Jak napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego?

Witam. Proszę o poradę jak mogłabym napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego, jestem jako pokrzywdzona i główny świadek we własnej sprawie.
anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

Bardzo dziękuję za informację. Moje zeznania są oskarżonemu znane gdyż po pierwszej sprawie która odbyła się nie jawnie i zapadł wyrok nakazowy i miał wgląd do sprawy lecz on się odwołał ze względu na karę którą dostał i teraz właśnie będzie druga sprawa jawna.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Zrzeknięcie się nieswojego mieszkania.
Witam, zacznę od tego, że mieszkałem ( nie będąc tam nigdy zameldowany) z niepełnosprawnym ojcem, ponieważ się nim opiekowałem. Ojciec zmarł, ja zrzekłem się spadku a teraz dostaje telefony z gminy żeby się zrzec mieszkania po ojcu ( nie przebywam w tym mieszkaniu i zaznaczę jeszcze raz że nigdy nie byłem tam zameldowany). Gmina mówi, że dług mi rośnie. Jakim sposobem? Czy to legalne ze strony gminy? Mieszkanie było socjalne i nie było własnością...
Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu umowy zlecenie?
Umowa zlecenie na czas nieokreślony bez okresu wypowiedzenia. W jaki sposób rozwiązać taką umowę żeby pracodawca nie mógł się ubiegać o ewentualne odszkodowanie za wypowiedzenie umowy? Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu?...
Przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza.
Dwa lata temu zmarła moja mama , wraz z bratem odrzuciliśmy spadek ze względu na długi mamy. Spadek został odrzucony także przez małoletniego syna mojego brata . Teraz jest czas na mamy siostrę. I tu jest pytanie . Czy jeżeli mama nie miała żadnego majątku ( brak mieszkania , samochodu itp.) to jak to się ma do przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza? Jeżeli mamy dług komorniczy to około 100 tysięcy złotych to do jakiej kwoty odpowiada sp...
rozwiązanie umowy
Witam Chciałam zapytać czy firma ochroniarska ktora ochrania mi obiekt od 6 lat może nie zgodzic się na rozwiązanie umowy za porozumieniem stron w sytuacji gdy sprzedam nieruchomość? Wg umowy obowiązuje mnie 3 miesięczny okres wypowiedzenia. I nie zgodzili się na rozwiązanie umowy wcześniej. Wydaje mi się to trochę nie w porządku bo obiekt juz nie jest mój i nie będę wiedziała czy alarmy są przypadkowe czy związane z włamaniem. Polecili mi ...

Wyszukiwarka