Wezwanie na komisariat.

Witam, dostałem dziś wezwanie na komisariat jako "świadek" niema wskazanego sprawy, ani wskazanego art. sprawy,, nie mam zielonego pojęcia, czego może dotyczyć sprawa, czy jak zadzwonię, coś mi powiedzą? Powinni wskazać chociaż art, a nie ma nic.
anonim cytuj
20-09-2023
Pójdziesz, to się dowiesz. Może celowo nie podają, o co chodzi, abyś nie przygotował się do zeznań.
Nawet nie mam do czego się przygotowywać, nic nie mam na sumieniu. Bardzo dziwna sprawa, powinni chociaż wskazać jakiś paragraf

anonim cytuj
20-09-2023

Sugerowane Tematy

windykacja a kontakt z rodzina
Żeby za dużo nie pisać to zadam tylko jedne małe pytanie dotyczące windykacji. Czy firma windykacyjna ma prawo(czy moze) dzwonić do moich znajomych oraz rodziny i prosić o to abym się z tą firmą skontaktował?...
Kolejność spłaty wierzycieli.
Witam, odziedziczyłam po moim ojcu dużo długów z dobrodziejstwem inwentarza. Otrzymałam właśnie spis inwentarza i mam kilka pytań. Odziedziczony majątek to 10.000 zł. Długów jest powyżej 100.000 zł i największa część (70.000) przypada ZUS, jest też część dla Skarbu Państwa (1.000) i Funduszu Pracy i Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych (3.500) a reszta przypada kilku bankom. Czytałam na ten temat dużo, chciałabym rozwiać wątpliwoś...
Wynajem mieszkania cudzoziemcowi.
Wynajęłam mieszkanie polsko-tunezyjskiej parze, ona Polka on Tunezyjczyk. Zależy im, aby umowa była na nich obojga- ponieważ jemu to jest potrzebne do jakiegoś urzędu ds. cudzoziemców. Zaznaczyli, że będą zgodnie i solidarnie płacić czynsz i wszelkie koszta, oraz zgodnie odpowiadają za mieszkanie. I teraz mam pytanie, bo nigdy nie wynajmowałam cudzoziemcowi- co mi jest potrzebne? Czy on musi mieć paszport, ważną wizę, czy prawo pobytu? Czy jako ...
Czy moge sprawdzić co obejmuje spadek?
Czy można gdzieś sprawdzić co obejmuje spadek po zmarłym wujku? Wujek był kawalerem, nie miał dzieci, część rodziny zrzeka się spadku bo są tam podobno długi ok 50 tys zł, z tego co wiem to są też jakieś ziemię. Chciałabym dokładnie wiedzieć, żeby móc podjąć przemyślana decyzje. ...

Wyszukiwarka