Złośliwe niepokojenie.

Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam
anonim cytuj
24-09-2023
Miałam podobną sytuację jakiś czas temu. Mam 98% pewności kto to jednak usłyszałam że musiałabym mieć jakiś dowód że to ta konkretna osoba.
Uspokoiło się po rozmowie z osobą z bliskiego otoczenia tamtej osoby. Ale dobre pół roku się męczyłam a z racji szukania pracy (wysłane pełno CV) nie mogłam pozwolić sobie na zmianę numeru

anonim cytuj
24-09-2023
Znasz tego "ktoś" ?
Niestety nie. Mogę się tylko domyślać. Ale nie mam pewności.

Zgłosiłabym na policję. Jeśli to są rzeczywiście takie indywidualne zgłoszenia, są w stanie wykryć ich nadawcę. Po Twojej stronie leży uwiarygodnienie szkodliwości takich czynów, żeby komuś się chciało zlecić sprawę technikom.

anonim cytuj
24-09-2023
A masz pewność, że gdzieś ktoś faktycznie podaje Twój nr? Bo różne dziwne telefony to w obecnym czasie plaga. Podpisujesz umowę na telefon, wyrażasz zgodę telemarketową, a oni sprzedają Twój nr różnym instytucjom.
Liczę się z tym, ale to są telefony typu, że ktoś w różnych formularzach podaje moje dane, np. w formularzu dla niepełnosprawnych dla jakiejś fundacji, że proszę o rozmowę, że chcę się zgłosić do jakiegoś programu, itd, itd (a nawet nie jestem).

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Pracodawca chce zabrać 5% premii uznaniowej za dzień nieobecny
Witam, mąż jest zatrudniony w prywatnej firmie na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony. Umowa jest oparta o podstawę wynagrodzenia kwotę brutto oraz dodatkowo premia uznaniowa. Umowa jest tak sporządzona, że premia uznaniowa wynosi około 1/3 całej wypłaty. Mąż jest honorowym dawcą krwi od stycznia tego roku. Do tej pory pracodawca nie miał problemu z tym, że pracownik oddaje krew. W ubiegłym tygodniu w piątek odbyło się spotkaknie pracod...
Jak wygląda postępowanie karne względem policjanta, który po służbie i będąc pod wpływem alkoholu dopuścił się przestępstwa?
Jak wygląda postępowanie karne względem policjanta, który po służbie i będąc pod wpływem alkoholu dopuścił się przestępstwa?...
Zakaz zbliżania oraz zakaz kontaktowania się.
Witam. Bardzo proszę o poradę. Mój były mąż ma wyrok za znęcanie się psychiczne i fizyczne nade mną oraz zakaz kontaktowania się i zbliżania. Mamy dwoje dzieci. Ze względu że były mąż mieszka dość daleko od nas, gdy przyjeżdża wynajmuje hotel i tam zabiera dzieci i spędza z nimi czas. Kontakty ustalone sądownie. Ja pracuje w hotelarstwie. Mój były mąż wynajął pokój w hotelu w którym ja pracuje i przez pewien okres zamierza w nim mieszkać wraz...
Umowa zlecenie
Mam pytanie chodzi o umowę zlecenie (praca na akord) od 9.11 byłam nieobecna w pracy z powodu zamknięcia szkoły, o czym ustnie informowałam wcześniej moich koordynatorów i w pierwszym dniu nieobecności także poinformowałam o tym sms, w dniu wczorajszym złożyłam wniosek o dodatkowy zasiłek opiekuńczy. Pani z kadr zadzwoniła dziś że mi się on nie należy, wytłumaczyłam jej że też tak myślałam ale że sprawdziłam te informacje i mi przysługuje (chor...

Wyszukiwarka