Pytanie, zaległość za fv spłacona 2 lata temu, ale w BIK dalej widnieje. Pytanie jest jakiś sposób na wyciągnięcie kasy od nieuczciwego kontrahenta ?
Z 10 maili wysłanych z apelem o usunięcie wpisu.
Pracowałam na umowie o prace, byłam ściągnięta z urzędu pracy przez pracodawcę. Wykorzystałam 11 dni urlopu. Na koniec października skończyła mi się roczna umowa. Nie przedłużono jej, więc dostałam świadectwo pracy gdzie pisze ze wykorzystałam 25 dni urlopu. (Jestem osobą niepełnosprawna z czego należy mi się 10 dni urlopu więcej po przepracowaniu roku). Pracodawca tłumaczy te 25 dni urlopu tym że miałam miesiące gdzie nie przepracowałam wymiaru ...
Hello, czy jest na sali notariusz?
Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią:
1. Czy posiadacze mniejs...
Witam serdecznie,
Mam pytanie. Czy będąc współwłaścicielem nieruchomości mogę wynająć mieszkanie będąc jedyną osobą wynajmującą na umowie ? Czy umowa między mną a drugim współwłaścicielem musi zostać sporządzona ? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: