Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Potrącenie psa.
Witam. Potrzebuje porady. Wczoraj podczas mojej nieobecności w domu, prawdopodobnie ktoś nieumyślnie wypuścił mojego psa z posesji. Gdy byłam w pracy, sąsiadka zadzwoniła że pies został potrącony przez samochód i leżał na środku drogi. Kierowca uciekł i nie udzielił mu żadnej pomocy, inny kierowca po sprawdzeniu co z psem, ocenił że niestety już nic nie można zrobić, przełożył go na bok żeby nie utrudniać ruchu, później ja go zabrałam. Zdarzenie ...
57statystyka-publiczna
Za przekazanie danych statystycznych niezgodnych ze stanem faktycznym grożą nawet dwa lata pozbawienia wolności – mówił prof. Robert Suwaj z Politechniki Warszawskiej, adwokat w kancelarii Suwaj, Zachariasz Legal. – Rodzi to pytanie o to, czym taki stan faktyczny właściwie jest, oraz jak to będzie weryfikowane. Mam też wątpliwości, czy tak surowa sankcja jest w tym przypadku adekwatna do wagi czynu – podkreślał. Za przypadek mniejszej wagi przep...
Zwrot kaucji po zdaniu wynajmowanego mieszkania
Czy właściciel mieszkania musi przedstawić faktury w przypadku gdy nie zwrócił kaucji z powodu np koniecznosci odmalowania? Czy może potrącić kwotę z tyt. Robocizny pracy własnej? ...
Czy zapis w umowie jest dla mnie bezpieczny ?
Dzień dobry. Nie wiem czy w dobrym dziale zakładam ten temat, ale zapis o który pytam spotkałam w umowie o pracę na okres próbny, którą muszę za 2 dni oddać podpisaną. Zakładam więc, że dotyczy to prawa pracy. O co chodzi w poniższym zapisie i czy jest on bezpieczny dla mnie? Czy w tym zapisie nie jest ukryte, że mogę nie otrzymać pensji, gdy pracodawca uzna, że to co robię jest dziełem a nie pracą? W ramach pracy będę pisała programy komputerow...

Wyszukiwarka