Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy.
Witam.. Nie było mnie w pracy 8 dni i dzisiaj byłem pierwszy raz po tej przerwie i dowiedziałem się, że kierownik kazał wpisać kadrowej "Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy " . Pytanie teraz mam takie trochę o tym czytam i co portal to nowe wiadomości... Pracodawca mnie nie zwolnił dziś byłem pierwszy dzień i nurtuje mnie jedno czy np.. jak popracuje z tydzień kolejny i np. będę miał l4 to może mnie zwolnić cofając to że nie miałem ...
Umowa kupna sprzedaży na odległość.
Prowadzę działalność gospodarczą i skupuje elektronikę na OLX. Z oczywistych względów wszystko dzieje się na odległość. Zawsze dzwonię zawczasu do sprzedającego. Do każdego zakupu sporządzam umowę kupna sprzedaży gdzie kupujący musi podać: 1) Imię i Nazwisko 2) Adres (miejscowość, ulicę nr domu) 3) Nr dowodu 4) na końcu musi się czytelnie podpisać W umowie wyszczególniona jest nazwa przedmiotu, jej stan techniczny i cena za jaką kupuję. Dod...
ubezpieczenie ZUS NFZ
Witam mam taki problem, w lutym znalazłam ofertę ubezpieczenia ZUS NFZ za kwotę 190zl msc, mogłam ubezpieczyć siebie i 2 dzieci za tą kwotę. Młodsza córka ma agenezje nerki i z tego powodu musi chodzić do specjalistów więc oferta wydawała się atrakcyjna. W zeszłym tygodniu byłam donieść do Mopsu brakujące dokumenty i Pani pracownica poinformowała mnie że w Zusie widnieje jako osoba pracująca od lutego. W ten sam dzień dzwonił Pan z ubezpieczenia ...
Podział majątku wspólnego a majątek osobisty
Rozwód na horyzoncie więc chciałbym rozeznać się w temacie podziału majątku. Sytuacja wygląda tak: Żona przed ślubem miała majątek osobisty w postaci oszczednosci w wysokości 80 tys zł. 30 tys zł wpłaciła na swoje ike a resztę przelewała systematycznie na nasze konto wspólne gdzie następnie było przeznaczane na różne lokaty, obligacje itd. Od początku małżeństwa mieszkamy w mieszkaniu należącym do jej rodziców do którego stałe się dokładamy. ...

Wyszukiwarka