Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
Dzień dobry, czy będąc w trakcie rozwodu mogę się rozliczyć z Pit 11 jako samodzielna matka? (zaznaczam ,że dziecko nie jest z obecnego małżeństwa i dziecko nie jest przysposobione jakoby obecny mąż był ojcem dziecka )...
Witam wszystkich.
Zmarła siostra mamy. Mama jedzie w poniedzialek do notariusza zrzec się spadku. Wiem ze od tej chwili mam 6 miesiecy na to.
Jestem w ciąży termin na marzec.
Czy za nienarodzone dziecko musze sie zrzec? Jak to zrobić?
Nie jestem mężatką i nie wiem czy ojciec dziecka je uzna, bo raz mówi tak a raz inaczej.
...
Witam sprzedałam mieszkanie które nabyłam w spadku po rodzicach ustawowo nastąpiło to w 2012 roku a sądownie 2019 czy muszę zapłacić podatek od sprzedaży....
Dzień dobry,
Po rozwodzie rodziców, sąd zasądził alimenty na mnie i braci. Od kilku lat utrzymuje się sam, podobnie bracia. Alimenty są dalej przelewane na konto matki, jeżeli się nie mylę, poprzez zajęcie emerytury ojca.
Jesteśmy w dobrym stosunkach z rodzicami i braćmi. Jak polubownie zakończyć alimenty?
Z tego co czytałem, ojciec (płacący alimenty) mógłby wystąpić z takim wnioskiem, ale wiąże się to z opłatą w wysokości 5% wartości sporu ro...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: