Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Kontrola pracownika na L4.
Przebywam właśnie na chorobowym, jest to mój pierwszy dzień. Wcześniej nigdy nie korzystałem z tego przywileju osoby pracującej. Będąc dociekliwym chciałem zorientować się co mogę będąc na L4. Większość formułek jest dla mnie w zupełności zrozumiała, ale dwie kwestie tworzą wyłącznie niejasności i chciałbym uzyskać od życzliwej osoby wyjaśnienie. 1." Czy nie wykorzystuje zwolnienia lekarskiego od pracy w sposób niezgodny z jego celem."...
Naruszenie dóbr osobistych.
Założyłem sprawę jako prywatny oskarżyciel osobie która naruszyła moje dobra osobiste. Sprawa nie mogła się rozpocząć przez prawie rok ze względu na uniki oskarżonego (min. mataczenie z adresem swojego miejsca zamieszkania)...kiedy już doszło do pierwszej rozprawy pojednawczej oskarżony przyznał się do winy i zaproponował śmiesznie niską kwotę zadośćuczynienia. Nie zgodziłem się i sprawa weszła na wokandę. Trwało to następny prawie rok, ze wzgl...
Zachowek/Przekazanie nieruchomości.
Otóż sprawa wygląda następująco. Postaram nakreślić się sprawę od początku. Moi rodzice mają/mieli trójkę rodzeństwa. Jestem ja, brat i siostra, która zmarła (posiada niepełnoletnie dzieci). Rodzice chcą przekazać mi mieszkanie. Z bratem nie mam problemu tylko z drugą stroną, a ściśle mówiąc z dziećmi siostry, chodzi mi o to żebym nie miał problemu z jakimiś zachowkami itp. Rozważałem kilka opcji. Pierwsza darowizna - z tym, że musi minąć 10 l...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...

Wyszukiwarka