Zawiadomienie do prokuratury a wniosek o wydanie nakazu zapłaty.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
23-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
23-08-2023
Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?

Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
23-08-2023
Dzień Dobry,

Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
praca w KFC książeczka sanepidowska
Witam, zaczynam pracę w KFC i muszę zrobić książeczkę sanepidowską wraz z orzeczeniem lekarskim, oczywiście na własną rękę, bez skierowania (przez 3 miesiące mam umowę zlecenie, dopiero po 3 miesiącach i zmianie umowy na umowę o pracę mam dostać skierowanie na jakieś badania). Za badania kału zapłaciłem, odebrałem i udałem się do lekarza medycyny pracy w okolicy, aby wypisał mi książeczkę wraz z orzeczeniem. Niestety spotkała mnie niemiła niespod...
Dziedziczenie długów po rodzicach.
Moja matka rozwiodła się z tatą jak byłam mała, sąd przyznał opiekę mojemu tacie, pozbawiając władzy rodzicielskiej matkę. Mam przyrodnie rodzeństwo każde z innego małżeństwa, siostra i brat, matka po małżeństwie wyszła za mąż, mąż zmarł, popadła w długi i alkohol. Czy jeżeli mama umrze to ja dziedziczę po niej jakieś długi? Jak się przed tym ustrzec, nikt mnie nie poinformuję nawet o śmierci bo nie utrzymuje żadnych kontaktów z tą rodziną....
Rękojmia na mieszkanie z rynku wtórnego
Dzień dobry, Rok temu w czerwcu, czyli około 14 miesięcy temu zakupiłem mieszkanie w starej kamienicy. Mieszkanie było świeżo wyremontowane, domyślam się że wcześniej było w nienajlepszym stanie, ale przy zakupie dostałem informację że wszystko jest nowe, wyremontowane i działa. Chwile po wprowadzeniu zauważyłem, że podłoga na której są panele a pod nimi płyty osb mocno się ugina. zgłosiłem to sprzedającemu i zobowiązał się poprawić podłogę, ...

Wyszukiwarka