Zamknięcie konta po śmierci rodzica.

Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
anonim cytuj
25-09-2023
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.

anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Zniesienie współwłasności.
W postepowaniu spadkowym po mamie otrzymałam z bratem gospodarstwo po 1/2 części. Chcemy obecnie znieść tą współwłasność za obopólną zgodą. Jak to zrobić? Słyszałam, że koszta są dużo niższe jeżeli zrobimy to przez sąd a niżeli u notariusza . Jakie są różnice miedzy zniesieniem przez sąd a u notariusza oprócz kosztów ?...
Ile lat po ukończeniu szkoły można zdawać maturę?
Chciałbym zapytać czy mogę zdawać maturę jeśli liceum ukończyłam ponad 5lat temu? Słyszałam kiedyś że czas na zrobienie matury jest tylko do 5lat po ukończeniu szkoły średniej....
Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie? ...
L4 po ustaniu zatrudnienia
Czy pracownik, który rozwiązuje umowę na czas nieokreślony z zachowaniem okresu wypowiedzenia, w czasie którego przebywa na zwolnieni lekarskim ma prawo kontynuować L4 po rozwiązaniu umowy? Do kogo lekarz wysyła wówczas zwolnienie oraz jakie dokumenty dostarczamy do ZUS? Jakie pracownik a jakie buły pracodawca? ...

Wyszukiwarka