Rozwiązanie umowy z winy operatora.

Witam,
Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G. Nie posiada. Do tego dochodzą brzydkie praktyki w postaci włączania ekstra płatnych usług na próbę niby za darmo. Na rachunkach są zaś za to opłaty. Usiłowałem składać reklamacje. Były tylko obietnice poprawy, jednak żadnej poprawy nie ma.
anonim cytuj
31-08-2023
Rozumiem, że na usługi składałeś reklamacje, które były uznane?

anonim cytuj
31-08-2023
prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G

Tego na pewno nie uda Ci się zarzucić operatorowi.
Proszę zwrócić uwagę, że każda reklama zawiera sformułowanie prędkość DO xx. Co naturalnie oznacza, że operator gwarantuje, że prędkość nie będzie wyższa niż xx. Dolny próg w reklamie się nie pojawia i nie jest gwarantowany.
Czyżbyś chciał zarzucić, że prędkość masz większą niż w reklamie?
Bo jeśli masz mniejszą to wszystko się zgadza.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Odkupienie działalności.
Kupuję z kumplem biznes od osoby trzeciej. Umowa którą nam zaproponowano to bubel i chcemy mieć inną, dobrze napisaną, więc będziemy musieli opłacić prawnika. Pytanie tutaj: Czy do umowy sprzedaży działalności wystarczy dowolny prawnik, potrzebny jest jakiś prawnik z konkretną specjalizacją, czy może po prostu marsz do notariusza?...
Firma ubezpieczeniowa nie wypłaciła im pieniędzy, chcą żeby im podpisać aneks do umowy sprzed 4 lat. Co robić
Cześć proszę o podpowiedź, co zrobić w tej sytuacji.Cztery lata ,temu miałam wypadek samochodowy ,korzystałam wtedy z pomocy jednej z firm która zapewniła mi lawetę oraz auto zastępcze.Auto zdałam ,oddałam kluczyki , podpisaliśmy dokumenty, i rozstaliśmy się w zgodzie Jakie było moje zdziwienie ,gdy dziś dzwoni ,do mnie Pani z tej firmy twierdzą że muszę podpisać aneks do umowy tamtej sprzed czterech lat .Gdyż sprawa jest w sądzie ,bo firma ubezp...
Wakacje a status osoby bezrobotnej.
Zastanawiam się czy istnieje możliwość, abym jako student studiów stacjonarnym w okresie wakacji zarejestrował się w UP. Jestem zainteresowany dofinansowaniem na kurs jaki mógłbym wtedy odbyć, a na który mnie nie stać. W wakacje jestem przecież w gotowości podjąć pracę na pełnym etacie. Ewentualnie będę wdzięczny za podpowiedź, jeżeli znacie jakieś możliwości na uzyskanie wsparcia finansowego właśnie do odbycia kursu....
Co moge zrobić z osobą która mnie nęka?
Sprawa wygląda następująco. Leżę w szpitalu od dwóch tygodni, kilka dni temu dostaje wiadomość od człowieka, z którym spotykałam się w zeszłym roku. Oskarża mnie w niej o kradzież wraz z włamaniem. Gdy dowiaduje się, że jednak fizycznie nie mogłam tego zrobić, oskarża bezpodstawnie mnie o to, że zleciłam kradzież wraz z włamaniem mojemu przyjacielowi. Sprawa nie wyjaśniła się pod żadnym względem, a ten człowiek rozpowszechnia nieprawdziwe inform...

Wyszukiwarka