Problem z nieuczciwym wykonawcą.

Dzień dobry,
Mamy problem z nieuczciwym wykonawcą. Problem dotyczy źle wykonanego ogrodu (tuje, trawa, nawodnienie itd.).
Kwota inwestycji 75500zł.
Wysłaliśmy do wykonawcy wezwanie do usunięcia wad (przyjechał coś porobił i na końcu jest gorzej niż było przed, czyli nie usunął wad).
Wysłaliśmy wezwanie do obniżenia ceny (poprosiliśmy inna firmę do stwierdzenia usterek i wyceny napraw) kwota wyceny napraw niecałe 26000 zł, na tą też kwotę wysłaliśmy wezwanie do obniżenia ceny.
Nieuczciwy wykonawca przestał się z nami kontaktować, jego prawnik odpisał, iż nie ma wad a wszystkie, które były zostały przez niego usunięte.
Jakie mam opcje w takiej sprawie?
anonim cytuj
30-08-2023
Skoro reklamacja została odrzucona pozostaje pozew.
Dziękuję za odpowiedź. Biegłego lepiej powoływać samemu czy lepie żeby sąd wskazał?

Dla własnego spokoju możesz zlecić wykonanie ekspertyzy, ale sąd pewnie i tak zleci swoją.
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy.
2.03 rozwiązano ze mną umowę o pracę na czas nieokreślony. Tego samego dnia dostałem "zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy". Oba dokumenty podpisane przez kierownika lokalu. 6.04 (wczoraj) zadzwoniono do mnie z tej firmy i nakazano wrócić do pracy, bo ten, który dał mi rozwiązanie umowy i zwolnienie z obowiązku nie miał upoważnienia do wystawienia mi takiego zwolnienia. Powiedziano mi, że jeśli nie przyjdę do pracy, to mi nie zapł...
Problem z kaucją.
Witam, niedługo mija miesiąc od momentu zdania mieszkania. Przy zdawaniu wszystko ok, teraz nagle właściciel mi pisze, że potrąca mi ok 1/3 kaucji na poczet zaległych rachunków (to ok) oraz 1/3 za koszty sprzątania mieszkania, a dokładniej kamień w toalecie, na blacie w kuchni oraz w kabinie prysznicowej. Zapytałem skad ta cena, odpisał, że tyle kosztowały go srodki czystości, poprosiłem o rachunek i na razie cisza Moje pytania 1. Na protokole ...
Kupno mieszkania przed zawarciem związku małżeńskiego.
Witam. Jak wygląda sytuacja w przypadku rozstania. Kupiłam mieszkanie przed zawarciem związku małżeńskiego. Mieszkanie zakupione było w kredycie. Po ślubie mamy wspólnotę majątkowa, mieszkamy w mieszkaniu ok 7 lat, kredyty jest opłacany już z majątku wspólnego. Po 7 latach, przez kolejne 7 lat mieszkanie jest wynajmowane i z tego dochodu opłacany jest kredyt. Jak się uczciwie rozliczyć? Czy cały okres 14 lat kredytu należy zsumować i podzielić n...
Odzyskanie kaucji od właściciela mieszkania
Właścicielka wyliczyła sobie rachunek na ponad 2000zł, który chce z kaucji potrącić, niestety są to same "fanaberie". Dodam, że w wielu kwestiach przez ponad 2 lata wynajmu byliśmy bardzo ugodowi i bezproblemowi. Jak zepsuła się pralka sami poświęciliśmy czas na znalezienie nowej, która pasowała do zabudowy. Starą pralkę sami nieodpłatnie zawieźliśmy właścicielce. Zaniedbany trawnik w ogrodzie przekonaliśmy i zasialiśmy nowy. Drobne n...

Wyszukiwarka