Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku.
Dziś rano dowiedzieliśmy się, że żony wujek zmarł zostawiając długi, żona zgubiła dowód. Co robić by zrzec się spadku? Zostało niewiele czasu. Czy da się to zrobić u notariusza bez dowodu bądź jakoś inaczej? Nie ma innego dokumentu ze zdjęciem....
Czy przewoźnik może zakazać używania telefonów komórkowych?
Dzień dobry, Dziś byłam świadkiem ciekawej sytuacji w busie pewnego prywatnego przewoźnika. Mianowicie kobieta rozmawiająca przez telefon (w momencie, kiedy bus jeszcze stał na stanowisku tj. kierowca nie był w trakcie jazdy) została przez niego dosyć perfidnie upomniana, że ma natychmiast przestać rozmawiać gdyż w busie obowiązuje "zakaz używania telefonów komórkowych" po czym kierowca wskazał palcem na stosowną naklejkę umieszczoną n...
Wniosek o uzasadnienie złożony w dniu ogłoszenia wyroku.
Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony. Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś...
Moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów
Dzień dobry, Proszę o poradę - moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Dzisiaj pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów, twierdząc że jako rodzic ponoszę odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez moje dziecko. Jednak dziecko było w tym czasie pod opieką szkoły, więc nie uważam abym to ja była temu winna. Trochę głupio mi w stosunku do Pani nauczycielki, ale dlacz...

Wyszukiwarka