Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Pomoc w założeniu numeru KW dla mieszkania.
Jestem właścicielem mieszkania, które jest objęte spółdzielczym własnościowym prawem do lokalu. Ostatnio dowiedziałem się, że warto założyć numer KW (księgę wieczystą) dla mojego mieszkania, aby zabezpieczyć swoje prawa własnościowe. Niestety, nie mam wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie, więc chciałbym prosić o pomoc od osób z większym doświadczeniem prawniczym. Mam kilka konkretnych pytań: 1. Jakie są kroki, które muszę podjąć, aby założyć ...
Umowa zlecenie, a status ucznia.
Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto)....
Administracja ma prawo podnieść czynsz z mocą wsteczną?
Czy właściciel mieszkania, które wynajmuję, ma prawo podnieść czynsz z mocą wsteczną? Dostałam dzisiaj informację, że czynsz wzrósł od lutego i muszę dokonać dopłaty za te ubiegłe miesiące. Czy ta podwyżka nie powinna obowiązywać od miesiąca, w którym dostałam tę informację? ...
Wezwanie do zapłaty.
Dziś dostałem sądowe wezwanie do zapłaty od windykacji. Co mam robić proszę o pomoc....

Wyszukiwarka