Podanie pacjenta do komisji etyki lekarskiej.

Napisałam opinię stomatologowi na google. Dzisiaj zadzwonił do mnie że ta opinie jest krzywdząca i że poda mnie do komisji etyki lekarskiej w Krakowie.
Moją opinia opisywała stan faktyczny - zdiagnozował u mnie 7 zębów do leczenia, podczas gdy nie mam żadnego. Zeby zdrowe, potwierdziło to dwóch stomatologów.
Dla uściślenia - nie wyzywałam go w żaden sposób. Po prostu opisałam, że być może chce na tym zarobić.
Czy naprawdę może mnie gdzieś podać?
anonim cytuj
30-08-2023
Czy jesteś lekarzem?
Jeśli nie to komisja etyki lekarski nie ma nic do tego.
Natomiast on może oczywiście wystąpić z oskarżeniem prywatnym do sądu.
Wtedy będziesz musiał udowodnić, że on zdiagnozował te 7 zębów do leczenia.
Jeśli nie masz tego na piśmie i nie masz świadków to masz problem.
Dziękuję za odpowiedź. Mi się wydaje, że to czyste zastraszenie, żebym usunęła opinię.
Zdiagnozował 7 zębów do leczenia i diagnozując je, zapisywał na schemacie na komputerze. Mam zdjęcie schematu z nazwiskiem lekarza. W najgorszym wypadku może to wystarczające.

Z doświadczenia - dwóch się może mylić, a ten pierwszy może mieć rację i na odwrót. Lekarze jak i prawnicy - są mądrzejsi, są głupsi. Oczywiście OIL nie będzie się zajmować twoją osobą, może jedynie udzielić pomocy prawnej lekarzowi.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Włamanie na Allegro i zakup.
Dobry wieczór, Wczoraj wieczorem ktoś włamał mi się na konto w portalu Allegro.pl (zmienił adres mailowy, hasło oraz numer telefonu), dokonał zakupów i posłużył się moimi kartami płatniczymi, które były zapisane jako metody płatności. Zakupów dokonał posługując się moim imieniem i nazwiskiem, jednak swoim numerem telefonu oraz adresem w innym mieście. Chcę złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, jednak nie wiem jak określić j...
Termin rozprawy sądowej.
Po zaparkowaniu w niewłaściwym miejscu miałem bardzo nie miłą sytuację z policją. Zostałem zabrany na badania krwi a sprawa trafiła do sądu. Wyniki krwi przyszły z dużym opóźnieniem a cała sprawa ciągnie się w czasie jakby nikogo nie obchodziło to jak cała sytuacja wpływa na moje życie. Czy mogę jakoś przyśpieszyć to kiedy w końcu dostanę list z terminem rozprawy ? Chciałbym żeby sprawa już się zakończyła a jej status to oczekuje na posiedzenie....
Co zrobić, gdy dziecko nie chce mieszkać z matką?
Witam. Jestem po rozwodzie. Dzieci zostały z matką. Po pół roku syn oznajmił ze nie chce mieszkać z matką i przeprowadził się do mnie. Co w tej sytuacji z alimentami?...
Widzenia z dzieckiem, a przeszłość kryminalna.
Tydzień temu były chłopak mojej siostry, i ojciec jej dziecka wyszedł z więzienia i zapowiedział, że chce się widzieć ze swoim dzieckiem. Co w przypadku kiedy będzie chciał widywać się w naszym domu i zezwoli na to moja siostra czy ja jako współwłaściciel mogę zadzwonić na policję w celu wyprowadzenia tego osobnika z domu? Ja i moja młodsza siostra boimy się go i nie chcemy żeby przebywał w naszym domu chociażby ze względu na swoją przeszłość kry...

Wyszukiwarka