Wyrok sądu, kiedy i jak do mnie dotrze?

Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą.
anonim cytuj
18-08-2023
Teraz wyrok nie jest wysyłany. Wydają na wniosek osoby zainteresowanej.

anonim cytuj
18-08-2023

Sugerowane Tematy

Służebność drogi.
Dzień dobry. Mam pytanie otóż mój tata kiedyś sprzedał działki i w zapisach oddał również służebność drogi która ma ok 5m szerokości. Teraz po trzech latach jeden sasiad który kupił działkę chce oddać sprawę do sądu z powodu że droga jest za wąska bo chce auta stawiać na drodze a nie na swojej działce, wszyscy sąsiedzi musieli by cofnąć swoje ogrodzenia lecz nikomu szerokość drogi nie przeszkadza tylko temu jednemu sąsiadowi. Czy sąd może pójść m...
Czy mogę zerwać umowę najmu?
Czy mogę zerwać umowę najmu jeśli właściciel mieszkania bez mojej wiedzy zamontował kamery przed drzwiami mieszkania? Przy podpisywaniu umowy nie było mowy o takich praktykach oraz o tym, ze kamery maja zostać zamontowane. Są one przed drzwiami mieszkania (3 piętro) i przy drzwiach wejściowych do klatki (parter). Właściciel argumentuje decyzje kłopotliwym sąsiadem który często robił imprezy i dewastował klatkę ale mieszka on na 1 piętrze gdzie ka...
Problem z uzyskaniem tytułu wykonawczego.
Bardzo proszę o wskazówki, co powinienem zrobić. Mając prawomocny nakaz zapłaty wysłałem do Sądu wniosek o klauzulę wykonalności. W odpowiedzi Sąd przysłał mi wezwanie do uzupełnienia mojego wniosku o dane pozwanego takie jak: adres zameldowania, imiona rodziców, data urodzenia, drugie imię, numer dowodu osobistego, względnie o podanie numeru PESEL. Ja posiadam tylko adres pozwanego, na który Sąd wysłał pozew. Żadnych innych danych nie posiadam....
Prawdopodobne zwolnienie.
Jestem zatrudniona w firmie od 6 lat. 4 lata nieobecności (3 ciąże +macierzyński i rodzicielski). Podczas mojej nieobecności zaczęły się zwolnienia pracowników ze względu na mały obrót itp. Podejrzewam że po moim powrocie tez tak skończę...pytanie co mi się należy i czy w ogóle mi się coś należy od pracodawcy. Zwolnienia są po prostu za porozumieniem stron "bo nie potrzeba tyle pracowników"....

Wyszukiwarka