Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia przy likwidacji działalności.
Właściciele firmy kilka dni temu poinformowali pracowników, że 31.03 zamykają działalność. Chcieli rozwiązać umowy za porozumieniem stron, jednak większość się nie zgodziła ze względu na fakt, że mają umowy na czas nieokreślony, zgodnie z którym przysługuje im miesięczne wypowiedzenie, które powinno rozpocząć się 1.04, kiedy firma nie będzie już istniała. Czy pracownikom należy się wypłata za miesięczny okres wypowiedzenia nawet wtedy, gdy w prak...
Czy żeby wyjechać z dzieckiem na wakacje za granicę potrzeba jest zgoda obydwu rodziców?
Czy żeby wyjechać z dzieckiem na krótkie wakacje za granicę potrzeba jest zgoda obydwu rodziców?...
Eksmisja i brak lokalu socjalnego.
Witam dzisiaj miałam rozprawę o eksmisję, mam miesiąc na wyprowadzenie się z lokalu. Sąd nie przyznał mi lokalu socjalnego, po mimo tego że mam trójkę dzieci nieletnich. Proszę mnie nie osądzać bo, wiem że to moja wina że tak się stało ale każdy popełnia błędy. Mam pytanie czy mogę jeszcze odwołać się od decyzji sądu o przydział mieszkania socjalnego może ktoś pomoże napisać mi taki wniosek albo podpowie jak to zrobić. Nie jesteśmy żadna patologi...
Zaciągnięta pożyczka a separacja.
Sytuacja jest taka: Mąż się zadłużył, chce wziąć pożyczkę żeby mu pomóc (ze względu na dzieci ). I teraz chodzi mi o to czy jest taka możliwość zabezpieczenia się prawie np. przez notariusza, żeby spisać jakieś pismo , że w przypadku gdy zechce separacji bądź rozwodu on będzie spłacał pożyczkę którą wzięłam ja, aby mu pomoc. Czy nie ma na to szans? (rozważam na ten moment separacje, ale chce pomóc spłacić żebyśmy z dziećmi mieli spokój)....

Wyszukiwarka