Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Jak napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego?
Witam. Proszę o poradę jak mogłabym napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego, jestem jako pokrzywdzona i główny świadek we własnej sprawie....
Pracodawca narzuca termin urlopu.
Męża zakład pracy ma urlop wakacyjnych na początku lipcu. Mamy zabudowany pobyt wakacyjny na przełomie lipca/sierpnia. Czy mąż musi godzić się na urlop wtedy kiedy stoi cały zakład pracy. Dodam, że jest to bieżący urlop. Na jaki artykuły może powołać się mąż lub co możemy zrobić w tej sytuacji. Nie mamy jak przełożyć terminów domków, są już opłacone....
Czy można sprzedać same udziały do działki rolnej?
Hello, czy jest na sali notariusz? Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią: 1. Czy posiadacze mniejs...
Umowa wynajmu przez agencję a zabezpieczenie mieszkania.
Witam wszystkich serdecznie. Jestem niezorientowany całkowicie w tym temacie dlatego pytam. Brat z swoją żoną chcą wynająć mieszkanie przez agencję, tylko te biuro chcę np. żeby moja mama zaświadczyła im umową swojego mieszkania, że będą mogli mieszkać u nas niby takie zabezpieczenie teraz chcą. I pytanie gdyby im coś nie wyszło mogą prawnie przyjść mieszkać do mamy i do czasu znalezienia innego lokalu u niej mieszkać. Pozdrawiam....

Wyszukiwarka