Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
Babcia spisała przed śmiercią u notariusza testament. Miała 3 córki. Dwie z nich żyją, jedna z nich zmarła w 2020 roku (moja mama). Babcia zmarła w zeszłym roku. W testamencie ujęte są tylko dwie córki, które żyją i dziedziczą spadek każda po połowie. Moja mama ma dwoje dzieci. Czy mogę w związku z tym ubiegać się o zachowek? Rodzina twierdzi, że absolutnie nie, bo mama przecież nie żyje....
Witam.
Jestem zatrudniony na umowę o pracę.
Pracodawcą na styczeń ustanowił stawkę godzinową w kwocie 19.41. Stawka ta będzie ruchoma w zależności od godzin pracy w danym miesiącu. Czyli kwota netto z umowy o pracę wynosi 3261zl ta kwota jest dzielona na godziny w danym miesiącu. Dodam że pracuje w systemie zmianowym. Zmiana liczy 6 godzin. Średnio w miesiącu mam ok 32 zmian. W sobotę oty i niedzielę również pracuje z czego za niedzielę jest do...
Dobry wieczór.
Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie:
2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania;
2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania.
2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie.
Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...
Dzień dobry, od kilku dni wynajmuję lokatorom mieszkanie. Proszę powiedzieć, czy muszę mieć ze sobą przy zgłaszaniu w US faktu wynajmu umowę z lokatorami i umowę notarialną? Niestety zostawiłam je w innym mieście, u rodziców.
I kolejne pytanie, którą formę opodatkowania wybrać? Nie znam się na tym kompletnie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: