Użytkowanie auta po rozwodzie.

Witam, mój były mąż domaga się abym umożliwiła mu korzystanie z auta które zakupiłam w trakcie trwania małżeństwa. Pierwsza sprawa o podział majątku miała miejsce w lutym tego roku i we wniosku zostało wskazane ze auto zostaje u mnie zwłaszcza że ja za nie zapłaciłam i od samego początku sama ponosiłam wszelkie koszty utrzymania tego auta. Były na naszej wspólnej działce budowlanej chce zrobić przyłącze kanalizacyjne i ja miałam mu napisać oświadczenie z podpisem które on rzekomo miał dostarczyć gdzieś do urzędu. Nie zgodziłam się na dawanie mu do ręki oświadczenia z moim podpisem bo zwyczajnie mu nie ufam. Powiedziałam że mogę w urzędzie coś takiego podpisać a nie jemu. Po tym były wysłał pismo że domaga się mojego auta. Mimo że ma swoje 2 inne. Co w tej sytuacji mogę zrobić. Były jest osobą mściwa i całkiem możliwe że skasuje auto jak będzie w jego posiadaniu.
anonim cytuj
21-09-2023
Jeżeli podział majątku jest prawomocny, a auto zostało przydzielone Pani małżonek nie ma żadnych praw do tego przedmiotu.
Nie ma jeszcze prawomocnego wyroku, czekam na kolejną rozprawę. On użytkuje działkę budowlaną i ja mu problemów nie wymyślam

No właśnie więc może jesteście jeszcze oboje właścicielami owego samochodu?

anonim cytuj
21-09-2023

Sugerowane Tematy

Prawa klienta do reklamacji.
Witam, prowadzę serwis komputerowy, klient przyniósł na wymianę baterii swój laptop ponieważ szybko się rozładowywała. Bateria została szybko wymieniona, przetestowana, ładowała się i działo wszystko. Po dwóch dniach klient do mnie pisze że laptop umarł w czasie pracy, odebrałem od sprzęt i rzeczywiście nie uruchamiał się, uszkodził się chip na płycie głównej, z powodu braku sprzętu do takiej naprawy oddałem sprzęt do serwisu który takie wymiany ...
Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje?
Witam. Mieszkam w bloku, mieszkanie własnościowe. Jest zarząd wspólnoty. Od miesiąca w mojej klatce, w moim pionie pojawiły się prusaki. Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje czy muszę we własnym zakresie. Oczywiście zarząd każe przeprowadzać samemu. Co o tym mówi prawo. Z góry dziękuję....
zakończenie współpracy
Witam. Koleżanka ma pewien problem. Pracuje w pewnej firmie prywatnej. Ma miesiąc do końca umowy. Wczoraj dostała lepiej płatną ofertę pracy, pod warunkiem że zacznie od poniedziałku. I tutaj jej pytanie. Czy jest możliwość zakończenia współpracy bez okresu wypowiedzenia? Tak jakby w trybie natychmiastowym? Szefowa nie chce się z nią dogadać wręcz grozi jej jakims odszkodowaniem......
Pozew o zapłatę.
Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.? Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat....

Wyszukiwarka