Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Odpis załączników.
Sąd pisemnie wzywa mnie do złożenia odpisów załączników do pisma co to znaczy? Ps. czy to znaczy że mam dołączyć oryginalne rachunki itp.? czy to znaczy że mam gdzieś to wykonać za "zgodnością z oryginałem'' jeśli tak to gdzie ?...
Czy można wypowiedzieć umowę najmu lokalu mieszkalnego mailem?
Wypowiedzenie umowy najmu lokalu mieszkalnego przez maila? Czy jest zgodne z prawem jeżeli nie posiadam adresu korespondencyjnego właściciela mieszkania, a w umowie najmu podany jest tylko adres e-mail? Właściciel mieszka za granicą...
Alimenty
Witam. Była żona wniosła do sądu pozew o podwyższenie alimentow z 700zl na 1100zl. Ja w odp na pismo zgodziłem się na 900zl. Ogólnie zabieram syna czesto do siebie, mamy stały kontakt, widujemy się czesto. Dostaje ode mnie pieniądze. Zapewniam mu dużo rozrywek. Przedstawiłem wszystkie dowody, faktury, paragony itd w odpowiedzi do sądu. Otrzymałem pismo z sądu jak poniżej. Proszę o podpowiedź czy to postanowienie dotyczy tylko zabezpieczenia i ma...
Koszty zastępstwa procesowego.
Czy jeśli w sprawie cywilnej sama się reprezentuję (nie mam pełnomocnika) to Sąd przyzna mi koszty zastępstwa procesowego? Oczywiście zakładając że "wygram" sprawę. Musiałam poświęcić mnóstwo czasu na przestudiowanie prawa w tym zakresie, doszkolenie się. Czy jest jakiś sposób aby sąd jednak koszty zastępstwa procesowego mi zasądził?...

Wyszukiwarka