Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Renta dla dziecka
Witam, proszę o pomoc. Jestem w ciąży i dziecko zaraz przyjdzie na świat. Mój partner popełnił samobójstwo w Holandii. Chodzi o ustalenie ojcostwa i przyznanie dziecku renty. Sekcja zwłok oraz próbki DNA zostały pobrane przez holenderska policję. Natomiast później został przewieziony do Polski i skremowany, pochowano go w Polsce. 1.Czy holenderska policja wyda próbki DNA aby móc ustalić ojcostwo ? 2. Co robić jeżeli nie wydadzą? Kontak...
Jak dostarczyć rzeczy do aresztu śledczego?
Partner został zatrzymany w areszcie śledczym, jak dostarczyć mu ubrania czy golarki i inne środki czystości? Poprostu zrobić paczkę i przesłać do aresztu z jego danymi ? Może ktoś się orientuje co mogę zabrać na widzenie czy wtedy mogę przekazać mu np. znaczki pocztowe pieniądze?...
Spadek a zachowek.
Sprawa jest następująca. Babcia umarła w styczniu zostawiając testament. Miała 4 dzieci(3synow, gdzie dwóch nie żyje i 1 córkę, całość przepisała na córkę). Wiadomo o zachowek w tym przypadku należy się synom pominiętym w testamencie. I tu pojawia się pytanie. Jeden z nieżyjących synów miał długu. Jego dzieci notarialnie zrzekły się spadku po nim. Czy w tym przypadku należy im się zachowek po zmarłej babci?...
Współwłasność samochodu z ex
Dzień Dobry, mam do państwa takie pytanie otóż: Mam auto i jestem właścicielem ale te auto ma również współwłaściciela ,mojego ex ,których odszedł do innej kobiety. Chcę te auto oddać na szrot lub sprzedać, to auto jest z 2004r, nie jest dużo wart ,ale mój ex nie chcę podpisać zgody. Chciałam te auto mu oddać ale miał mi podpisać zgodę przez notariusza i nie chcę się zgodzić. Niestety opłaty czyli ubezpieczenie jest na moje imię i nazwisko wi...

Wyszukiwarka