Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Brak potwierdzenia rozliczenia za media.
Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS....
Hotel zmienił pokój za dopłatą, co robić?
Dzisiaj zadzwonili do nas z hotelu (tydzień przed wyjazdem) w którym zrobiliśmy rezerwację i wpłaciliśmy zaliczkę, że nie mają dla nas pokoju 4os który zarezerwowaliśmy, a w zamian mogą nam dać dwa pokoje dwu osobowe, do których musielibyśmy dużo dopłacić, jesteśmy 4os rodziną i chcieliśmy pokój na cztery osoby. Co mamy zrobić w tej sytuacji?...
kurnik graniczący z moją działką
Mieszkam na wsi. Sąsiedzi, którzy nigdy nie mieli zwierząt hodowlanych nagle postawili kurnik tuż przy płocie graniczących z moją działką. Na działce mieści się dom, który w odległości ponad 4 metrów od tego płotu ma schody i drzwi wejściowe oraz okna. Mimo pozamykanych okien śmierdzi w całym domu (nie wspominając już o odcinku który trzeba przejść aby do niego wejść, a to jest nie do wytrzymania). Roi się od robactwa, muchy "gnojówy" t...
Wspólnota majątkowa a rozwód.
Otrzymałam w darowiźnie dom i działkę. Później wzięłam ślub i rozszerzałam umową majątkową małżeńską wspólność i wyszczególniona była ta darowizna od rodziców ze tez wchodzi w majątek wspólny. Czy ten akt notarialny jest sporządzony zgodnie z prawem? Chce się z nim rozwieźć i teraz nie wiem czy musimy to dzielić na pół?...

Wyszukiwarka