Rozwiązanie umowy z winy operatora.

Witam,
Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G. Nie posiada. Do tego dochodzą brzydkie praktyki w postaci włączania ekstra płatnych usług na próbę niby za darmo. Na rachunkach są zaś za to opłaty. Usiłowałem składać reklamacje. Były tylko obietnice poprawy, jednak żadnej poprawy nie ma.
anonim cytuj
31-08-2023
Rozumiem, że na usługi składałeś reklamacje, które były uznane?

anonim cytuj
31-08-2023
prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G

Tego na pewno nie uda Ci się zarzucić operatorowi.
Proszę zwrócić uwagę, że każda reklama zawiera sformułowanie prędkość DO xx. Co naturalnie oznacza, że operator gwarantuje, że prędkość nie będzie wyższa niż xx. Dolny próg w reklamie się nie pojawia i nie jest gwarantowany.
Czyżbyś chciał zarzucić, że prędkość masz większą niż w reklamie?
Bo jeśli masz mniejszą to wszystko się zgadza.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Umowa zlecenie, a status ucznia.
Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto)....
Podobna nazwa butików.
Witam, miesiąc temu założyłam działalność (butik) dziś dostałam telefon, że ukradłam nazwę Pani, która używa jej od 7 lat Sprawdziłam, nazwa jest podobna ale ta Pani oferuje odzież markową (tomy hilfiger,hugo boss, Armani) natomiast ja zwykłą, bez konkretnej marki Ja jestem z powiatu śląskiego ta druga osoba ze Złotoryjskiego Grozi mi, że poda mnie do sądu...
Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Zapomniana działka.
Witam. Tata z Mama kupili kiedyś działkę własnościowa , mała działeczka około 2000m, działka została zapomniana i nie jest opłacana od wielu lat( nie płacony ten roczny podatek od działki, tak zwana danina roczna ). Pytanie czy mogę ja wystawić na sprzedaż w takiej postaci ? Ewentualny kupiec odliczy sobie to od kwoty która będzie chciał dać za nieruchomość i opłaty zostaną uregulowane przez niego po zakupie?...

Wyszukiwarka