Wykreślenie z BIK.

Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
anonim cytuj
24-09-2023
Wpisy w BIK usuwa się po wniosku wierzyciela, a nie dłużnika. Tak to po prostu nie zadziała.

anonim cytuj
24-09-2023
Na pewno chodzi o BIK (Biuro Informacji Kredytowej)? Tam nie ma zaległości z faktur. To platforma dotycząca kredytów bankowych.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Ubezpieczenie PZU.
Dzień dobry, mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich. Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty....
kurnik graniczący z moją działką
Mieszkam na wsi. Sąsiedzi, którzy nigdy nie mieli zwierząt hodowlanych nagle postawili kurnik tuż przy płocie graniczących z moją działką. Na działce mieści się dom, który w odległości ponad 4 metrów od tego płotu ma schody i drzwi wejściowe oraz okna. Mimo pozamykanych okien śmierdzi w całym domu (nie wspominając już o odcinku który trzeba przejść aby do niego wejść, a to jest nie do wytrzymania). Roi się od robactwa, muchy "gnojówy" t...
Braki formalne pisma procesowego.
Strona zastępowana przez adwokata złożyła osobiście pismo do sądu w jednym egzemplarzu. Sąd stwierdził braki formalne polegające na braku odpisów pisma dla wszystkich uczestników. Do kogo sąd powinien skierować pismo o usunięciu braków formalnych? Czy bezpośrednio do strony czy do jej adwokata?...
Odrzucenie spadku
Dziecko urodzone 18.10. Jego babcia zmarla równe 9 miesięcy wcześniej. Czy spadek po babci należy odrzucić? Czy ze względu na to,że w chwili śmierci, dziecka nie było na świecie nie trzeba tego robić?...

Wyszukiwarka