Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą.
Pracuje na umowę zlecenie, bez statusu ucznia, poniżej 26 roku życia i stąd moje pytanie ile powinnam mieć na rękę?
Nie mam swojego ubezpieczenia, ani nie jestem podpięta pod rodziców.
Pierwsza wypłatę dostałam, wyszło 18,20 na godzinę.
Jest to zgodne z prawem?
...
Witam. Proszę o pomoc... Czy radca prawny sporządzając pozew do sądu powinien udostepnic go osobie, którą reprezentuje przed złożeniem dokumentu w sądzie czy nie ma takiego obowiązku z powodu ochrony praw autorskich?...
Mama, siostra i ja otrzymałyśmy spadek po tacie -motor(bez testamentu). Chcemy go sprzedać szwagrowi( ogólnie on go kupił i mieszka za granicą tylko zarejestrowany był na tatę) bo żadna z nas nie ma prawa jazdy. Żadna z nas nie pomyślała żeby zgłosić śmierć taty do ubezpieczalni i po 10 miesiącach odezwała się ubezpieczalnia. Co mamy zrobić w tej sytuacji? Jakie dokumenty potrzebne są i czy musimy być wszystkie do sprzedaży?...
Czy wypowiedzenie umowy pożyczki musi być napisane przez prawnika czy tylko i wyłącznie przez osobę która pożyczyła dane pieniądze... Chcę na adres zameldowania dłużniczki napisać pismo ze za 3 dni jeżeli nie otrzymam długu to złożę wniosek o rozpoczęcie sprawy cywilnej? Jestem na etapie dowiadywania się adresu dłużniczki, proszę doradzić jak działać dalej...
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: