Użytkowanie auta po rozwodzie.

Witam, mój były mąż domaga się abym umożliwiła mu korzystanie z auta które zakupiłam w trakcie trwania małżeństwa. Pierwsza sprawa o podział majątku miała miejsce w lutym tego roku i we wniosku zostało wskazane ze auto zostaje u mnie zwłaszcza że ja za nie zapłaciłam i od samego początku sama ponosiłam wszelkie koszty utrzymania tego auta. Były na naszej wspólnej działce budowlanej chce zrobić przyłącze kanalizacyjne i ja miałam mu napisać oświadczenie z podpisem które on rzekomo miał dostarczyć gdzieś do urzędu. Nie zgodziłam się na dawanie mu do ręki oświadczenia z moim podpisem bo zwyczajnie mu nie ufam. Powiedziałam że mogę w urzędzie coś takiego podpisać a nie jemu. Po tym były wysłał pismo że domaga się mojego auta. Mimo że ma swoje 2 inne. Co w tej sytuacji mogę zrobić. Były jest osobą mściwa i całkiem możliwe że skasuje auto jak będzie w jego posiadaniu.
anonim cytuj
21-09-2023
Jeżeli podział majątku jest prawomocny, a auto zostało przydzielone Pani małżonek nie ma żadnych praw do tego przedmiotu.
Nie ma jeszcze prawomocnego wyroku, czekam na kolejną rozprawę. On użytkuje działkę budowlaną i ja mu problemów nie wymyślam

No właśnie więc może jesteście jeszcze oboje właścicielami owego samochodu?

anonim cytuj
21-09-2023

Sugerowane Tematy

Zawartość spadku.
Witam Jestem spadkobierca ustawowym, a testamentowym jest kompletnie obca osoba. Cóż takie prawo. Spadkobierca ustawowy ma zapisana nieruchomość ale jego adwokat domaga się całości spadku. Skąd ja czy sad maja wiedzieć ze nieruchomość wyczerpuje całość spadku? Wiem ze na koncie jest spora suma ,ale to gdybanie. Co z meblami i samochodami itp. Sprawa spadkowa kończy się ostatecznie w następną środę....
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka ?
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka bądź swoją córkę?...
Odebranie władzy rodzicielskiej matce
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...
Czy jest okres wypowiedzenia na okresie próbnym?
Mam umowę próbną z pracodawcą zawartą na czas określony 6 miesięcy. W umowie jest zapisane, że okres wypowiedzenia jest zgodny z kodeksem pracy. Normalnie jest tak, że pracując do 6 miesięcy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, od 6 miesięcy wzwyż miesiąc. Powiedzcie mi, czy przy takiej umowie jak wyżej okres wypowiedzenia liczy się jako 2 tygodnie, czy jako miesiąc?...

Wyszukiwarka