Jak długo może trwać postępowanie przygotowawcze prowadzone przez prokuratora?

Jak długo może trwać postępowanie przygotowawcze prowadzone przez prokuratora?
anonim cytuj
23-08-2023
Tak długo, aż zebrany zostanie dostateczny materiał dowodowy, ażeby wydać decyzję merytoryczną kończącą postępowanie. Śledztwa w skomplikowanych sprawach trwają i po kilka lat.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
Czy wyrok w zawieszeniu wpływa na karalność osoby skazanej?
Witam, Mój przyjaciel niedawno otrzymał wyrok w zawieszeniu za drobne przestępstwo. Zastanawiam się, czy taki wyrok wpływa na jego "karalność"? Czy taki wyrok jest zapisywany w rejestrze karnym, tak jak wyroki, które skutkują bezpośrednim odbyciem kary? Czy taki wyrok może wpłynąć na jego przyszłe życie, na przykład utrudniając znalezienie pracy czy otrzymanie wizy do innego kraju? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten t...
Pożyczka/zwrot pożyczki
Dostałam przelew na konto od znajomej na kwotę ponad 40.000 zł tytułem pożyczka. Zwróciłam jednak na konto spowrotem te pieniądze tego samego dnia tytułem zwrot pożyczki. Czy muszę zgłaszać ta pożyczkę do US? Czy rezygnacja z pożyczki i odesłanie tego samego dnia może być powodem do braku konieczności zgłaszania??...
Celowo doprowadzony do zadłużenia alimentacyjnego.
Witam Sąd przyznał byłej partnerce alimenty na najmłodszą z naszej trójki dzieci w wysokości 500zł celowo doprowadziła mnie do zadłużenia nie podając adresu zamieszkania i odmawiając podania numeru konta bankowego. Po czym zgłosiła sprawę o uchylaniu się od alimentów, zapoznając się z aktami sprawy na komisariacie znalazłem w aktach adres i poszły przekazem pocztowym pierwsze alimenty po czym w kolejnych 3 miesiącach kolejne ostatniego 4 miesią...

Wyszukiwarka