Rozwiązanie umowy z winy operatora.

Witam,
Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G. Nie posiada. Do tego dochodzą brzydkie praktyki w postaci włączania ekstra płatnych usług na próbę niby za darmo. Na rachunkach są zaś za to opłaty. Usiłowałem składać reklamacje. Były tylko obietnice poprawy, jednak żadnej poprawy nie ma.
anonim cytuj
31-08-2023
Rozumiem, że na usługi składałeś reklamacje, które były uznane?

anonim cytuj
31-08-2023
prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G

Tego na pewno nie uda Ci się zarzucić operatorowi.
Proszę zwrócić uwagę, że każda reklama zawiera sformułowanie prędkość DO xx. Co naturalnie oznacza, że operator gwarantuje, że prędkość nie będzie wyższa niż xx. Dolny próg w reklamie się nie pojawia i nie jest gwarantowany.
Czyżbyś chciał zarzucić, że prędkość masz większą niż w reklamie?
Bo jeśli masz mniejszą to wszystko się zgadza.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Wycena wartości auta po kolizji.
Cześć, mam pytanie ostatnio miałam stłuczkę nie z mojej winy - dostałam takiego maila od rzeczoznawcy, ale na infolinii nikt nie potrafi odpowiedzieć i mówią, że oddzwonią jednak nikt nie dzwoni. Czy dobrze rozumiem, że kalkulacja którą zrobili mimo, że jest niższa niż koszt naprawy przysługuje mi w 100% plus samochód zostaje u mnie? Czy mam to interpretować w inny sposób? "Informujemy, iż w powyższej sprawie sporządzona kalkulacja kosztó...
Przedłużenie umowy w ciąży
Podjęłam zatrudnienie, w nowym miejscu nie wiedząc, że jestem w ciąży (wcześniej pracowałam u innego pracodawcy, ciągłość pracy jest zachowana). W nowej pracy mam 6-miesięczny okres próbny. Aktualnie jestem w 3 miesiącu ciąży. Przed podpisaniem umowy wstępnie ustaliłam z nowym pracodawcą, że po 3-4 miesiącach pracy podejmiemy temat dalszej współpracy. Czy muszę informować pracodawcę o ciąży podczas tej rozmowy? Czy mogę to „przemilczeć” i prosić ...
Czy służebność osobista jest dziedziczona?
Moja mama ma siostrę, ta siostra przepisała jej mieszkanie. Jest zapis że ta siostra może mieszkać tam dożywotnio. Sprawa wygląda tak że mama zmarła i ja jestem jedyną osobą jako spadkobiercą. Rodzina naciska że teraz to mieszkanie przejdzie na mnie I że mam się ciotką opiekować, w zamian za to że mieszkanie będzie moje a ja nie chce tego mieszkania i całego spadku. Gdzie to formalnie mogę załatwić aby odrzucić spadek ?...
Złośliwe niepokojenie.
Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam...

Wyszukiwarka