Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony.
Może tego dokonać osoba która zostanie wskazana np. w protokole dziedziczenia wykonanego u notariusza albo po nabyciu spadku w Sądzie. Musicie zrobić postępowanie spadkowe i z tym dokumentem dopiero do banku zamknąć konto.
anonim cytuj
25-09-2023
Akt zgonu faktura z zakładu pogrzebowego i do wartości faktury zakładu pogrzebowego wypłacą środki z konta powyżej tej kwoty potrzebne jest postępowanie spadkowe.
Hejka proszę o pomoc
Czy na zwolnieniu lekarskim można zwolnić pracowników?
I czy wypowiedzenie umowy o pracę zaczyna się w dniu wystawienia? Czy doręczenia do pracowników? Czy dopiero jak wrócą ze zwolnienia lekarskiego?
Umowa na czas nieokreślony o pracę.
Pracodawca chce zaoszczędzić kasę i zwolnic ludzi i płacić im na lewo pod stołem gotówkę tylko mniejsza kwota najniższa krajowa.
Pracodawca zalega z pensja za 2 lub 3 miesiące jest niewia...
Potrzebuję złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę.
Podobno trzeba to zrobić poprzez stronę ministerstwa sprawiedliwości. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę znaleźć żadnego formularza, może ktoś miał z tym styczność i zechciałby mi pomóc?
Sprawa jest dużo bardziej skomplikowana, pierwsza sprawa to sprawa pieniędzy które mi wisi (prawie 11 tys), przez nie płacenie czynszu lokal został zamknięty w połowie lipca i t...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: