Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.
anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.
Czy ojciec może przelewać alimenty na konto pełnoletniego dziecka , czy nadal na konto matki. Dziecko studiuje w innym mieście niż matka i mieszka w akademiku....
Dzień dobry.
Po rozwodzie mamy z byłą żoną dom do sprzedania - podział majątku.
Sąd wysłał rzeczoznawcę sądowego który wycenił naszą nieruchomość na 575tyś złotych . Przez biuro nieruchomości chcieliśmy sprzedać dom za 590tyś zł.
Umowę z biurem nieruchomości podpisaliśmy z byłą żoną na sprzedaż domu za w/w kwotę .
Problem się zaczął jak przez biuro nieruchomości znależliśmy klientkę na zakup domu .
Kiedy żona ( która obecnie mieszka w tym do...
Dzień dobry,
Po mezu odziedziczyłam m.in.spadek w postaci pola. Jest to spadek po teściu. Teść zmarł w marcu 2018r. On dziedziczył z swoim bratem gospodarstwo po rodzicach .Teraz 1/2 ma wuj a druga część jest na rodzeństwo męża na mnie i dzieci oraz teściową. Łącznie z dziećmi mamy 1/ 8 część.
Po śmierci męża ( rok temu ) był nacisk rodziny aby to sprzedać. Miało się to odbyc zaraz po żniwach. Z uwagi na to że posiadam nieletnie dzie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: