Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Odmowa wypłaty odszkodowania za uszkodzoną przesyłkę.
Dzień dobry, potrzebuje porady czy jest sens się odwoływać czy składać pozew do Sądu? Dnia 9 około 12/13 kurier dostarcza mi przesyłkę, proszę aby pozostawił paczkę przy garażu na podwórku a między czasie przyjeżdżam z gotówką. O 17 wracam z pracy, sprawdzam przesyłkę. Jest uszkodzenie na kartonie więc dzwonię do kuriera od razu, nie odbiera. Próbuję złożyć odwołanie przez DHL - niestety nie mogę tego zrobić. Następnego dnia kurier generuje jak...
Rozwiązanie umowy o pracę a zaległy urlop.
Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam int...
Urlop wychowawczy.
Dzień dobry. Jestem teraz na urlopie macierzyńskim, syn będzie miał rok pod koniec maja. Jestem zatrudniona w przedszkolu. Nie planuje wychodzić do pracy, ponieważ nie mogę oddać syna tak wcześnie do żłobka, za mały jest. Jak muszę postąpić dalej? Mogę na spokojnie przyjść i zwolnić się z pracy? Czy muszę coś odpracować za to, co teraz dostaje wypłatę? I kiedy muszę zrezygnować z pracy, czyli na przykład na następny dzień po roku syna? Dziękuję....
Jak wynająć mieszkanie ?
Chce wynająć moje mieszkanie. Jak mam to zgłosić do US? Iść z umowa czy jest jakiś druk? Jakie podatki się płaci?...

Wyszukiwarka