Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Umowa o pracę
Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2. Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?...
Czy sąsiad ma obowiązek dołożyć się do ogrodzenia?
Czy robiąc ogrodzenie sąsiad musi się dołożyć do połowy kosztów? Jak zrobić aby się dołożył?...
Unikanie komornika.
Sytuacja wygląda następująco: Była sprawa w Sądzie o podwyższenie alimentów na dziecko, zostały podwyższone z nakazem wyrównania od dnia złożenia pozwu-wyrok zaoczny, ponieważ pozwany nie odbierał pism sądowych mimo dostarczenia pozwu przez komornika. Ojciec dziecka nie wyrównał i od marca 2023r. przelał jedynie 700 zł w kwietniu na poczet alimentów. Pod koniec kwietnia złożyłam sprawę do komornika. Okazało się ze konto jest zajęte przez dwóc...
Wypłata art 18?
Dzień dobry razem z 4ma kolegami z pracy zaczęliśmy prace u tego samego pracodawcy jestesmy zatrudnieni na stanowisku młodszy specjalista od dwóch lat na umowę na czas nieokreślony, razem z kolegami zarabiamy równo lecz mniej niż starsi specjaliści którzy wykonują tą same prace te same obowiązki lub mniej oraz maja mniejsze często uprawnienia ale pracują we firmie dłużej, a dostają wieksza wypłatę czy to nie podchodzi pod art 18 kodeksu pracy? Do...

Wyszukiwarka