Jak napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego?

Witam. Proszę o poradę jak mogłabym napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego, jestem jako pokrzywdzona i główny świadek we własnej sprawie.
anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

anonim cytuj
23-08-2023
Wniosek może złożyć adwokat, jeśli Panią reprezentuje, względnie Pani sama w formie pisemnej lub ustnej (przed złożeniem zeznań).
We wniosku pisemnym podaje Pani swoje imię i nazwisko, adres zam, nazwę sądu, wydziału, sygnaturę sprawy, po czym składa go Pani we właściwym sekretariacie sądu.
We wniosku należy wyłuszczyć powód, dla którego chce Pani zeznawać pod nieobecność oskarżonego.
Pragnę wyjaśnić, że Pani zeznania muszą być odczytane oskarżonemu, który ma prawo się do nich ustosunkować.

Bardzo dziękuję za informację. Moje zeznania są oskarżonemu znane gdyż po pierwszej sprawie która odbyła się nie jawnie i zapadł wyrok nakazowy i miał wgląd do sprawy lecz on się odwołał ze względu na karę którą dostał i teraz właśnie będzie druga sprawa jawna.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedaż nieruchomości.
Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka. Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna? Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?...
Jak wyegzekwować od byłego partnera zasiłek rodzinny, który pobiera za granicą?
Witam chciałam zapytać co mogę zrobić , jak wyegzekwować od byłego partnera pieniążki, które pobiera za granicą (zasiłek rodzinny ) na nasze wspólne dziecko . Od jakiegoś czasu nie wysyła tego zasiłku na nieletnią . Pozew o alimenty złożony wraz z zabezpieczeniem , sąd wydał postanowienie o płaceniu zabezpieczenia do czasu rozprawy ....
Fałszywe zeznania.
Dzień dobry, Chciałbym się Państwa zapytać, czy moje rozumowanie jest poprawne oraz czy mam szansę na pomyślne postępowanie poprzez Kodeks Karny. 1. Toczę sprawę w Sądzie Rodzinnym o ustalenie kontaktów, na przesłuchaniu stron padły oszczerstwa, które są fałszywe i stawiają mnie w złym świetle. Przez te pomówienia, Sąd odrzucił wniosek o zabezpieczenie kontaktów w celu zbadania konfliktu. Oskarżenia typu, narkotyki, przemoc. Czy mogę dochodzić ...
Przemoc w domu
Witam. Mieszkanie jest na mojego syna i on zapoznał dziewczynę która mieszka z nami. Czy ja jako matka mogę ją wygonić gdyż burzy mojego syna do tego stopnia że dochodzi do przemocy psychicznej na mnie i brata. Przemoc jest przeważnie od syna a zwłaszcza wtedy gdy ona mu coś powie i wtedy nieźle mi się obrywa. Dodam że my mamy meldunek tz. syn , ja i brat. A ona i mój partner nie ( tylko on jest w trasie 5 dni w tygodniu i zjazd na weekend). Co...

Wyszukiwarka