Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą.
Cześć wszystkim,
Mój brat został skazany za drobne przestępstwo i sąd orzekł "zawieszenie wykonania kary". Jestem trochę zdezorientowany i nie do końca rozumiem, co to oznacza. Czy to znaczy, że nie musi odsiadywać wyznaczonego czasu w więzieniu?
Dodatkowo, czy ktoś może mi wyjaśnić, jakie są zasady zawieszenia wykonania kary? Czy są jakiekolwiek warunki, które musi spełniać podczas okresu zawieszenia? I co się stanie, jeżeli złam...
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie darowizny pieniężnej. Ok 2 lata temu dostałam od mamy darowiznę 20 tys. Zgłosiłam darowiznę w US. W tym miesiącu znów otrzymałam od niej 10 tys. Czy zgłaszając tę darowiznę, muszę zsumować obie czy są one "niezależne" i teraz muszę zgłosić tylko to 10tys. Pozdrawiam...
Biorę rozwód, nie mamy dzieci, chciałem bez winy, powódka wniosła z winy. Prawdopodobnie sprawa będzie trwała długo i będzie orzeczona z obopólnej winy. Nie ukrywa ,że specjalnie przedłuża, bo chce pieniędzy.
Wybudowalismy dom na mojej działce z przed małżeństwa , kredyt mamy wspólny, ona zamieszkuje tam sama, ja się wyprowadzilem bo prowokowała przemoc.
Czy mogę sam sprzedać dom i czy ona musi się zgodzić?
Czy pieniądze po ewentualnej spr...
Witam, zaczynam pracę w KFC i muszę zrobić książeczkę sanepidowską wraz z orzeczeniem lekarskim, oczywiście na własną rękę, bez skierowania (przez 3 miesiące mam umowę zlecenie, dopiero po 3 miesiącach i zmianie umowy na umowę o pracę mam dostać skierowanie na jakieś badania). Za badania kału zapłaciłem, odebrałem i udałem się do lekarza medycyny pracy w okolicy, aby wypisał mi książeczkę wraz z orzeczeniem. Niestety spotkała mnie niemiła niespod...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: