Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Zajęcie komornicze na koncie zagranicznym
Czy komornik skarbowy może zająć wynagrodzenie i zwrot podatku na koncie zagranicznym?...
Naruszenie tajemnicy korespondencji.
Niedawno kupiliśmy mieszkanie. Parę dni temu w skrzynce pocztowej pojawił się list na obce nazwisko, ale adres nasz. Z ciekawości otworzyliśmy, bo to nie nazwisko poprzednich właścicieli, ani nawet w księdze wieczystej nie znaleźliśmy tego nazwiska. A tam ponaglenie do zapłaty pożyczki, zaciągniętej przez Internet, w dniu 19.12.2023, więc dopiero co, jak już tu mieszkaliśmy niecały miesiąc. Takiej osoby zupełnie nie znamy. Dziś kolejny list, odse...
Dzień wolny na opiekę nad dzieckiem
Szanowni Państwo. Mam pytanie odnośnie wolnego dnia opieki na dzieckiem. Pracuję w systemie 12 h , jak jest liczony taki dzień jako 12 h czy 8 h....
Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. Czy z tego powodu możliwa jest sprawa w sądzie?
Dzień dobry mam pytanie odnosnie ochroniarza Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. chyba chroniony bo ktoś wezwał ochrone przyjechala dosc szybko. Chcieli mnie wylegitmować ale nie wiedziałem ze to ochrona to podałem nie swoje danę a potem zaczeli sie awanturować to im podałem prawdziwe... coś gadali o jakiejs sprawie w sądzie przez to. Czy to możliwe? Policji zadnej nie bylo jak cos...

Wyszukiwarka