Rozwiązanie umowy z winy operatora.

Witam,
Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G. Nie posiada. Do tego dochodzą brzydkie praktyki w postaci włączania ekstra płatnych usług na próbę niby za darmo. Na rachunkach są zaś za to opłaty. Usiłowałem składać reklamacje. Były tylko obietnice poprawy, jednak żadnej poprawy nie ma.
anonim cytuj
31-08-2023
Rozumiem, że na usługi składałeś reklamacje, które były uznane?

anonim cytuj
31-08-2023
prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operator kłamie w reklamach telewizyjnych, że posiada 5G

Tego na pewno nie uda Ci się zarzucić operatorowi.
Proszę zwrócić uwagę, że każda reklama zawiera sformułowanie prędkość DO xx. Co naturalnie oznacza, że operator gwarantuje, że prędkość nie będzie wyższa niż xx. Dolny próg w reklamie się nie pojawia i nie jest gwarantowany.
Czyżbyś chciał zarzucić, że prędkość masz większą niż w reklamie?
Bo jeśli masz mniejszą to wszystko się zgadza.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza?
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza? Wiadomo jedynie w jakim mieście był notariusz, ale nie wiadomo na pewno kto to był, wiadomo kto był testatorem i spadkobiercą i na tym wiedza się kończy. Elektroniczny rejestr testamentów powstał dwa lata później. Notariusz u którego prawdopodobnie został sporządzony testament odpowiedział, że po 10 latach przekazuje wszystkie akta do sądu i już śladu po testamencie u siebie n...
Zwrot kosztów postępowania od strony przegranej.
Piszę tutaj z zapytaniem o zwrot kosztów postępowania w wygranej sprawie. Zostałem pozwany do sądu o zapłatę przez nieuczciwego przedsiębiorcę który próbował wyłudzić ode mnie pieniądze. Dość powiedzieć, że przegrał z kretesem, sam swoimi dowodami praktycznie siebie uwalił ale to nie meritum sprawy. Sprawę wygrałem, pomimo, iż Powód strasznie ją przedłużał, wnioskował o nowe rozprawy bo musiał się zapoznać z pismami których nie zdążył przeczytać...
Rodzice kupili mi mieszkanie 10 lat temu w które inwestowałam, ale wciąż prawnie należy do nich. Czy jestem w stanie się jakoś zabezpieczyć przed wyrzuceniem mnie?
Hej, mam problem natury prawno rodzinnej. Prawie 10 lat temu rodzice kupili "mi" mieszkanie. "Mi" ponieważ ono wciąż prawnie należy do nich, pomimo wielokrotnego zapewniania, że przecież jest moje. Ja w nim jedynie od tych prawie 10 lat mieszkam, ale też zarządzam. Był okres, kiedy było wynajmowane, bo studiowałam w innym mieście (oczywiście żaden podatek nie był odprowadzany, bo rodzice zabronili mi to zgłaszać - wszelkie umo...
opieka nad chorym dzieckiem - zwrot zasiłku+odsetki
W momencie gdy byłam na zwolnieniu na opieke nad chorym dzieckie. u mnie w pracy zatrudnionych było ponad 20 osób, więc księgowa wypłaciła wynagrodzenie za okres opieki nad chorym dzieckiem. Po miesiącu ZUS również wypłacił mi zasiłek za opieke nad dzieckiem chorym. Teraz zus domaga się zwrotu zasiłku i doliczył odsetki. Błąd wyniknął z winy księgowej. Co mogę zrobić w danej sytuacji? Zwrot pieniędzy OK ale odsteki mam płacić, skoro to księgowa s...

Wyszukiwarka