Wyrok sądu, kiedy i jak do mnie dotrze?

Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą.
anonim cytuj
18-08-2023
Teraz wyrok nie jest wysyłany. Wydają na wniosek osoby zainteresowanej.

anonim cytuj
18-08-2023

Sugerowane Tematy

Uzupełnienie pozwu.
Dostałem wezwanie o uzupełnienie pozwu. Na razie jest tylko na moim panelu, listu nie otrzymałem jeszcze, mimo że wysłany tydzień temu. Czy mogę już napisać pismo uzupełniające i odesłać do sądu czy muszę czekać i odebrać najpierw ten list?...
Wyrok prawomocny a upadłość dłużnika.
Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą zatrudniając kilka osób. Byłem podwykonawcą spółki z o.o. która to nie zapłaciła mi ok. 100 tys. zł. Doszły koszty prawnika i opłata sądowa, ale sprawę wygrałem. Wyrok jest prawomocny z klauzulą wykonalności, ale dłużnik nie płaci. Dłużnik zgłosił upadłość zmienił KRS i ma się świetnie wygrywając kolejne przetargi. Wierzycieli jest długa u syndyka kolejka: ZUSy, leasingi, i oszukane firmy. Mój p...
Czy komornik może zająć dodatek węglowy?
Witam. Czy komornik może zająć dodatek węglowy?...
Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych.
Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych. W całym bloku jest modernizowana instalacja gazowa. Zarząd stwierdził, że jeśli mieszkanie nie zostanie udostępnione to zaślepią rurę na klatce i odetną dopływ gazu do mieszkania. Czy mi jako właścicielowi coś grozi od strony najemcy ?...

Wyszukiwarka