Podanie pacjenta do komisji etyki lekarskiej.

Napisałam opinię stomatologowi na google. Dzisiaj zadzwonił do mnie że ta opinie jest krzywdząca i że poda mnie do komisji etyki lekarskiej w Krakowie.
Moją opinia opisywała stan faktyczny - zdiagnozował u mnie 7 zębów do leczenia, podczas gdy nie mam żadnego. Zeby zdrowe, potwierdziło to dwóch stomatologów.
Dla uściślenia - nie wyzywałam go w żaden sposób. Po prostu opisałam, że być może chce na tym zarobić.
Czy naprawdę może mnie gdzieś podać?
anonim cytuj
30-08-2023
Czy jesteś lekarzem?
Jeśli nie to komisja etyki lekarski nie ma nic do tego.
Natomiast on może oczywiście wystąpić z oskarżeniem prywatnym do sądu.
Wtedy będziesz musiał udowodnić, że on zdiagnozował te 7 zębów do leczenia.
Jeśli nie masz tego na piśmie i nie masz świadków to masz problem.
Dziękuję za odpowiedź. Mi się wydaje, że to czyste zastraszenie, żebym usunęła opinię.
Zdiagnozował 7 zębów do leczenia i diagnozując je, zapisywał na schemacie na komputerze. Mam zdjęcie schematu z nazwiskiem lekarza. W najgorszym wypadku może to wystarczające.

Z doświadczenia - dwóch się może mylić, a ten pierwszy może mieć rację i na odwrót. Lekarze jak i prawnicy - są mądrzejsi, są głupsi. Oczywiście OIL nie będzie się zajmować twoją osobą, może jedynie udzielić pomocy prawnej lekarzowi.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Co w sytuacji, jeżeli pracodawca nie będzie chciał rozwiązać umowy?
Aktualnie kończę długie zwolnienie lekarskie, prowadzone w poradni zdrowia psychicznego. Nie chcę wracać do obecnego pracodawcy. Wysłałam informacje mailową i z informacją o dacie zakończenia leczenia i chęci wypowiedzenia umowy o pracę na mocy porozumienia stron z dniem następnym. Otrzymałam odpowiedź od pracodawcy o nie wyrażeniu zgody jednej ze stron na takie rozwiązanie umowy. Jak mogę rozwiązać umowę szybko. Nie chcę pracodawcy robić pod gór...
Zadatek w usługach kosmetycznych.
Po raz pierwszy mam wpłacić zadatek pani kosmetyczce z salonu paznokci przed pierwszą moja wizytą. Jak to wygląda ze strony prawa? Co powinnam otrzymać PRZED lub PO wpłacie - by nie zostać oszukana? Zaznaczę, że nigdy u tej pani nie byłam a kontakt dostałam od innej jej klientki przez Internet. Sprawdziłam, że Pani na pewno posiada salon kosmetyczny....
Kupno samochodu z ubezpieczeniem.
Ostatnio kupiłem samochód z polisa OC na fakturę vat po tygodniu dzwoni do mnie poprzedni właściciel od którego kupiłem auto i każe mi wycofać jego ubezpieczenie bo chce zwrot swoich pieniędzy za ubezpieczenie lub żebym mu zapłacił za nie. Nigdy mi się to nie zdarzyło sam sprzedawałem auta z ubezpieczeniem na siebie i nie robiłem nikomu takich problemów dzwoni kilka razy dziennie i się upomina, co z tym zrobić?...
przepisanie domu
Mój dziadek miał trójkę rodzeństwa. Ich rodzice czyli moi pradziadkowie mieli dom, który od kilkunastu lat nie jest przez nikogo zamieszkiwany. Nigdy nic na nikogo nie było przepisywane. Rodzeństwo dziadka już nie żyje, został się sam. Teraz chce zrobić przepis. Tutaj pytanie czy całość domu należy już tylko do dziadka czy np. Do dzieci jego rodzeństwa też?...

Wyszukiwarka