Jak napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego?

Witam. Proszę o poradę jak mogłabym napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego, jestem jako pokrzywdzona i główny świadek we własnej sprawie.
anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

Bardzo dziękuję za informację. Moje zeznania są oskarżonemu znane gdyż po pierwszej sprawie która odbyła się nie jawnie i zapadł wyrok nakazowy i miał wgląd do sprawy lecz on się odwołał ze względu na karę którą dostał i teraz właśnie będzie druga sprawa jawna.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy niepełnoletni bratanek dziedziczy długi po zmarłym bracie ojca?
Czy niepełnoletni bratanek dziedziczy długi po zmarłym bracie ojca? Czy należy w imieniu niepełnoletniego złożyć wniosek o odrzucenie spadku.? Jak to teraz po nowelizacji prawa spadkowego wygląda? I jeśli trzeba odrzucić spadek w jego imieniu jak to najszybciej zrobić?...
wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie
Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej...
Zakaz zbliżania się.
Były mąż koleżanki ma zakaz zbliżania się do koleżanki na odległość 50m za pobicie i gwałt. Dziś przyszedł po ich syna do niej do domu. Koleżanka ze strachu mu nie otworzyła. Przyjechała policja ale powiedzieli jej, że wyrok jest nieprawomocny więc zakaz jeszcze nie obowiązuje. Czy taki wyrok nie jest natychmiast wykonalny niezależnie od prawomocnego wyroku? Niby ex mówi, że się odwołał od całego wyroku ale nie wiadomo nic w sądzie nie wiedzą ale...
Bank opóźnia wystawienie listu mazalnego.
Witam, kiedyś wynikła taka sytuacja, że moja mama wzięła kredyt na otworzenie firmy, pod hipotekę, niedawno z ojcem spłaciliśmy całkowicie ten kredyt, bo mama zmarła w 2017 roku. Bank w którym brała kredyt przestał istnieć i został przejęty przez większy bank. Pani w ów banku poinformowała nas o liście mazalnym, tylko, że coś się to bardzo przedłuża, co można zrobić z tym faktem?, pani która nas obsługuje nie ma jak by w tym winy, tłumaczy się gł...

Wyszukiwarka