Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Odmowa reklamacji naprawy samochodu.
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC Wszystko pięknie szło do chwili odbioru. Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok . Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
Prawo spadkowe.
Mam do was pytanie, związane chyba z prawem spadkowym. Sprawa dotyczy działki. Zaczynając od początku działka należała do moich dziadków. Po śmierci babci, dziadek postanowił, ze przekaże działkę swojemu synowi czyli mojemu wujkowi. Wujek chciał oddać działkę mi, ale ja byłam jeszcze za młoda i stwierdziłam, że jest będzie problemem. Wujek umarł 6 lat temu i nie zostawił testamentu, więc działka należy do jego rodzeństwa i ojca (mojego dziadka...
ile czasu sąd ma na wyznaczenie terminu rozprawy w sprawie karnej?
Czy ktoś z Was ma wiedzę na temat tego, czy jest jakis przepis prawny, który mówi ile czasu sąd ma na wyznaczenie terminu rozprawy w sprawie karnej? Sprawa z art. 286 kk. Odbyła się jedna rozprawa w trybie zaocznym około rok temu i od tamtej pory czekamy na drugą rozprawę ...
darowizna samochodu grupa II na terenie niemiec czy Polski?
Witam was serdecznie :) Pisze do was z tego względu ponieważ moja żona ma dostać samochód w darowiźnie od siostry jej matki (cioci) która mieszka w Niemczech i samochód również jest na rejestracjach niemieckich . Nie do końca wiem jak to wyglada a ciocia poprosiła abym się tym pozajmował , byłem w urzędzie i pani cichym tonem mówiła że lepiej będzie jak umowa będzie podpisana na terenie Niemiec .. I teraz pytanie do was : Dlaczego lepiej będzie...

Wyszukiwarka