Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
Dzień dobry.
Byłam zatrudniona od 9 sierpnia do 18 sierpnia na umowę zlecenie i była mi odprowadzana na mój wniosek składka chorobowa. Od 21 sierpnia do 7 września byłam na umowie zastępstwo i że względu na mój stan psychiczny lekarz wystawił od dzisiaj l4 czyli od 8 września to czy ono będzie płatne?
Czyli miałam odprowadzane 30 dni składkę chorobową? Czy okresy odprowadzania składki chorobowej w tej sytuacji się sumują z umowy zlecenie i um...
Czy w sądzie na sprawie rozwodowej można wykorzystać nagrania z dyktafonu i kamerki? Nagrania były zrobione bez wiedzy drugiej osoby. Czy sędzia weźmie pod uwagę te dowody?
...
Witam serdecznie.
Czy istnieje jakiś przepis mówiący o tym, że właściciel działki zobowiązany jest do zadbania o nią? Mieszkam w domu jednorodzinnym w górach. Pod moim domem jest zaniedbana działka której właściciel mieszka jakieś 100 km od tego miejsca. Gdyby nie to, że dba się o swoje, już dawno miała bym w swoim ogrodzie ciernie i inne chwasty... Nie mówiąc już o żmijach i innych żyjątkach. Czy faktycznie tak jest ze " wolnoć Tomku w swo...
Witam, moja Teściowa chce wymeldować syna, brata moje męża, ponieważ tam nie przebywa. A dodatku zaczyna się o niego ubiegać komornik, oraz szuka go policja. Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny? Jak dokładnie to wszystko wygląda?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: