Złośliwe niepokojenie.

Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam
anonim cytuj
24-09-2023
Miałam podobną sytuację jakiś czas temu. Mam 98% pewności kto to jednak usłyszałam że musiałabym mieć jakiś dowód że to ta konkretna osoba.
Uspokoiło się po rozmowie z osobą z bliskiego otoczenia tamtej osoby. Ale dobre pół roku się męczyłam a z racji szukania pracy (wysłane pełno CV) nie mogłam pozwolić sobie na zmianę numeru

anonim cytuj
24-09-2023
Znasz tego "ktoś" ?
Niestety nie. Mogę się tylko domyślać. Ale nie mam pewności.

Zgłosiłabym na policję. Jeśli to są rzeczywiście takie indywidualne zgłoszenia, są w stanie wykryć ich nadawcę. Po Twojej stronie leży uwiarygodnienie szkodliwości takich czynów, żeby komuś się chciało zlecić sprawę technikom.

anonim cytuj
24-09-2023
A masz pewność, że gdzieś ktoś faktycznie podaje Twój nr? Bo różne dziwne telefony to w obecnym czasie plaga. Podpisujesz umowę na telefon, wyrażasz zgodę telemarketową, a oni sprzedają Twój nr różnym instytucjom.
Liczę się z tym, ale to są telefony typu, że ktoś w różnych formularzach podaje moje dane, np. w formularzu dla niepełnosprawnych dla jakiejś fundacji, że proszę o rozmowę, że chcę się zgłosić do jakiegoś programu, itd, itd (a nawet nie jestem).

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

co zrobić w sytuacji kiedy nie mogę od byłej żony uzyskać informacji na temat miejsca nauki naszej nieletniej córki .
Witam serdecznie, chciał bym prosić o poradę ,co zrobić w sytuacji kiedy nie mogę od byłej żony uzyskać informacji na temat miejsca nauki naszej nieletniej córki . Nie mam z byłą żoną najlepszych relacji ,córka jest nastawiona przez nią przeciwko mnie , nie widujemy się .Była żona zmieniła numer telefonu,którego nie chce mi podać. Napisalem do niej list z prośbą o podanie adresu szkoły córki i podania aktualnego numeru telefonu, jednak odpowiedz...
Pozwany chory na schozofrenie, nagadał głupot czym się pogrązył. Czy można to jakoś odkręcić lub unieważnić?
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...
Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie.
Proszę o poradę, bo już mi ręce opadają. Córka chodzi do 2 klasy SP. Często choruje co wiąże się z częstymi nieobecnościami w szkole. Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie. Lekarz zaświadczenia nie chce wypisać, bo jak twierdzi nie ma takiego obowiązku. Proszę mi powiedzieć jak to jest w świetle prawa? Czy moje usprawiedliwienie pisemne i poświadczenie że córka była chora liczy się mniej od zaświadczenia leka...
jazda bez uprawnień
Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?...

Wyszukiwarka