Wyrok sądu, kiedy i jak do mnie dotrze?

Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą.
anonim cytuj
18-08-2023
Teraz wyrok nie jest wysyłany. Wydają na wniosek osoby zainteresowanej.

anonim cytuj
18-08-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna
Witam serdecznie !! Mam problem który nie dotyczy bezpośrednio mnie tylko mojej mamy i cioci. Jakieś 15 lat temu moja babcia przepisała mieszkanie w zamian za opiekę swojej córce, mając 3 córki przepisała tej która mieszka na miejscu. Dwie pozostałe córki nie miały nic przeciwko ponieważ mieszkają daleko i uznały że tak będzie sprawiedliwie. Ciocia moja gdy dostała mieszkanie od razu wtedy kiedy mogła przepisała je na swoją córkę czyli wnuczkę ba...
Zniesienie alimentów na dorosłe dziecko.
Płacę alimenty na córkę. W tym roku skończy 20 lat. Alimenty ściąga ze mnie komornik (nigdy nie miałem opóźnień w spłacie, alimenty komornik pobiera na życzenie mojej byłej żony). Od kilku już lat nie mam kontaktu z córką. Nie wiem czy się uczy, czy pracuje. Z pogłosek wiem, że podjęła pracę i studia zaoczne. Nie mam jednak pewności jak sytuacja wygląda aktualnie. W jaki sposób mogę się tego dowiedzieć. Czy jeśli pracuje i studiuje zaocznie mogę ...
Zasiedzenie nieruchomości.
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny. A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat. Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...
240ksh
Czy art. 240 ksh wskazuję na to, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana? ...

Wyszukiwarka