Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

2 dni wolnego na poszukiwanie pracy
Dzień dobry. Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień. Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h? Z góry dziękuję za odpowiedź....
Prawo do zasiłku dla bezrobotnych
Czy w przypadku umowy na czas określony (umowa na cały etat na czas do 30.11.2020r) przysługuje prawo do zasiłku dla bezrobotnych odrazu?...
Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu.
Witam. Ogólnie sytuacja wygląda w ten sposób. Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu. Dzisiaj po zwolnienieniu lekarskim wróciłam do pracy i kierowniczka dala mi oto takie pismo. W pracy uderzyłam głowa w metalowa szafkę i zwolnienie było od chirurga. Majster napisał notatkę, że był wypadek przy pracy i sam kazał mi do szpitala jechać. Ogólnie moja kierowniczka to straszna baba. Ma ewidentnie od samego początku jakiś problem do mn...
Nie mogę wyegzekwować sfinalizowania umowy o dzieło.
Mam problem z wyegzekwowaniem pieniędzy z umowy o dzieło. Miesiąc temu wykonałem dla pewnej niewielkiej firmy (w zasadzie kilkuosobowej) sklep internetowy. W późniejszej rozmowie dowiedziałem się, że fajnie fajnie, ale jeszcze trzeba będzie wprowadzić tam jakieś dane dotyczące firmy, które ta osoba miała mi dostarczyć mailowo. Do tego momentu ich nie otrzymałem, a produkt jest gotowy. Na maile nie dostaję żadnej odpowiedzi, zaś w momencie, gdy si...

Wyszukiwarka