Ile lat po ukończeniu szkoły można zdawać maturę?

Chciałbym zapytać czy mogę zdawać maturę jeśli liceum ukończyłam ponad 5lat temu? Słyszałam kiedyś że czas na zrobienie matury jest tylko do 5lat po ukończeniu szkoły średniej.
anonim cytuj
24-09-2023
Możesz zdawać kiedy chcesz ale po 5 latach zdajesz na nowych zasadach a nie tych które obowiązywały w momencie jak miałaś zdawać.

anonim cytuj
24-09-2023
Nie ma żadnych przeciwwskazań, byś mogła zdawać maturę. Mówiąc krótko, maturę możesz zdawać (po uprzednim wypełnieniu deklaracji) do kiedy tylko chcesz. Kwestia tego terminu o którym wspominasz, dotyczy faktu poprawiania matury. Jeżeli np. nie zdałaś jednego lub kilku przedmiotów, to przez 5 lat możesz poprawiać tylko ten niezdany przedmiot (nie ma potrzeby pisania wszystkich). Jeżeli się to nie uda, to po 5 latach musisz zdawać maturę na nowo ze wszystkich przedmiotów. Podobnie z ulepszaniem matury. Jeżeli np. zdałaś maturę, ale chcesz z jakiegoś powodu poprawić swój wynik, możesz to zrobić ponownie przez 5 lat.

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Zajęcie konta bankowego.
Dostałem dzisiaj z banku wiadomość SMS odnośnie blokady konta. Wszedłem na konto i mam tam informacje o zajęciu komorniczym... Jedyna informacja na koncie to: Uwaga! Na rachunkach znajdują się zajęcia egzekucyjne. oraz Wierzyciel: INTRUM JUSTITIA DEBT FUND 1 FUNDUSZ INWESTYCYJNY ZAMKNIĘTY NIESTANDARYZOWANY FUNDUSZ SEKURYTYZACYJNY Przez ponad 8 lat lat posiadam stały numer telefonu i adres zameldowania. Nie otrzymałem jakiegokolwiek wezwania ...
Bank nie uznał reklamacji.
Dzień dobry , zostałem oszukany na blika , dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych , zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik , podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx , bank nie uznał mi reklamacji , napisali że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został...
Komornik a zakup nieruchomości.
Witam, mam pewne zadłużenie i kilku komorników na karku. Aktualnie planuje zakup nieruchomości. W jaki sposób mogę ją zabezpieczyć przed zajęciem? Posiadam czeską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, czy mogę na nią dokonać zakupu nieruchomości w Polsce?...
Czy pracodawca może odmówić urlopu na żądanie?
Zostało mi powiedziane, że albo się zamienię z innym pracownikiem zmianami albo dostanę nieobecność nieusprawiedliwioną, jeśli nie przyjdę (na moje zapytanie o urlop na żądanie). To już 2 raz z rzędu......

Wyszukiwarka