Witam dziś miałem ogłoszenie wyroku w sprawie o zapłatę. Jak wspomniałem w innym poście nie było żadnych ,ale to żadnych dowodów. Tymczasem Sędzia podtrzymał pozew uzasadniając ze mimo braku dowodów powód był bardziej wiarygodny. Proszę o info od kiedy Sąd przy wydawaniu wyroku kieruje się intuicja a nie twardymi dowodami? przecież w taki sposób można zniszczyć niewinnego człowieka. W tym momencie każdy z ulicy może pójść do Sądu i wmówić sędzinie ze pożyczył zwykłemu Kowalskiemu pieniądze. Proszę o radę doją dalej mogę z tym zrobić? Jakie mam szanse wygrać apelacje skoro Sady tak działają jak działają. Uważam ze sędzia od początku była do mnie wrogo nastawiona, choć to ja przedstawiłem dowody ,swoje wyciągi ,czy to nie jest tak ze powód powinien udowodnić fakt pożyczki? Jestem zdruzgotany jak mam udowodnić swoją niewinność?
Jeżeli chce Pan zaskarżyć wyrok to trzeba zacząć od złożenia wniosku o doręczenie odpisu wyroku wraz z uzasadnieniem odnośnie całości orzeczenia w terminie tygodnia od dnia ogłoszenia wyroku (opłata 100 złotych).
To wiem ale czy Sędzia może wydawać wyrok kierując się swoimi pobudkami a nie twardymi dowodami drugiej strony?
Uzasadnienie pozwoli na zorientowanie się na jakich dowodach oparł się sąd a jakie uznał za niewiarygodne lub nieprzydatne. Czy rozumowanie sądu, które doprowadziło do takiego a nie innego rozstrzygnięcia, było uzasadnione, logiczne i spójne nikt na forum nie odpowie bez znajomości szczegółów sprawy - może warto skorzystać z odpłatnej lub nieodpłatnej pomocy prawnej.