Czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym?

Witam, mam pytanie do państwa, czy można odliczyć koszty operacji w zeznaniu rocznym podatkowym. Mam fakturę na operację.
anonim cytuj
24-09-2023
Czy jesteś osobą niepełnosprawną?
Chodzi o operację brata jest po operacji endoprotezy stawu biodrowego ,brat nie jest osobą niepełnosprawną

Nie ma możliwości. Jeszcze niepełnosprawna może odliczyć leki czy prywatną rehabilitacje. Ale nawet wtedy nie może odliczyć operacji. Z czystej ciekawości czemu operacja prywatnie?
Na kasę chorych trzeba czekać długo, ponieważ brat jest podobno za młody ,ma 48 lat, a brat już ledwo chodził, ponieważ miał już całkowicie wytarta panewkę

anonim cytuj
24-09-2023

Sugerowane Tematy

czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?
Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?...
Wyłączanie ogrzewania na noc przez własciciela.
Czy właściciel mieszkania może wyłączyć ogrzewanie na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19stopni to optymalna temperatura? ...
Czy moge sprawdzić co obejmuje spadek?
Czy można gdzieś sprawdzić co obejmuje spadek po zmarłym wujku? Wujek był kawalerem, nie miał dzieci, część rodziny zrzeka się spadku bo są tam podobno długi ok 50 tys zł, z tego co wiem to są też jakieś ziemię. Chciałabym dokładnie wiedzieć, żeby móc podjąć przemyślana decyzje. ...
spis powszechny
Znajomy nie spisał się w powszechnym spisie. Nie dzwonił do niego rachmistrz, więc nie odmówił bezpośrednio. Dzisiaj próbował naprawić swój błąd, ale nie ma opcji aby spisać się po terminie. Czy ma jakies opcje żeby uniknąć kary?...

Wyszukiwarka