe nie przeszły na następny? Według mojego pracodawcy muszę. Oraz jak to wygląda z urlopem w sytuacji zmiany pracy? Kończąc pracę w jednej firmie muszę wykorzystać cały pozostały mi urlop(...
Błąd w akcie dziedziczenia.
Po śmierci mojego ojca doszło do podziału jego części majątku na moją mamę, mnie oraz moje rodzeństwo. Niestety po zarejestrowaniu aktu dziedziczenia przez Sąd okazuje się że dla mojej mamy i dla mnie wprowadzono w nim błędny adres zamieszkania. Wyszło to na jaw dopiero po 3 latach kiedy okazało się że ojciec odziedziczył część działki po swoim bracie i z racji że ojciec nie żyje z automatu dziedziczenie przeszło na nas - nakaz płatniczy(podatek...
Braki towarowe a rozliczenie premii
Cześć, jestem przedstawicielem medycznym i w mojej firmie permanentnie wystepują braki towarowe - leki, które promuję są niedostępne. Czy pracodawca ma prawo mnie z tego rozliczać ? Czy jeśli mam nałożony plan na dany lek i jest on ciągle niedostępny to pracowawdca ma prawo brać jego realizację do całościowego wyniku ?...

Wyszukiwarka