Złośliwe niepokojenie.

Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam
anonim cytuj
24-09-2023
Miałam podobną sytuację jakiś czas temu. Mam 98% pewności kto to jednak usłyszałam że musiałabym mieć jakiś dowód że to ta konkretna osoba.
Uspokoiło się po rozmowie z osobą z bliskiego otoczenia tamtej osoby. Ale dobre pół roku się męczyłam a z racji szukania pracy (wysłane pełno CV) nie mogłam pozwolić sobie na zmianę numeru

anonim cytuj
24-09-2023
Znasz tego "ktoś" ?
Niestety nie. Mogę się tylko domyślać. Ale nie mam pewności.

Zgłosiłabym na policję. Jeśli to są rzeczywiście takie indywidualne zgłoszenia, są w stanie wykryć ich nadawcę. Po Twojej stronie leży uwiarygodnienie szkodliwości takich czynów, żeby komuś się chciało zlecić sprawę technikom.

anonim cytuj
24-09-2023
A masz pewność, że gdzieś ktoś faktycznie podaje Twój nr? Bo różne dziwne telefony to w obecnym czasie plaga. Podpisujesz umowę na telefon, wyrażasz zgodę telemarketową, a oni sprzedają Twój nr różnym instytucjom.
Liczę się z tym, ale to są telefony typu, że ktoś w różnych formularzach podaje moje dane, np. w formularzu dla niepełnosprawnych dla jakiejś fundacji, że proszę o rozmowę, że chcę się zgłosić do jakiegoś programu, itd, itd (a nawet nie jestem).

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Podział majątku po zmarłym.
Dzień dobry. Podczas trwania podziału majątku po osobie zmarłej, w tym wypadku między moją babcia, a córka po jej drugim mężu, gdzie został powołany przez sąd rzeczoznawca do wycenienia nieruchomości to czy w takim wypadku, kiedy babcia zaczęła przeprowadzać remont który obecnie przerwaliśmy, będzie miał wpływ na podniesienie ceny nieruchomości? Czy w takim wypadku kiedy tylko ona tam mieszka i chce odnowić sobie dom - rzeczoznawca sądowy uwzględ...
Rozwód a podział majątku.
Dzień dobry Dowiedziałem się że żona mnie zdradzała. Przyznała się do tego. Wiadomo sprawa bardzo ciężka, ale postanowiłem wziąć rozwód. Chcę to jak najszybciej skończyć, więc pewnie zrobimy rozwód za porozumieniem stron. Mamy wspólny dom, który żona dostała w darowiźnie (2019 r. wartość w akcie notarialnym 150 tys.). Wykończyliśmy go na wysoki standard. W tych szalonych czasach powiedziałbym że jest wart około 1 mln. Z tego mojego włożenia był...
Zaległe alimenty.
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.
Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?...

Wyszukiwarka