Złośliwe niepokojenie.

Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam
anonim cytuj
24-09-2023
Miałam podobną sytuację jakiś czas temu. Mam 98% pewności kto to jednak usłyszałam że musiałabym mieć jakiś dowód że to ta konkretna osoba.
Uspokoiło się po rozmowie z osobą z bliskiego otoczenia tamtej osoby. Ale dobre pół roku się męczyłam a z racji szukania pracy (wysłane pełno CV) nie mogłam pozwolić sobie na zmianę numeru

anonim cytuj
24-09-2023
Znasz tego "ktoś" ?
Niestety nie. Mogę się tylko domyślać. Ale nie mam pewności.

Zgłosiłabym na policję. Jeśli to są rzeczywiście takie indywidualne zgłoszenia, są w stanie wykryć ich nadawcę. Po Twojej stronie leży uwiarygodnienie szkodliwości takich czynów, żeby komuś się chciało zlecić sprawę technikom.

anonim cytuj
24-09-2023
A masz pewność, że gdzieś ktoś faktycznie podaje Twój nr? Bo różne dziwne telefony to w obecnym czasie plaga. Podpisujesz umowę na telefon, wyrażasz zgodę telemarketową, a oni sprzedają Twój nr różnym instytucjom.
Liczę się z tym, ale to są telefony typu, że ktoś w różnych formularzach podaje moje dane, np. w formularzu dla niepełnosprawnych dla jakiejś fundacji, że proszę o rozmowę, że chcę się zgłosić do jakiegoś programu, itd, itd (a nawet nie jestem).

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Oszustwo - brak zapłaty za faktury wystawione na kogoś innego.
Witam. Zgłosił się do mnie skład budowlany w którym zostały wzięte towary na kwotę około 5tys. Okazało się, że faktura jest wystawiona na dane mojej firmy i skład budowlany oczekuje, że za to zapłacę. Towar wziął mój znajomy, który uciekł do Niemiec. W składzie mają jego oświadczenie, że zobowiązuje się do zapłaty, ale stał się dla nich nieosiągalny i teraz zgłaszają się do mnie po pieniądze. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Zgłosić się na polic...
Czy szkoła sprawdza adres zameldowania?
Dzień dobry. Proszę o poradę. Koleżanka poprosiła mnie o meldunek czasowy swojego dziecka w moim domu(właścicielem jest mąż). Chodzi o rejonizację w trakcie rekrutacji do szkoły podstawowej. Chciałabym wiedzieć jak ta sytuacja wygląda od strony prawnej. Jakie konsekwencje mogą nas czekać?...
Odsetki z alimentów a uszczerbek na zdrowiu.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc. Mąż spłaca odsetki z alimentów. W sierpniu przeszedł zawał i jest na L4. Jak wygląda teraz sprawa z ich płaceniem jeśli po 30-stu dniach przejmuje ZUS? Kto wtedy płaci, mąż na konto komornika? Nigdy nie był na tak długim L4 więc nie mamy już takiej wiedzy, a chciałby być na bieżąco z opłatami. Z góry dziękuję za odpowiedź....
Odzyskanie długu od znajomego.
Czy ktoś miał doświadczenia z odzyskiwaniem długów. Pożyczyłem koledze z pracy znaczną kwotę. Posiadam jako dowód bankowe potwierdzenie przelewu .Do tego zachowałem korespondencję w tej sprawie na Mesengerze. Moje pytanie jest czy warto zakładać sprawę cywilną i czy moje dowody są wystarczające aby Sąd orzekł nakaz zwrotu. Czy mogę wnosić o odsetki ?...

Wyszukiwarka