Rozwiązanie umowy z winy operatora.

Witam,
Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G. Nie posiada. Do tego dochodzą brzydkie praktyki w postaci włączania ekstra płatnych usług na próbę niby za darmo. Na rachunkach są zaś za to opłaty. Usiłowałem składać reklamacje. Były tylko obietnice poprawy, jednak żadnej poprawy nie ma.
anonim cytuj
31-08-2023
Rozumiem, że na usługi składałeś reklamacje, które były uznane?

anonim cytuj
31-08-2023
prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G

Tego na pewno nie uda Ci się zarzucić operatorowi.
Proszę zwrócić uwagę, że każda reklama zawiera sformułowanie prędkość DO xx. Co naturalnie oznacza, że operator gwarantuje, że prędkość nie będzie wyższa niż xx. Dolny próg w reklamie się nie pojawia i nie jest gwarantowany.
Czyżbyś chciał zarzucić, że prędkość masz większą niż w reklamie?
Bo jeśli masz mniejszą to wszystko się zgadza.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Wspólny dom wybudowany na działce narzeczonej.
Witam, budujemy wraz z narzeczoną dom na jej działce. Działkę kupiła ona, ale do budowy domu również się dokładam. Co w razie jej śmierci, jeśli nie mamy sformalizowanego związku i żadnego testamentu? Czy wszystko przechodzi na jej rodziców/brata? Ja w tym wypadku nie mam żadnych praw?...
Czy po wyprowadzce osoba która się wyprowadziła może zażądać zwrotu pieniędzy które były wpłacane na rzecz własności drugiej strony?
Dobry wieczór mam pytanie. Konkubinat trwający ponad 5 lat, jedna ze stron mieszkała w mieszkaniu drugiej strony. Przez 5 lat dopłacała sie do rachunków oraz do mieszkania co pomagało drugiej stronie spłacić szybciej kredyt. Czy po wyprowadzce osoba która się wyprowadziła może zażądać zwrotu pieniędzy które były wpłacane na rzecz własności drugiej strony?...
Jak uchronić dziecko przed długami rodziców?
Pytanie do kogoś zorientowanego. Wychowuję sam syna od 4 lat, matka dziecka mimo wyroku nie płaci alimentów, synem praktycznie się nie interesuje, nie pracuje, utrzymuje ją partner. Syn ma już 16 lat i boję się ze jak dorośnie to będzie miał problem z matką gdyż ta prowadzi hulaszczy tryb życia, co powinienem zrobić żeby go od tego uchronić? Dodam tylko ze była partnerka nie ma stałego miejsca pobytu i ciężko ja namierzyć.......
Przymusowe leczenie.
Cześć! Mam w domu alkoholika - ojca. Przez alkohol już stracił prawo jazdy oraz pracę (aktualnie znalazł nową). Pije od zawsze odkąd pamiętam, raz mniej raz więcej. Był na odwyku dwa miesiące ale nic to nie dało. Większość majątku jest zdobyta przez mamę i ona nie chce mu oddać połowy bo mu się nie należy więc męczy się z tym człowiekiem pod jednym dachem. Jednak psychicznie się to bardzo odbija na rodzinie. Czy można go gdzieś zgłosić? Jakie...

Wyszukiwarka