Jak wymeldować lokatora?

Chciałam się poradzić w dość trudnej dla mnie sprawie.
Ale zaczynając od początku
Kilka lat temu zameldowałam w swoim domu brata i jego nieletniego syna żeby mu pomóc bo nagle został wdowcem.
Miało to być na jakiś czas ale niestety ciągnie się to do dziś.
Brat wczoraj oznajmił mi że wyjeżdża za granicę do pracy a syna oddaje teściowej. Ale wymeldować się nie chce .
Czy po jego wyjeździe mogę ich jakoś wymeldować bez ich zgody ?
anonim cytuj
31-08-2023
Oczywiście jako właścicielka mieszkania możesz ich wymeldować, nie ma terminu ale warunek stałego opuszczenia miejsca zameldowania.

anonim cytuj
31-08-2023
I nie odbieraj poleconych listów do nich. Dwóch świadków w urzędzie, że nie przebywają w mieszkaniu.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Kolejność spłaty wierzycieli.
Witam, odziedziczyłam po moim ojcu dużo długów z dobrodziejstwem inwentarza. Otrzymałam właśnie spis inwentarza i mam kilka pytań. Odziedziczony majątek to 10.000 zł. Długów jest powyżej 100.000 zł i największa część (70.000) przypada ZUS, jest też część dla Skarbu Państwa (1.000) i Funduszu Pracy i Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych (3.500) a reszta przypada kilku bankom. Czytałam na ten temat dużo, chciałabym rozwiać wątpliwoś...
Wynagrodzenie na urlopie macierzyńskim
Od lutego do maja byłam na L4 (ciąża mnogą). 14 maja urodziłam więc od tego czasu jestem na macierzyńskim. W trakcie mojego L4 moja firma zgłosiła się do tarczy antykryzysowej, której pomoc można było dostać pod warunkiem że wszystkim pracownikom obniży się etaty do 3/4. Moja firma tak zrobiła. Problem polega na tym że od maja będąc na macierzyńskim zostały mi obliczone pieniążki od podstawy wynagrodzenia 3/4 etatu a nie pełnego.. od lipca prac...
Oszczędności osobiste a majątek wspolny
Przed zawarciem związku małżeńskiego zarowno ja jak i zina mieliśmy swoje oszczędności które stanowiły nasz majątek osobisty. W trakcie związku środki te przelaliśmy na nasze wspólne konto. Część środków wykorzystaliśmy ma wspólne potrzeby, a to co zostało rozdysponowaliśmy na różne rachunki oszczędnościowe, lokaty, obligacje. Czy w tym momencie stanowią one już majątek wspolny, czy przy ewentualnym rozwodzie i podziale majątku można traktować je...
Rozwiązanie umowy przez pracodawcę.
Pracowaliśmy w dwójkę na stanowisku które musiało być zabezpieczone od godz.6.00 do 18.00 ( jedna osoba pracuje 6-14, druga 10-18 ). Mamy takie same obowiązki, za to samo odpowiadamy. Poprosiłem szefa o możliwość przejścia na 1/2 etatu, zgodził się i od czerwca pracuję krócej. W międzyczasie ( w maju ) zatrudnili następną osobę na to samo stanowisko co my - pracuje z nami, a w połowie lipca czwartą osobę ( w ogłoszeniu były wyszczególnione obowią...

Wyszukiwarka