Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.
anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.
Dobry wieczór. Poczta Polska wystawiła mojemu tacie obciążenie z tytułu braku oplat za abonament rtv, o którym dowiedział się dopiero po zajęciu konta. Pomijam fakt, że żaden odbiornik nie został zgłoszony ale chodzi o dane. W piśmie z Poczty widnieje adres, pod którym moj tato nigdy nie mieszkał ani nie był zameldowany. PESEL się zgadza. Czy zatem powinno się to zgłosić do prokuratury jako wyciek danych? Na Poczcie odbiera ukrainiec i nie potraf...
Dzień dobry,
31.10. 2023 r. W ostatnim dniu pracy zostało mi wystawione L4 do dnia 29.11.2023r. Nowa pracę zaczynam od grudnia. Czy na czas od 29.11 do dnia podpisania umowy przysługuje mi jakieś ubezpieczenie?
Dziękuję za odpowiedź ...
Mąż odziedziczył przed ślubem dom razem z siostra. Już po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt, żeby spłacić siostrę. Wiem, że co dostał mąż przed ślubem jest jego. Jednak on chce, żebym się czuła bezpiecznie i chce mnie wpisać również jako właściciela. Jak się za to zabrać, jaki to koszt?...
Witam mam taki problem. W maju tego roku dostałam wyrok bezwzględny 6 miesięczny obecnie wyrok jest w apelacji ale nie liczę na cud. Zapewne będzie podtrzymany a ja mam 11 letnią córkę którą sama wychowuje chciałabym żeby opiekę nad nią przejęła jej babcia, która zresztą bardzo tego chce i ma warunki, pytanie tylko kiedy mamy zacząć działać żeby nie było za późno? Podobno żeby podjąć jakieś kroki prawne w sprawie opieki nad córka to najpierw m...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: