Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

Problem z naprawioną usterką w wynajmowanym mieszkaniu. Właściciel nie chce oddać kaucji.
Wynajmowałam mieszkanie i napuchła oscieżnica. Ok zadeklarowałam wymianę. Wymieniałam w firmie gdzie była montowana. Okazuje się, że używanego koloru już nie ma i zmontowali kolor używany teraz. Kolor się delikatnie różni. Właściciel nie chce oddać kaucji bo twierdzi, że kolor jest inny i czeka na wycenę innej. Czy ma prawo? Usterka wymieniona, inny kolor nie z mojej winy. Teraz właścicielka piszę, że to zaniża standard mieszkania i chce wymie...
Uchylenie zajęcia rachunku przez komornika.
Po jakim czasie od zabrania zaległości przez komornika z urzędu skarbowego, komornik odblokowuje konto? Dzwoniłam do niego, mówił że w ciągu 3 dni roboczych będzie już uregulowane wszystko. Po ponad tygodniu dalej konto jest zablokowane mimo, że mandat jest już opłacony...
Pan utracil prawo jazdy w polsce nigdy nie udal sie na psychotesty
Chodzi o utratę prawa jazdy, Pan utracil prawo jazdy w polsce nigdy nie udal sie na psychotesty i badanie a posiada prawo jazdy zdane w UE. Czy wystarczy przejsc testy aby cofniecie uprawnien zatarlo sie czy musi udac sie na egzamin w PL aby to zalatwic? Dziękuję ...
Odwołanie rezerwacji pobytu w hotelu.
W maju zakupiłam online pobyt dla rodziców, zarezerwowałam termin, wniosłam pełną opłatę. 10 dni przed terminem pobytu mama rozchorowała się. Natychmiast poinformowałam o tym hotel. I zaczęły się przepychanki. Pytanie: czy mam prawo żądać zwrotu pieniędzy? Choroba mamy jest udokumentowana....

Wyszukiwarka