Blokada środków przez bank.

Dn.22 czerwca została mi pobrana kaucja w wysokości 200zl na poczet pobytu w hotelu. Hotel dwukrotnie próbował zwrócić ta kwotę, ale zamiast zwrotów następowała blokada moich pieniędzy. W tej chwili mam nie wiedzieć czemu zablokowane 600 zł. zamiast oddanych 200zł.
anonim cytuj
31-08-2023
Czemu zadajesz to pytanie na forum, a nie w hotelu, na rzecz którego zablokowano środki czy też banku?
Hotel przerzuca winę na bank, a bank odpisał że ma 30 dni na rozpaczanie mojego pisma

Zatem czekaj na rozpatrzenie pisma przez bank. My nic więcej nie doradzimy póki bank się do tego nie odniesie.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Wszczęcie egzekucji za dług
Witam. Dostałam pismo od komornika o wszczęciu egzekucji za dług o którym nie wiedziałam. Zadzwoniłam do kancelarii i dostałam namiar na firmę windykacyjną która przejęła dług od wierzyciela i się okazało że to CYFROWY POLSAT któremu jestem podobno winna 2 tys złotych Owszem miałam podpisaną z nimi umowę ale nie byłam zadowolona i po jej wygaśnięciu zakończyłam ją z nimi i dopelnilam formalności w odpowiednim punkcie. Umowa była zakończona w 2...
Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
jak pomóc osobie dotkniętej przemocą domową?
Dobry wieczór wszystkim, mam pytanie. Znam osobę pełnoletnią dotkniętą przemocą domową ze strony rodziców. Chodzi przede wszystkim o ciągłe obrażanie, szantaż emocjonalny (np. grożenie samobójstwem oprawcy), ingerowanie w prywatną korespondencję, uniemożliwianie kontaktu, wchodzenie do łazienki w trakcie mycia. Ogólnie naprawdę jest słabo. Trwa to od klilku lat. Nie pomagały słowa otuchy, pomoc w wyprowadzce. Rozmawialiśmy z dzielnicowym, który...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...

Wyszukiwarka