Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.
anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.
Alimenty zasądzone 15 lat temu na konto ex. Czy jeśli dziecko osiągnęło pełnoletność i studiuje zaocznie to alimenty mogę wpłacać już na konto dziecka? Czy muszę to zmieniać przez sąd?...
Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć...
Art. 212kk, mój ex partner w kolejnym piśmie do sądu pomawia mnie o zaburzenia psychiczne jako sposób na kontratak, wcześniej pomawiał o przemoc wobec dzieci (bicie i głodzenie) przez co miałam nadzór kuratora, sprawozdania wszystkie na moją korzyść, ani szkoła która widziała odwrotne działania z mojej strony ani przedszkole i kuratorka nie dopatrzyli się niczego złego, biegli również wykluczyli przemoc z mojej strony. Jednak występując do sądu z...
Witam.
Rozprawa rozwodowa 18 listopada, mąż nie odbierał awiza z wezwaniem na sprawę. Komornik sądowy próbował dostarczyć ale również mu się nie udało. Mąż mieszka u mnie, czy w takim wypadku sprawa może się nie odbyć? Mogę jakoś go nakłonić do odebrania? On oczywiście wie o terminie sprawy ale robi po złości....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: