Jak napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego?

Witam. Proszę o poradę jak mogłabym napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego, jestem jako pokrzywdzona i główny świadek we własnej sprawie.
anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

Bardzo dziękuję za informację. Moje zeznania są oskarżonemu znane gdyż po pierwszej sprawie która odbyła się nie jawnie i zapadł wyrok nakazowy i miał wgląd do sprawy lecz on się odwołał ze względu na karę którą dostał i teraz właśnie będzie druga sprawa jawna.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Umowa o prace po zakończeniu stażu
Mam pytanie, kończy mi się staż, dostałam propozycję pracy, ale na takich samych warunkach wynagrodzenia jak na stażu (czyli na dzień dzisiejszy 1565 zł). Czy takie wynagrodzenie jest zgodne z obowiązującymi przepisami? Płaca minimalna na dzień dzisiejszy wynosi 3490 zł brutto jeśli się nie mylę. Jeśli mogą mnie zatrudnić na takich warunkach (nie ukrywam, że dla mnie niekorzystnych) to czy mogę beż ponoszenia konsekwencji zrezygnować? Staż mam z ...
Sfałszowane CV.
Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji....
wypowiedzenie umowy o pracę
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie... Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Wynajem mieszkania
Hej! Chcemy z chłopakiem wynająć mieszkanie. Znaleźliśmy ogłoszenie, które nam bardzo odpowiada jej chodzi o metraż, warunki i lokalizację. W ogłoszeniu jest informacja, że nie płacimy stawki co miesiąc, a jednorazowo opłatę 10 000 zł na okres 6 miesięcy (ze wszystkim), potem możliwe przedłużenie umowy ( te 6 miesięcy nam odpowiada, bo akurat tyle tam będziemy).Czy spotkaliście się kiedyś z taką ofertą? Jak się zabezpieczyć, by właściciel nie wzi...

Wyszukiwarka