Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Spadek
Witam mam pytanie. Dom jest na babcie, babcia ma jednego syna mojego tatę, a mój tato ma nowa żonę- z obecna zona ma jedno dziecko, obecna zona taty ma 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa i tato również. Jak to zrobić aby jej dzieci z poprzedniego małżenstwa nie miały prawa do domu?...
Znajoma dostała dziś w pracy zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia za pracę. Czy jest szansa żeby się z tego wybroniła?
Znajoma dostała dziś w pracy zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia za pracę. Wierzycielem jest firma xxx... Sprawa prowadzona na podstawie tytułu wykonawczego przez sąd w xxx z dn. 19-01-2011 zaopatrzonego w klauzule wykonalności z dn. 03-03-2011 Czy ten dług jest jeszcze ważny? Czy jest szansa żeby się z tego wybroniła?...
Zadatek a zerwanie umowy.
Teściowie podpisali bardzo nie korzystną dla siebie umowę sprzedaży mieszkania. Podpisali umowę przedwstępną w biurze nieruchomości i w umowie jest informacja o zadatku 10000zł. Chcą zrezygnować z transakcji co wiążę się oczywiście z podwójną zapłatą zadatku. I teraz mam 2 pytania. Czy jest jakaś szansa na to, żeby tylko oddać kupującym ich 10000zł ? Drugie pytanie natomiast mam takie iż Pani z biura domaga się po zerwaniu umowy przedwstępne...
Prace społeczne
Jak i gdzie mogę się dowiedzieć gdzie mam zasądzone obróbki społeczne? Dostałem wyrok 12 h odrobek. Wyrok był w lipcu a ja do tej pory nie mam żadnej inf odnośnie odrobek. Czy mam czekać na pismo czy w jakiś inny sposób mogę się dowiedzieć szczegółów?...

Wyszukiwarka