Podanie pacjenta do komisji etyki lekarskiej.

Napisałam opinię stomatologowi na google. Dzisiaj zadzwonił do mnie że ta opinie jest krzywdząca i że poda mnie do komisji etyki lekarskiej w Krakowie.
Moją opinia opisywała stan faktyczny - zdiagnozował u mnie 7 zębów do leczenia, podczas gdy nie mam żadnego. Zeby zdrowe, potwierdziło to dwóch stomatologów.
Dla uściślenia - nie wyzywałam go w żaden sposób. Po prostu opisałam, że być może chce na tym zarobić.
Czy naprawdę może mnie gdzieś podać?
anonim cytuj
30-08-2023
Czy jesteś lekarzem?
Jeśli nie to komisja etyki lekarski nie ma nic do tego.
Natomiast on może oczywiście wystąpić z oskarżeniem prywatnym do sądu.
Wtedy będziesz musiał udowodnić, że on zdiagnozował te 7 zębów do leczenia.
Jeśli nie masz tego na piśmie i nie masz świadków to masz problem.
Dziękuję za odpowiedź. Mi się wydaje, że to czyste zastraszenie, żebym usunęła opinię.
Zdiagnozował 7 zębów do leczenia i diagnozując je, zapisywał na schemacie na komputerze. Mam zdjęcie schematu z nazwiskiem lekarza. W najgorszym wypadku może to wystarczające.

Z doświadczenia - dwóch się może mylić, a ten pierwszy może mieć rację i na odwrót. Lekarze jak i prawnicy - są mądrzejsi, są głupsi. Oczywiście OIL nie będzie się zajmować twoją osobą, może jedynie udzielić pomocy prawnej lekarzowi.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Jak wcześniej rozwiązać umowę o pracę?
Jeśli pracownik ma miesięczny okres wypowiedzenia i chce wcześniej rozwiązać umowę bo znalazł inną pracę, ale pracodawca nie zgadza się na wcześniejsze rozwiązanie umowy, to czy jest jakieś rozwiązanie, żeby wybrnąć z takiej sytuacji? (L-4 nie wchodzi w grę) Czy np. pracodawca może odmówić pracownikowi urlopu bezpłatnego?...
zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)
Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią. Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy. Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo? Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - ...
Kupiłem samochóz zajetu przez komornika
Witam.Kupiłem samochodów poszedłem do wydziału komunikacji w celu przerejestrowania go, okazało się że jest jest zajęty przez komornika ,to starą z przed 5 lat ,poprzedni właściciel nie odbiera a zadłużenie jest na jeszcze wcześniejszego właściciela .Co powinienem zrobić żeby to wyjaśnić?...
Adoptacja psa bez wiedzy właściciela, co zrobić
Chcemy adoptować kilkuletniego psa od osoby prywatnej z innego miasta (400 km). Poprosiliśmy właściciela, żeby dostarczył nam książeczkę zdrowia. Okazało się, że pies jest zarejestrowany na małżonkę (małżeństwo jest w trakcie rozwodu i partnerka utrudnia wszelkie działania) i książeczka jest u niej. Weterynarz nie chce wydać panu żadnych dokumentów. Co my, jako przyszli właściciele mamy zrobić w takiej sytuacji, żeby nie mieć problemów?...

Wyszukiwarka