Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Opuszczenie domu.
Jestem właścicielem nieruchomości od niedawna, kupiłem dom razem z dożywociem kilku domowników i mam problem, co muszę zrobić żeby wywalić osobę niezameldowana, której sobie nie życzę oraz osobę zameldowana oczywiście nie przeze mnie, czy mam iść na policję i zgłosić że ta osoba ma opuścić ten dom czy co?...
Ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Czy mogę odzyskac niespłacone opłaty za wynajem mieszkania?
Proszę o pomoc. Kilka lat temu wynajmowałam mieszkanie, a najemca nie zapłacił mi na koniec opłat związanych z ywynajmem. Oddałam sprawę do sądu i mam prawomocny wyrok. Kilka razy komornikowi udało się uzyskać pewne kwoty. Jednakże ostatnio nie otrzymałam nic ponieważ dłużnik podobno ma umowa o pracę, gdzie widnieje najniższa krajowa i podobno nie otrzymuje żadnych dodatków ani premii. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc....
Ograniczenie praw rodzicielskich.
Czy podstawą do ograniczania praw ojca może być notoryczne (od kilku miesięcy) odwoływanie widzeń ojca z dzieckiem? Dodam, że ojciec bardzo nalegał na ustalenie kontaktów. Sprawa była zakończona ugodą, oboje zgodziliśmy się na bardzo częste kontakty. Jednak od razu po rozprawie zaczęły się kłopoty. Ojciec twierdzi, że musi pracować ( pracuje na pół etatu u ojca i zawsze może się zwolnić, bez problemu) żeby płacić podatki na cytat." darmozjad...

Wyszukiwarka