Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

obciążenie finansowe
Dzień dobry, córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwr...
Praca na urlopie macierzyńskim
Mam pytanie ,czy mogę podjąć pracę na urlopie macierzyńskim u innego pracodawcy ? Chodzi mi o pracę 2-3 dni w tygodniu . . ...
Certyfikat covidowy
Dzień dobry mam pytanie ostatnio zaszczepiłem się posiadam ten certyfikat itd. Wczoraj poszedłem na basen Pani poprosiła mnie o ten certyfikat pokazałem a ona zeskanowała kod nie mówiąc mi w jakim celu to robi czy miała do tego prawo? Koniec końców w tym są zawarte przecież moje dane osobowe. Dlatego zastanawiam się czy mam obowiązek pokazywania tego dokumentu oraz czy maja prawo do skanowania go nie informując mnie w jakim celu to robią? (Pani p...
Budowa domu bez ślubu.
Mam pytanie czy uważacie, że warto budować dom bez ślubu ? Czy ktoś z Państwa miał takie doświadczenia. Mam partnera jesteśmy ze sobą od prawie 7 lat. Spodziewamy się dziecka. Mamy kupiona działkę przez akt notarialny : 30% moja własność 70% jego. Jeśli zaczniemy budować dom i moja wartość na pewno przekroczy wkład własny na budowę domu to czy jest szansa , że przy rozstaniu odzyskam te pieniądze jeśli ten dom i tak nie będzie mój i będę musia...

Wyszukiwarka