Złośliwe niepokojenie.

Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam
anonim cytuj
24-09-2023
Miałam podobną sytuację jakiś czas temu. Mam 98% pewności kto to jednak usłyszałam że musiałabym mieć jakiś dowód że to ta konkretna osoba.
Uspokoiło się po rozmowie z osobą z bliskiego otoczenia tamtej osoby. Ale dobre pół roku się męczyłam a z racji szukania pracy (wysłane pełno CV) nie mogłam pozwolić sobie na zmianę numeru

anonim cytuj
24-09-2023
Znasz tego "ktoś" ?
Niestety nie. Mogę się tylko domyślać. Ale nie mam pewności.

Zgłosiłabym na policję. Jeśli to są rzeczywiście takie indywidualne zgłoszenia, są w stanie wykryć ich nadawcę. Po Twojej stronie leży uwiarygodnienie szkodliwości takich czynów, żeby komuś się chciało zlecić sprawę technikom.

anonim cytuj
24-09-2023
A masz pewność, że gdzieś ktoś faktycznie podaje Twój nr? Bo różne dziwne telefony to w obecnym czasie plaga. Podpisujesz umowę na telefon, wyrażasz zgodę telemarketową, a oni sprzedają Twój nr różnym instytucjom.
Liczę się z tym, ale to są telefony typu, że ktoś w różnych formularzach podaje moje dane, np. w formularzu dla niepełnosprawnych dla jakiejś fundacji, że proszę o rozmowę, że chcę się zgłosić do jakiegoś programu, itd, itd (a nawet nie jestem).

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Płatność za wynajem mieszkania.
W umowie najmu kawalerki nie ma podanego nr bankowego do przelewów. Przez 3 miesiące wynajmujący przyjmował tylko gotówkę. Od tego miesiąca zgodził się na przelewy i dał mi NIEPODPISANĄ kartkę (coś niby rachunek) z nr konta i informacją ile mam zapłacić, za co i żeby w tytule przelewu wpisać "PRZELEW ŚRODKÓW". Jak powinien być przekazany nr konta do płatności wynikających z umowy? Czy musi być aneks do umowy? Czy wystarczy jak podpis...
Ile czasu ma pracodawca na wypowiedzenie umowy
Witam, mam pytanie. Jestem niezdolny do pracy z powodu orzeczenia lekarskiego. Aktualny pracodawca nie nie chce mi rozwiązać umowy o prace tylko ciągle proponuje mi zmianę stanowiska gdzie ja ciągle odmawiam i mam do tego prawo aby odmówić. Dodatkowo jestem straszony ze zostanę zwolniony dyscyplinarnie z powodu braku kontynuacji L4 gdzie jestem ciągle namawiany abym wziął L4 oraz przedstawił zaświadczenie od lekarza, że jestem trwale niezdolny do...
Eksmisja lokatorów
Moja babcia przed laty udostępniała mieszkanie naszej dalszej rodzinie za pomocą ustnej umowy użyczenia. Złożyła już im wypowiedzenie umowy użyczenia na piśmie za potwierdzeniem odbioru i czas wyprowadzki już się skończył, a oni nie zamierzają się stamtąd wyprowadzić. Babcia właśnie będzie składać pozew o eksmisję i chce im naliczać czynsz za bezumowne zamieszkiwanie lokalu. Wiemy jednak, że taka sprawa może ciągnąć się latami... Czy mógłby ktoś...
Czy właściciel mieszkania może mnie wyrzucić?
6 lat temu wynajęłam mieszkanie od znajomej (ja i dzieci na ten moment 10 i 20 lat). Na początku miałyśmy umowę pisemną. Potem jakoś nie było okazji, więc tak sobie mieszkamy (umowa słowna). Mieszkanie dostała moja znajoma i jej mąż w prezencie ślubnym (nie wiem kto jest właścicielem). I teraz, właściciele się rozwodzą, on nie ma gdzie mieszkać i mówi, że przejmie to mieszkanie. Czy tak można bez żadnej informacji dla najemcy? Wiem, że to nie...

Wyszukiwarka