Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Kupno mieszkania z rynku wtórnego.
Chcę zakupić w pełni umeblowane mieszkanie z rynku wtórnego i mam pytania odnośnie rekojmi. Czy rekojmia obejmuje także wady/niezgodność z umową mebli? (Np. Zarysowania) Jak to jest z tymi wadami ukrytymi/ jawnymi, istotnymi/ nieistotnymi (co obejmuje rękojmia)?...
Pożyczka na moje dane.
Cześć. Jak udowodnić że nie Ja wziąłem pożyczkę w parabanku jakimś w Internecie? Ktoś wziął pożyczkę na Mój PESEL i imię i nazwisko prawdopodobnie jakiś haker wykradł te dane i miejsce zamieszkania też. Sprawa zgłoszona na policję. Czy ciężko wygrać sprawę z parabankiem? To oni przecież nie zrobili odpowiedniej weryfikacji. Proszę wypowiedzieć się ktoś kto jest w temacie lub był. Nie ma nawet jak się skontaktować z tym parabankiem bo tylko adre...
Podatek od sprzedaży mieszkania.
Dobry wieczór. Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie: 2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania; 2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania. 2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie. Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...
Ukrywanie testamentu i szantażowanie.
Po śmierci rodziców osoby "A" zostało wydane postanowienie Sądu o stwierdzeniu nabycia spadku (nieruchomości) w części 1/2 przez osobę "A" i 1/2 przez osobę "B" (niespokrewnioną ze spadkodawcą). Miało to miejsce ok. 30 lat temu. Od kilku lat osoba "B" szantażuje osobę "A", że ujawni rzekomo posiadany testament na podstawie którego osoba "A" nie dziedziczy po rodzicach niczego. Podejrz...

Wyszukiwarka